Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

A FOST ANUL LUMINII !

Sergiu Gabureac

In curand, voi incepe sezonul al IV-lea al tabletelor. Nu inainte de a face un bilant al anului, ce tocmai se incheie, cu evenimente ce par a tine de domeniul paranormalului. Pentru neinitiati.
Cei care a constientizat semnificatia Anului Luminii nu prea au avut de ce sa fie uimiti de cele intamplate. Si, totusi, cateva evenimente se incadreaza perfect in sfera semnelor celeste. Chiar daca as fi vrut ca lucrurile sa se deruleze cu o viteza mai mare si mai pe intelesul general. N-a fost sa fie !
E bine, insa, cand totul se termina cu bine ! Am scapat, in cele din urma, de javra ordinara, parte a sistemului, care ne-a otravit existenta ani de zile. A fost un blestem, sau, mai bine zis, un model de cum nu trebuie sa se comporte decidentii nostri. Acum Demisul e un cal mort, caruia, unii ii tot cauta, insinuant, potcoavele. Astept cu interes reactia Justitie !... Pamantene.
Schimbarea este cea mai mare realizare a romanilor in Anul Luminii.
Despre noul locatar voi comenta dupa cele o suta de zile acordate pentru acomodare. Oricum, teleportarea unui pian in sala de protocol a Cotroceniului, desi pare un miracol, este un semn al revenirii la normalitate. Romania se reconecteaza la adevaratele valori.
Fara hahaiturile, paharele si glumele grobiene ale Demisului-sef de stat.
Sistemul cripto-mafiot, ce a ocupat, viclean, ambele aripi ale esicherului politic romanesc, a fost pus pe coji de nuca, de catre electoratul amorsat de diaspora. Papusarii FSN, erijati in democrati, la vremuri de restriste, au inceput, in sfarsit, sa dea socoteala. Fie in fata Justitiei pamantene, fie a celei divine. Lista e foarte lunga ! Mai sunt cateva mii, ascunsi prin vizuini de lux.
Alt eveniment pe care vreau sa-l subliniez e constientizarea puterii votului de catre un popor aburit, un sfert de secol, ce parea dinainte invins de propaganda sistemului mafiot si a televiziunile sale de partid.
Este cel mai mare castig pentru natiunea romana. Astfel, cercul Revolutiei Romane, confiscata, abil, la cateva ore de la izbucnirea ei, de hulpavii fesenisti, are sansa sa se inchida prin finalizarea dosarelor grele, pline de crime, din acest sfert de secol. Pierdut de Romania si de locuitorii ei.
Ion Iliescu declara ritos „Eu am venit pe valul Revolutiei. Ea nu a fost generata de oameni ca mine.” Fostul presedinte recunoaste, astfel, ca Revolutia romana a fost una veritabila. O declaratie corecta. A uitat, insa, sa o completeze: Eu si gasca mea doar am confiscat-o ! In interes personal.
Cu siguranta, Piata Publica va reactiona mult maI repede la derapajele alesilor si decidentilor. Asa este normal intr-o societate civilizata.
Anul Luminii ne-a adus, in sfarsit, schimbarea fundamentala !
Sa ne bucuram din plin de aceste sfinte sarbatori !
Cu speranta, sanatate si convingerea lucrului bine facut !
 

LA MULTI ANI !

Sergiu Gabureac

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page