Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

George ROCA prezinta: FESTIVALUL ZIUA ROMÂNIEI PE BROADWAY EDITIA A XI-A


MIC & Associates si saptamanalul romano-american ZIUA USA organizeaza Festivalul Ziua Romaniei pe Broadway, eveniment care atrage romanii din America de Nord si de pretutindeni. Festivalul se desfasoara pe Broadway, in districtul financiar din Manhattan. Locuitori din zona metropolitana a New York-ului, turisti, diplomati, oameni de afaceri, lideri ai comunitatii romano-americane si fete bisericesti, precum si alte personalitati, participa la acest eveniment.

In timpul Festivalului, inima financiara a orasului New York, de la Wall Street la Fulton si Broad Street, sarbatoreste cultura, istoria si traditiile romanesti. Reprezentanti ai guvernului american si ai primariei orasului New York, impreuna cu omologi romani, participa la ceremonia de deschidere a Festivalului. Numeroase organizatii romanesti si americane isi prezinta si promoveaza produsele si serviciile. Mancaruri si bauturi traditionale romanesti sunt servite. Sunt expuse obiecte de arta populara. Artisti si cunoscuti muzicieni incanta audienta de la cea mai mare intalnire a romanilor din afara granitelor tarii. Seara de inchidere a Festivalului gazduieste cina de gala, oferita sponsorilor, de catre organizatori.

Scopurile Festivalului Ziua Romaniei:

Promoveaza valorile culturale romanesti cu ajutorul presei scrise, radioului si televiziunii
Promoveaza imaginea companiilor participante, si a sponsorilor (tiparit: brosura, audio-video: radio si televiziune)

Promoveaza pe piata americana produsele si serviciile firmelor romanesti participante
Mediaza negocieri pentru companiile romanesti participante


1 Mai 2010 – A Unsprezecea Editie a Festivalului

MIC & Associates si ZIUA USA va invita sa participati la cea de-a Unsprezecea Editie a Festivalului Ziua Romaniei pe Broadway. Festivalul va incheia o serie de evenimente economice si culturale ce se vor desfasura la New York in perioada 29 Aprilie - 1 Mai. Acest eveniment aniversar va fi organizat impreuna cu trustul media Realitatea si "The Money Channel".

Prima parte a evenimentului va cuprinde o serie de conferinte, show-uri si transmisii TV pe teme economice si de afaceri din cadrul Romanian-American Strategic Partnership Forum - organizat de catre MIC & Associates, principalul organizator si sponsor al Festivalului. Peste 30 de companii romanesti, firme americane de investitii strategice, companii americane interesate in piata financiara romaneasca, Rudolph Giuliani - fostul primar al orasului New York, economisti americani faimosi precum Prof. Robert Engle, reprezentanti ai Primarului orasului New York, demnitari romani si oameni de afaceri sunt asteptati sa participe la Forum.

Istoricul Festivalului Ziua Romaniei

Festivalul a fost organizat pentru prima data in Aprilie 2000 de Stefan Minovici, fondator si Presedinte al MIC & Associates, companie de consultanta de afaceri de pe Wall Street. De atunci, Festivalul a devenit o traditie si a crescut cu fiecare editie, fiind difuzat live unei audiente de peste 10 milioane de telespectatori.

Editia 2000

Printre invitatii de onoare care au participat la primul festival romanesc organizat la New York in anul 2000 s-au aflat Majestatile Lor Regele Mihai al Romaniei si Regina Ana, precum si Familia Regala. Alaturi de acestia au fost prezente numeroase celebritati, oficialitati, diplomati, politicieni si oameni de afaceri romani si americani. Au participat sportivi celebri, precum Ilie Nastase si Dumitru Haradau, si diplomati si politicieni precum Zoe Petre - Consilier al Presedintelui Romaniei, Mircea Geoana - Ambasadorul Romaniei in Statele Unite, Linda Grass - reprezentanta primarului orasului New York -Rudolph Giuliani.

Editia 2001

Editia 2001 s-a bucurat de prezenta unor personalitati marcante ale scenei politice romanesti, oficialitati, diplomati, oameni de afaceri romani si americani: Emil Constantinescu - fost Presedinte al Romaniei, Dan Matei Agaton - Ministrul Turismului, Mugur Isarescu - Guvernatorul BNR, Sorin Ducaru - Ambasadorul Romaniei la Washington, DC.

Editia 2002

A treia editie a Festivalului s-a desfasurat pe Water Street si a fost onorata de prezenta Presedintelui Romaniei Ion Iliescu, Daniela Bartos - Ministrul Sanatatii, Ecaterina Andronescu - Ministrul Educatiei, Sorin Ducaru - Ambasadorul Romaniei la Washington, DC. Sportivul numarul unu al Romaniei, Gheorghe Hagi, si Talisman si Sexy - doua formatii de renume din Romania au contribuit la succesul acestui eveniment.

Editia 2003

A patra editie a Festivalului s-a bucurat de prezenta Ministrului Turismului Dan Matei Agaton si a Consilierului Prezidential Simona Miculescu, precum si a Ambasadorului Romaniei la Washington, DC - Sorin Ducaru.

Editia 2004

Anul 2004 a initiat prima transmisie TV in direct a unui festival de acest gen al diasporei romanesti din SUA, transmisie realizata in urma colaborarii cu TVR International. Printre vedetele care au participat la aceasta editie au fost: Monica Anghel, Nicola, impreuna cu trupa ei, si Nicolae Voiculet.

Editia 2005

Festivalul Ziua Romaniei 2005 a fost transmis in direct pe patru continente. Cantaretii Andra, Nicola si George Rotaru, impreuna cu faimosul ansamblu "Banatul", au incantat audienta mai mult de opt ore. Evenimentul a fost onorat de prezenta unor personalitati marcante, printre care Sorin Ducaru - Ambasadorul Romaniei la Washington, DC, Mihnea Motoc - Ambasadorul Romaniei la ONU, Mihai Naumescu - Secretar de Stat in MAE al Romaniei si Linda Grass - reprezentanta primarului orasului New York: Rudolph Giuliani.

Editia 2006

Pentru a treia oara in istoria sa Festivalul romanilor din Statele Unite a fost transmis pe TVR International. Terry Jackson si Elizabeth Daly - reprezentantii primarului Michael Bloomberg au transmis mesaje. Printre oficiali s-au numarat: Excelenta Sa Sorin Ducaru, Domnul Pietro Pavoni, consulul Romaniei la New York, presedintele Raytheon International, domnul John Miller, diplomati si oameni de afaceri romano-americani. Akcent, Nico, Maria Ciobanu, Valeria Arnautu, Brandusa Covalciuc, George Rotaru, Any Stanciu si ansamblul "Banatul" au sustinut un spectacol de exceptie.

Editia 2007

Cea de-a opta editie a Festivalului romanilor din New York, "Romania Day Festival Broadway", a avut loc sambata, 5 Mai 2007. Pentru a opta oara Centrul Financiar Mondial a vibrat romaneste de-a lungul unei zile intregi. Exponate de cultura romaneasca, muzica traditionala, costume populare, bucate specifice si muzica pop au adunat peste 25.000 de participanti: romani, prieteni americani si turisti de pretutindeni. Reprezentanti ai artei scenice de acasa impreuna cu artisti de marca ai diasporei romanesti au urcat pe rand pe impunatoarea scena special amenajata de aceasta data pe Water Street, langa Wall Street. Cei care au incantat audienta au fost: trupa De La Vegas (Romania), interpreta de muzica folclorica Lia Lungu (SUA), quartetul de Jazz Emil Bizga (SUA), Marilena Dobre (SUA), Sanziana si Any Stanciu (SUA), trupa Indigo (Romania). Spectacolul a fost prezentat de Mihaela Craciun (Romania) si Cosmin Chivu (SUA), si a fost transmis in direct prin satelit de catre Televiziunea Nationala Romana, fiind vizionat din Australia pana in Canada.

Excelenta Sa Ambasadorul Romanei la ONU - Mihnea Motoc, Consulul General al Romaniei la New York - Excelenta Sa Pietro Pavoni si reprezentantii primarului orasului New York - Michael Bloomberg au participat la aceasta manifestare.

Editia 2008

Cea de-a noua editie a Festivalului a fost organizata cu suportul financiar al Ministerului Roman de Intreprinderi Mici si Mijlocii, Ministerului Comertului, Turismului, Oficiului National de Turism al Romaniei, si cu asistenta domnului Simion Alb.

Festivalul s-a desfasurat in zona Bowling Green, in fata Muzeului Amero-Indienilor, si a beneficiat de prezenta a doua personalitati marcante ale televiziunii si modei romanesti: Mihaela Radulescu si Catalin Botezatu. Evenimentul a fost inregistrat si transmis in Romania in cadrul show-ului gazduit de Mihaela Radulescu. Catalin Botezatu a incantat audienta cu doua colectii de moda Haute-Couture, care au fost prezentate apoi si unor companii americane producatoare de bunuri de lux. Printre artistii care au evoluat pe scena se numara: Oana Zavoranu, la prima aparitie scenica dupa lansarea primului album muzical, Andreea Antonescu, Camelia Ciobanu, Lia Lungu, Sanziana & Any Stanciu, Marisena Zamfir si ansamblul "Banatul".

Evenimentul a fost onorat de prezenta Ambasadorului Romaniei la Washington, DC - Adrian Vierita, Excelentei Sale Pietro Pavoni - Consulul General al Romaniei la New York, Terry Jackson - Director al Diviziei Afaceri Internationale a orasului New York, precum si a oamenilor de afaceri romani si americani.

Editia 2009

Editia aniversara a Festivalului Romania Broadway, a fost partea culminanta a unei saptamani dedicate industriei romanesti, la care au participat cele mai importante institutii financiare, din sectorul apararii, energiei si infrastructurii din Romania, alaturi de lideri ai marilor firme americane si fonduri de investitii. Invitatii de onoare ai acestor serii de evenimente au fost: Rudolph Giuliani, fostul primar al New York-ului, si Profesorul Robert Engle, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, din partea americana, si Generalul Constantin Degeratu - Consilier Prezidential pentru Securitate Nationala si Aparare, Printul Paul de Romania si Printesa Lia, din partea romana.

La Festivalul Romania Broadway 2009 au fost prezente peste 20.000 de persoane, care au asistat la concertul maraton de sapte ore sustinut de artisti romani, intre care: George Rotaru, Lia Lungu, Marilena Dobre, Cristina Turcu, Brandusa Covalciuc, Emil Bazga si ansamblul "Romanasul".

Contact

New York
Cristina Minovici
45 Broadway, Suite 2230, New York,
NY 10006
Tel: (212) 668-0300
Fax: (212) 668-1791
E-mail: cminovici@mic-associates.com

Bucharest, Romania
Mihai Ciugulea
Calea Floreasca 91-111, Suite 340,
Bucharest 1
Tel: (+40)312003019
Tel: (+40)312003020
Fax: (+40)213181038
E-mail: info@mic-associates.com


Marketing & PR
Tonic Agency
Tel: (+40) 722-530542
Fax: (+40) 21-3269012
E-mail: office@tonicagency.com

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page