Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

PLEACA PONTA !

 
N-au trecut bine sarbatorile si cortina teatrului politic s-a ridicat pentru primele telenovele ale noului sezon. Udreniana, dupa vizita deconspirata de la Paris cu amica Bica, se vede tot maI ocolita. Insusi protectorul se face acum ca ploua, amintindu-si brusc ca are nepoti de crescut !
Interesant cum il tot resuciteaza mass media pe Demis cautandu-i potcoavele, ce nu mai scot scantei la ora cucului de seara.
Deja, peste tara e o liniste benefica. O sa ne obisnuim cu cuvintele putine, dar pline de substanta, din partea Cotroceniului.
Insasi distinsa si destinsa doamna Nuland a venit sa-si vada azi feciorul de la poale de Carpati, ce face o frumoasa figura prin Europa, devastata de o mana de teroristi. Francezi.
Echipa prezidentiala se incheaga greu, unguentul asigurand, voluntar (!) lubrefierea axilelor. Sustin, in continuare, MRU nu are ce cauta peste Iordan. De fapt, toate partidele trebuie sa se hotarasca cu cine merg in noile proiecte.
Rateurile de stagiara (!) ale doamnei Bran s-au estompat, nemaifiind lasata sa debiteze impresii personale despre perdelele palatului din deal. Cucuveaua sta si ea pitita, pe la stresini, pana se linisteste viforul. Vom vedea, la vremea ghioceilor pe la casa cui mai canta. In miez de noapte.
Frigul lui Gerila a intrat in oasele multor baroni si lichele mai marunte, mult zgomotoase, ce-si asteapta strigarea la cele curti ale DNA, ANAF, DIICOT ...
Fratele Mircea, a capatat invoire, 6 ore/saptamana, pentru a se readapta la mediul mafiot din portul Constanta !?! Fariseul Becali se ocupa de ceea ce stie mai bine. Vanzari si cumparari. De oameni. Cruduta, ehei, Cruduta !...
Opozitia executa simulari in poligonul Puterii, mosind guvernul din umbra, pe care sa-l scoata la soarele primaverii. Viitorul program de guvernare pare a fi scos cu forcepsul. Se stie ca nu mai tine cu bla-blauri tip Ioan Rus.
Guvernul Ponta IV (!) moare, dar nu se preda. Master planuri, angajamente, glumite cu sotto voce, pacte, acte, plecaciuni, pozitii de drepti la  ... sau la ...

De ce trebuie sa plece Victor-Viorel Ponta ? Nu pentru plagiat. Pentru asta exista onoare ! Nici pentru matrapazlacurile, ce ies cu zecile la iveala. Pentru asta exista Justitie ! Desigur, nu ca cea de la Targoviste. Nici pentru promisiunile neonorate. Vezi bucatica aceea de autostrada Comarnic-Brasov, despre care a declarat, cinic, ca ar putea sa-si dea doctoratul ! Apropo ! Oare nu ne-ar costa mai putin o autostrada subterana, dottore ?
Intreb si eu, nu dau cu parul !  
Nu, domnisoarelor, doamnelor si domnilor ! Tovarasi ! Pleaca pentru simplu fapt ca acest guvern este urmarea victoriei USL (PSD+PNL). In alegeri ! Cu acel proiect cu mare priza la tugulani. Care a murit din varii motive. Antonescu a inteles perfect situatia si a facut gesturile de onoare. Nu dezvolt. Am scris la timpul cuvenit. USL, pios omagiu !
Acel 70% nu mai exista. A fost odata ca niciodata ! Logic era ca Viorel Ponta sa-si depuna mandatul. Demisia nu face parte, insa, din panoplia sobolanilor rosii. Nu exclud nici alegerile anticipate la nivelul Parlamentului. Si el fiind emanatia protestelor din Piata Universitatii si alte piete, pe care le-am aniversat, la nivel individual, prin lansarea cartii Vremea nemernicilor pe retele de socializare si alte medii, inclusiv suport hartie. Fix la trei ani de la inceperea „excursiilor” de neuitat in dealul Cotroceniului si a „intalnirile de lucru” din fiecare seara din Piata Universitatii (TNB). Timp de sase luni. Sub supravegherea atenta a fortelor speciale, ce ne-au onorat cu bastoane, gaze lacrimogene, atitudini care de care mai prietenesti ! Atunci au cazut doua guverne si un „sef de stat”. Pus, apoi, in fereastra, inutil, de sustinatori externi si complicitatea CCR. Sau doar ca sa ne infurie si mai mult la prezidentiale !?!
Cu presedintele, a dat Dumnezeu si s-a rezolvat. Pas cu pas. Un lucru bine facut ! Cu guvernul, de bine, de rau, lucrurile se mai misca. Nu cum am vrea, dar cel putin nu mai vad infatuare si mitocaneala sarcastica.
Numai despre Parlament, obez rau de tot, in ciuda arestarilor la vedere, nimic de bine. Asa se face ca ei, alesii, nu mai reprezinta vointa alegatorilor ! De azi.
Aici e buba cea mare ! Lelea Safta spune ca anticipatele ar rezolva multe neelucidate ! Mai intai, insa, sa fie revizuita si adaugita legea electorala !  
P.S. Charlie Hebdo, ce a stupefiat Europa, s-a dovedit a fi o afacere de mare succes ! Baietii s-au orientat ! De la cateva mii de exemplare la cinci milioane, e ceva !
Desi pretul platit mi se pare urias !
In acelasi timp, „Amnesty International a publicat mai multe imagini din satelit, care arata cum orasele nigeriene Baga si Doron Baga au fost rase de pe fata pamantului de gruparea Boko Haram, intr-unul din cele mai sangeroase atacuri din ultimele decenii, soldat cu peste 2.000 de morti.” Totul s-a petrecut intre 2 si 7 ianuarie 2015.
In acest caz, Planeta nu se mai zguduie ! Mass media nu mai da ochii peste cap !  Nu se mai aduna milioane pe strazi in semn de solidaritate ! Ciudata mai e lumea asta !
Ultima ora ! Si la noi au aparut doi teroristi de clasa a IV-a, pe undeva la Pitesti, terorizati de o jurnalista dornica de senzational. „- De ce ati fost chemati la Politie ?”  
 
Toate bune !?!

 Sergiu Gabureac
VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com,  
Tel.0731 936.615
Informatia, o problema ?
O rezolvam impreuna.
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page