Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

PRIMIM DE LA CITITORI


Stimata familie Patton,

In primul rand incerc sa-mi cer mii de scuze pentru faptul ca nu pot contribui la ajutorul financiar, deoarece nu am aceasta posibilitate; de altfel nici abonament nu am facut, in schimb Clipa nu mi-a lipsit in nicio saptamana, o cumparam de la standul din Hollywood, respectiv de la B& G Pharmacy.
Am citit si am gasit-o foarte buna ideea d.lui Corneliu Munteanu in ceea ce priveste modalitatea de a ajuta cea mai veche publicatie romaneasca din USA si poate domnul Presedinte Klaus Iohannis va alerta pe cei care se ocupa cu ajutorarea publicatiilor din Diaspora tinand cont ca d.voastra prin Clipa ati rascolit si ati ajutat pe romanii cei tineri sa schimbe mersul spre bine al tarii lor.
Am toata convingerea ca acest al treilea neamt, va face foarte multe pentru Romania si ca nu ii va dezminti pe inaintasii Carol I si Ferdinand I care au dus Romania pe cele mai inalte culmi.
In alta ordine de idei, am ramas stupefiat citind in randurile revistei cele ce a afirmat exministrul culturii, Kelemen Hunor, ca romanii, locuitori ai Transilvaniei, vor avea soarta Sarbilor din Kosovo ! Oare acest individ uita ca s-a nascut pe vaile acestei tari?, ca si-a facut studiile(pacat de ele)  in acesta tara?, ca traieste si huzureste in Romania, nu in Ungaria.
Oare mamelucii de pe malul Dambovitei ,care sunt in conducerea tarii, stau cu mainile in san si nu le pasa de ceea ce se intampla in Transilvania ?
Sa nu uite tovarasul Hunor ca romanii sunt cei mai vechi locuitori ai acestor tinuturi, inaintea Hoardelor lui Attila care au invadat teritoriul romanesc si s-au stabilit in acest bogat loc.
Eu sper si sunt convins ca acest al treilea neamt care a venit la conducerea tarii - Romania ii va pasa de cele ce se intampla din partea urmasilor Hoardelor si nu va lasa sa-si faca de cap, asa cum au facut-o inaintasii lui, timp de 25 de ani. Asa sa-i ajute Dumnezeu.
Ca incheiere eu va urez cele mai frumoase urari de bine, cu multa sanatate si mult noroc, precum si revedere cu Clipa in anul 2015.

Cu deosebit respect,

Ariss Varjabedian
Los Angeles, CA 90029-2547  


Distinse Mr Ariss Varjabedian,

Problemele ridicate de d.voastra  le-am mentionat in eseul "Din Lumea...Lui Stanley Kramer, editia saptamanii trecute, numarul 1154. Din nefericire, atat de la Palatul Cotroceni cat si de pe Aleea Primaverii, numarul 22, sediul DPRRP, tacere totala. Se pare ca din ignoranta, infantilism politic, rea credinta sau toate la un loc, se doreste disparitia identitatii nationale din perimetrul geografic american.
Inclin sa cred ca, nu spre deziluzia d.voastra, nimic nu se va schimba, tare genetice insurmontabile ne fac incompatibili cu.....anumite standarde, ramanand pe vecie la Litmus, granita Imperiului, trasata magistral de politologul Samuel Huntington in "Clash of Civilizations - Ciocnirea Civilizatiilor", in curbura Carpatilor, dupa care urmeaza....ceea ce urmeaza.

Redactia

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page