Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

PANORAMA PROFETICA A SEMNELOR SFÂRSITULUI


La cererea ucenicilor "spune-ne cand se vor intampla aceste lucruri si care va fi semnul venirii Tale si al sfarsitului veacului acestuia", Domnul a dat de-o parte cortina vremilor si a descris veacul de pe urma intr-un limbaj limpede pentru oricine. Matei 24.
Un fenomen ciudat are loc in zilele noastre.  Conducatorii crestinatatii ca religie, propovaduiesc pacea, investitia in afaceri bisericesti, concurenta dintre biserici, bunastarea si foarte rar si foarte putini prezinta lumii predica Domnului cu semnele sfarsitului.
In acelasi timp insa, in locul lor vorbesc necredinciosii, oamenii de stiinta, sociologii, cercetatorii, expertii in meteorologie, exact despre ceea ce Domnul a spus cu doua mii de ani in urma.  De la amvoane se spune pace si prosperitate, guvernele anunta neintelegeri si prabusiri economice.  In bisericile zilelor noastre se danseaza in jurul altarelor cu preoti cu tot, in oficiile de statistica si analiza a fenomenelor naturale se fac hartile lumii cu razboaie, cutremure, inundatii, eruptii, imbacsirea atmosferei terestre, de parca ei ar predica din Evanghelie.   Programele bisericilor sunt intesate de festivitati si de rapoarte de ce frumos este si va fi, redactiile si emisiunile stirilor sunt pline de avertizari, de catastrofe naturale si de initierea populatiei cu privire la cele ce vor veni. De ce oare?
* "Vor veni multi in Numele Meu si vor zice:  Eu sunt Hristosul" - Matei 24, 5.  Semnul nu mai e luat in consideratie.   Bolnavi mintal, bietii de ei, zicem auzindu-i, si uitam ca Domnul spune despre ei ca "vor insela pe multi".  Si pe noi?
* "Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie" - Matei 24, 6   Razboaie au fost de cand lumea, zice teologul diplomat de azi. Expertul militar e insa ingrijorat si intelege mai bine profetia desi nu crede in ea, cand spune ca lumea e azi intr-un razboi continuu.
* "Un neam se va ridica impotriva altui neam" - Matei 24, 7.  Ceva obisnuit si comun spun conducatorii religiosi care uneori sunt chiar ei capii acestor neamuri invrajbite.  Cine sta de vorba insa cu supravietuitori, cu umbrele de fiinte umane ramase de la Hirosima, gandeste si vorbeste altfel despre aceasta profetie.
* "Si pe alocurea vor fi cutremure de pamant" - Matei 24, 7.  A, zone seismice, Romania, California, Japonia, Grecia, doar stim aceste lucruri, nimic nou.   Deloc asa.  Cand Dumnezeu a facut pamantul, l-a facut ca sa nu se cutremure, ca o zidire a mainilor Sale.  Cand se cutremura, ceva e gresit.  In toata Biblia nu sunt raportate cutremure cate se petrec acum intr-o saptamana.  Iar in profetiile despre zilele din urma ele sunt clar anuntate si in crestere pana la "cel mare cum n-a mai fost".  
Ucenicii au crezut ce le spunea Domnul.  Ei nu au zis, Doamne, dar cutremure au mai fost, vor mai fi, e ceva obisnuit, spune-ne si noua un lucru mai interesant.  Toti au ascultat cu inima plina de cutremur launtric, profetia Domnului despre cutremurele zilelor de pe urma.  Noi ce parere avem?
* "La auzul urletului marii si al valurilor".  Luca 21, 25.  Marea si valurile au urlat totdeauna, ar putea spune unii sceptici la profetia Domnului.  Nu-i adevarat.  Cand Dumnezeu a despartit apele de uscat a spus marii "pana aici sa vii si mai departe nu".  Ca apele isi depasesc acum vadurile lor este dezordinea rezultata din rautatea omului pe pamant.  Ucenicii puteau replica Domnului ca furia valurilor e ceva natural, ca intr-o noapte chiar ei au infruntat urletul valurilor si au strigat "Doamne scapa-ne".  Ce era nou in ceea ce le spunea Domnul?  Era lectia ca aceasta dezordine a valurilor va atinge dimensiuni profetice in generatia noastra.  Zilnic formatiunile uraganice ameninta tarmurile, musca din localitati.    Sunt lucruri neobisnuite si care spun ca sfarsitul e aproape si Domnul vine.  Nu mai spun propovaduitorii?  Spun ele insele.  Spun cei pusi sa ne fereasca  de ele, chiar daca nu le inteleg rostul si nu le socotesc profetii.
* "foamete" Matei 24, 7.  Ce foamete?  In istoria lumii au fost multe perioade de foamete.
 
Inca un semn asa de comun, aparent neconvingator in predica profetica a Domnului, iar acum, privelistea bunastarii din bisericile crestine bogate si darurile pentru prosperitatea lor care mai de care.  Nu se aplica profetia, zicem.  Avem ce manca.  Ne trezesc la realitate insa rapoartele Natiunilor Unite despre sutele de milioane de infometati de pe lume, si ne aduc ele aminte de profetie.  Ea se implineste exact.
* "Ciumi" Matei 24, 7.    E adevarata aceasta profetie?  Rapoartele autoritatilor sanitare ale lumii vorbesc de boli noi, nevindecabile, de epidemii si pandemii greu de stapanit, simplu de inteles dintr-un singur cuvant profetic spus de Domnul "ciumi".  Lumea noastra este "bolnava".  Chiar si cel care zice ca e sanatos.
* "Persecutiile" Matei 24, 9.  Aparenta libertate religioasa din zilele noastre contrazice profetia Domnului?  Nicidecum.  Persecutiile religioase sunt la fel de vii ca in Evul Mediu, in unele zone ale lumii si "fratele va da la moarte pe fratele sau", adica persecutiile interne, domina cum niciodata in istoria lumii.  Tradarile dintre frati pe "nimic" nu au atins niciodata proportiile celor din zilele noastre.  O competitie absurda.  Se implineste profetia sau asa a fost de cand lumea?
* "Inmultirea faradelegii" Matei 24, 12.  Din totdeauna a fost faradelege zic unii.  Deloc asa.  Faradelege a fost, dar INTRONAREA FARADELEGII se face azi.  LEGIFERAREA FARADELEGII este spectacolul zilei si apartine veacului nostru de pe urma.  Faradelegea era candva o rusine, azi e o virtute.
Foarte pe scurt am trecut prin aceste doar cateva semne din panorama semnelor sfarsitului spuse de Domnul pentru zilele noastre.  Dumneavoastra ce ziceti despre ele?

Benone Burtescu
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page