Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Cadou neasteptat pentru românii de pretutindeni: secretarul de stat Stejarel Olaru a fost, în sfârsit, DEMIS

 
Stejarel Olaru nu mai este secretar de stat la Ministerul de Externe. Primul ministrul Victor Ponta a semnat decizia de eliberare a acestuia din functie in data de 23 decembrie 2014, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial nr. 947, scrie Sorin Cehan in www.gazetaromaneasca.com, preluat de Romanian Global News.

Stejarel Olaru a fost numit in functie in ianuarie 2013, odata cu ministrul de atunci al romanilor de pretutindeni, Cristian David.

In februarie 2014, cand USL s-a rupt si liberalii au iesit de la guvernare, Olaru a fost singurul liberal care a ramas in guvern. Presedintele PNL de atunci, Crin Antonescu, a declarat ca Olaru a beneficiat de "o dispensa" din partea PNL pentru a ramane in functie, ca secretar de stat, pentru ca "este implicat intr-un proiect important".

"(...) Exista o singura exceptie, si anume domnul Stejarel Olaru, care are o functie de secretar de stat la Departamentul Romanilor de Pretutindeni, care este angajat intr-un proiect important, delicat, legat de romanii de pretutindeni si caruia in masura in care Guvernul doreste sa-i acorde incredere inainte, i-am acordat ca sa spunem asa o dispensa, pentru ca intr-adevar e un proiect foarte important", a declarat atunci Crin Antonescu.

Despre ce "proiect foarte important" a fost vorba, nu am inteles pana acum. Prezenta sa in Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni a fost acoperita de mister, in afara de cateva "Mesaje" ale secretarului de stat cu diferite ocazii, nu s-a vazut nimic din spatele usilor inchise.

Activitatea sa i-a nemultumit si pe colegii sai liberali. Costel Alexe, deputat PNL, a cerut dupa alegerile prezidentiale demiterea lui Olaru.

«Stejarel Olaru, care a beneficiat de functii numeroase si bine platite in calitate de demnitar (...)s-a ocupat in ultimele luni cu propaganda guvernului Ponta printre romanii aflati in strainatate.

Dupa ultimele informatii, Stejarel Olaru a avut sarcina de a organiza actiuni propagandistice, in special in statele cu comunitati mari de romani la care era invitat Victor Ponta, fara rezultate concrete, totul controlat indeaproape, cu intalniri regizate, pentru a crea o imagine favorabila candidatului PSD la Presedintie.

Este inadmisibil ca departamentul insarcinat sa incurajeze si sa sprijine formarea si actiunile asociative ale comunitatilor de romani din Diaspora, sa participe la o asemenea bataie de joc, unica in 25 de ani. In calitatea mea de deputat in Parlamentul Romaniei, solicit, oficial, demisia Secretarului de Stat de la MAE, Stejarel OLARU, pentru ignorarea continua a organizatiilor romanesti de peste granite. OLARU se face direct vinovat de sustinerea unei politici de ignorare totala, disimulata, privind dialogul cu organizatiile romanesti.», a declarat deputatul PNL Costel Alexe.
Sursa: Romanian Global News
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page