Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Washington DC - Angajat pentru o zi la Casa Alba

Exista o preocupare constanta a societatii americane pentru orientarea profesionala timpurie si familiarizarea copiilor cu munca. In cadrul programului "Angajat pentru o zi", care are loc anual in luna aprilie, angajatii din Statele Unite isi iau copiii la locul lor de munca pentru o zi, le prezinta compania pentru care lucreaza, rolul ei in societate, le dau detalii despre profesia lor, atributiile zilnice si despre comportamentul adecvat la un loc de munca. Recent, in cadrul programului traditional "Employment for one day at the White House", prima doamna a Americii, Michelle Obama a petrecut cateva ore in compania fiicei sale Malia, in varsta de 11 ani si a unui grup de copii ai angajatilor de la Casa Alba. Malia era interesata despre felul in care tatal ei, din functia pe care o ocupa, poate salva tigrii, despre care stia ca sunt o specie pe cale de disparitie. Doamna Obama a explicat copiilor prezenti ca tigrii sunt animalele preferate ale Maliei, iar presedintele i-a dat asigurari fiicei sale ca exista o multime de oameni care se gandesc la aceasta si lucreaza zilnic pentru salvarea tigrilor. Ca urmare, prima doamna a declarat celor prezenti: "Da, cred ca in timpul liber, presedintele poate fi folosit in scop casnic, in incercarea de a salva tigrii".

Doamna Obama a petrecut o ora in East Room, urand bun venit copiilor si raspunzand intrebarilor nastrusnice ale acestora. O multime de fii si fiice ale angajatilor biroului executiv de la Casa Alba, au asaltat-o cu intrebari pe prima doamna a Statelor Unite. Copiii au intrebat-o pe doamna Obama cum este viata la Casa Alba fata de viata ei de dinainte; de ce a inceput o campanie impotriva obezitatii la copii; cum procedeaza cu gradina – daca se ocupa singura de ea sau o mai ajuta si altcineva; cat de mult a fost ea la scoala; care sunt vegetalele ei favorite si ce fel de muzica asculta la iPod? Michelle Obama a dezvaluit copiilor ca are in iPod multe melodii cu Stevie Wonder, Michael Jackson, Rihanna, Beyonce, Usher si Sting.

Copiii au aplaudat-o pe prima doamna la sosirea in sala insotita de Bo. De asemenea, l-au ovationat pe Bo, cainele familiei prezidentiale, cand acesta a parasit covorasul din apropierea doamnei Obama, a incercat sa evadeze din lesa si sa se joace cu copiii. Bo asteptase legat de un scaun din Cross Hall, inainte sa intre, impreuna cu Michelle Obama, la intalnirea cu copiii. A urmat un tur al Casei Albe, o demonstratie speciala a serviciilor secrete, pranzul delicios pregatit de bucatarul Casei Albe, care a explicat micilor vizitatori importanta unui regim alimentar sanatos. Copiii au vizitat sala de sport si biblioteca, au invatat despre importanta contabilitatii la Casa Alba, despre apicultura si au ajutat-o pe Michelle Obama cu idei, proiecte si aranjamente pentru gradina.

Simona Botezan

Ashburn, Virginia

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page