Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ii reamintesc Elenei Udrea ca extremistii sunt cu ea la masa, nu cu mine pe blog!

Ministrul isi reafirma sustinerea pentru promovarea turistica a judetelor Covasna si Harghita sub sintagma "tinutul secuiesc"!

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului in Guvernul Emil Boc mi-a raspuns ieri pe blogul sau la scrisoarea adresata de subsemnatul in data de 19 aprilie prin care am protestat fata de declaratiile sale iresponsabile privind utilizarea sintagmei "tinutul secuiesc" pentru promovarea in scop turistic a zonei Covasna-Harghita.

Inutil sa mai adaug faptul ca ministrul Elena Udrea reproduce aproape ca un papagal ideologia basesciana privind binele poporului, indiferent ca vorbim de poporul de la Braila, Plescoi sau Miercurea Ciuc, indiferent ca vorbim de romani sau maghiari. Pana una alta, in Covasna si Harghita maghiarii detin controlul institutiilor publice de peste 20 de ani de zile, nu romanii. Si dupa cum am demostrat aici, romanii, nu maghiarii, sunt epurati etnic in Covasna si Harghita.

Fara sa spuna nimic, Udrea ma contrazice pe blogul sau vorbindu-mi de planurile sale cincinale dar fara sa imi raspunda concret la intrebarile si problemele subliniate de mine in scrisoare. Normal, eu nu ii pot aduce voturi. In schimb, UDMR-istul Antal Arpad, primarul din Sfantu Gheorghe, cel care i-a amenintat pe romanii din Covasna si Harghita cu soarta sarbilor din Kosovo ii poate aduce in schimb multe voturi, in ecuatia viitoare a candidaturii sale la functia suprema in stat.

Problema nu este faptul ca la Biblioteca Judeteana Covasna sau Primaria Sfantu Gheorghe nu sunt angajati romani. Problema este ca Dan Tanasa e extremist pentru ca intreaba autoritatile de ce nu sunt angajati romani in cele doua institutii si cere ca si romanii sa fie angajati in aceste institutii. Problema nu este faptul ca autoritatile publice locale din Covasna si Harghita nu reproduc stema Romaniei pe documentele oficiale. Problema este ca Dan Tanasa cere respectarea Constitutiei. Problema nu este faptul ca Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna este cercetat de Parchetul de pe langa Judecatoria Sfantu Gheorghe pentru utilizarea unui slogan similar celui nazist, problema este ca Dan Tanasa a sesizat acest lucru.

Ii reamitesc Elenei Udrea ca extremistii sunt cu ea la masa, nu cu mine pe blog. Ii reamintesc Elenei Udrea o declaratie a primarului Antal Arpad din 2006, de pe vremea cand acesta era deputat in Parlamentul Romaniei:

"Sper ca domnului presedinte nu-i va placea daca romanii din tinutul secuiesc vor ajunge sa aiba soarta sarbilor din Kosovo. Trebuie sa se orienteze si sa decida daca vrea sa devina un Tito sau un Milosevic al Romaniei" – a declarat Antal Arpad. Printre altele, Antal Arpad considera ca Tinutul Secuiesc nu este inca un vulcan activ, lupta pentru autonomie de abia de acum va incepe si nu este indiferent cum se va raporta la aceasta puterea romaneasca de la centru, pentru ca in functie de aceasta se va decide daca vom inainta inspre un Kosovo sau inspre Muntenegru, Tirolul de Sud, Catalonia – a accentuat deputatul.

Dan Tanasa

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page