Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Prima Biblioteca Româno-Araba a fost inaugurata la Bucuresti


Prima Biblioteca Romano-Araba a fost inaugurata joi la Bucuresti, anunta Centrul Cultural European Romano-Panarab (CCERPA), intr-un comunicat transmis vineri AGERPRES.
Foto: (c) Grigore POPESCU / AGERPRES ARHIVA
"Aceasta cuprinde un fond de carte nestemat, valoros si pretios din literatura romana si araba, care se adreseaza familiilor mixte, studentilor arabi si romani din universitatile din Bucuresti, comunitatii arabe si romanesti, dar si celor care doresc sa cunoasca cat mai bine cultura, civilizatia si traditia araba", mentioneaza sursa citata.

Anuntul a fost facut de presedintele CCERPA, dr. Dirar Kutaini, la un eveniment caritabil pentru copiii de la Caminul pentru Familiile Refugiate si Centrul Sfantul Iosif din Bucuresti. Manifestarea "a reusit sa alunge tristetea acestora prin intermediul colindelor oferite in dar de catre Corul Barbatesc Cantus Domini si de Valeria Arnautu, care le-au adus un strop de bucurie, fericire si zambet pe chipurile si in suflete".

Potrivit CCERPA, Kutaini a mentionat ca "acest eveniment a fost unul cultural, de convergente culturale romano-arabe si reprezinta un mod de incluziune socio-culturala si de respect reciproc, de coabitare unde Romania reprezinta un model exemplar la nivel mondial".

Printre participantii la eveniment s-au numarat ambasadorul Regatului Hasemit al Iordaniei, Saker Malkawi, ambasadorul Republicii Sudan, Mohamed Eltayeb Gasmalla Mudawi, si reprezentantul Regatului Arabiei Saudite, Mohamed Hmoud, consilier al Departamentului Economic, membri ai Universitatii Spiru Haret, ai Departamentului Egalitatea de ?anse intre Femeii si Barbati etc.

La final, CCERPA le-a oferit cadouri copiilor si participantilor la actiune.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Antonia Nita)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page