Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

UNDE ESTI TU TZEPES DOAMNE ?...........

(actualitatea islamica europeana)
As continua versurile lui Eminescu dar ma tem ca nu stiu sa-i discern pe misei de nebuni. Dupa mine nu exista deosebire intre ei si astfel din doua cete ajunge una pe care trebue s-o punem pe foc. Si anume pe nebunii care au devenit misei si pe miseii care au innebunit deabinelea. Ceea ce se intampla azi in lume nu mai are nimic de-aface cu analize metodice, masuri politice sau opiniile unei lumi civilizate. Ori cate creioane am ridica in sus si le-am arata lumii, utlizarea lor ulterioara ne indeparteaza din pacate de civilizatia si cultura pe care ar trebui sa o exprime acest gest. Suntem pe cale sa devenim inculti, necivilizati si mai ales needucati daca vom continua sa aratam beduinului creionul si sa ne luam la hartza cu el. Calitatile umane nu ne lasa insa nici sa urmam sfatul marelui nostru poet si sa dam foc la puscarie sau la casa de nebuni fara sa starnim un nou genocid sau cataclism mondial. Beduinii nu pot sa ne inteleaga pentru ca de la cultura desertului pana la cea izvorata din Biblie, Tora, Coran sau alte carti e un drum lung pe care nu pot sa-l parcurga camilele lor.
I-am vazut la Jedda, unde li s-au repartizat locuinte, cu baie, bucatarie,cu o dotare de vis pentru omul de rand, dar ei si-au legat camila de pripon in fata acestor locuinte si preferau sa locuiasca in continuare in cort, in fata caselor repartizate. Asta se intampla pe la inceputul anilor 80 si credeti-ma ca nici azi nu s-a schimbat ceva, chiar daca in jurul Golfului Persic sau Marii Rosii au tasnit zgarie norii din nisip ca ciupercile. Sunt doar de ochii lumii, si mai ales stau goale, locuite in pripa si sporadic de o mana de personaje politice sau foarte bogate din zona. Nu de beduini !
Acestia sunt radicalizati de imamii din moschei si trimisi la lupta prin tarile orientului sau direct in paradisul cu o gramada de haremuri pline de fecioare in asteptarea barbatului care sa le fericeasca.
Voit sau nevoit, globalizarea le-a deschis perspective teritoriale vaste, iar Schengen calea spre Europa. Au navalit cu Kalashnikov-ul in mana pe aici si-si fac mendrele ca-n desert.O hoarda minoritara de misei si de nebuni care ne face sa amestecam religia cu libertatea si libertatea cu toleranta crestineasca. Ei se comporta ascuns, ilegal si clandestin, e greu sa-i deosebesti de semenii lor deoarece nu posedam criteriile necesare de comparatie a unei culturi de care suntem straini si pe care nici nu vrem sa ne-o insusim. Ies in evidenta doar cand lovesc in noi. Acest razboi de partizani e greu de dus si cine crede ca are retete liberale, tolerante contra lui se inseala amarnic.
Radicalitatea se combate doar radical. Restul e politica corecta ce nu va duce nici cand la izbanda. Aici gresesc politicienii de azi, in primul rand doamna Merkel, care sustine ca islamul apartine de Germania, fara sa precizeze ca doar acel islam e binevenit, care –s-a integrat culturii, civilizatiei si traditiilor noastre. Dar acela mai e islam? Nu e treaba noastra sa elucidam aceasta intrebare. Raspunsul pe care trebue sa-l dam beduinlor razvratiti este doar unul singur, radical din pacate si intolerant ca actele pe care trebue sa le suportam din partea lor. De aceea il chem Pe Tzepes Doamne in ajutor. Poate se gaseste unul ! Asa sa ne ajute Dumnezeu !
Robert Pugler

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page