Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Vederi de prispa - Pe sleau !


Ultimii 100 de ani vazuti incorect politic

Cine citea ziarul comunist „Scanteia“ sau alte „organe“ asemanatoare, invata sa citeasca printre randuri : „cei doi sefi de stat au avut o intrevedere in care s-au discutat avantajele mutuale intr-o atmosfera destinsa si de respect reciproc „ insemna printre randuri ca nu s-au prea inteles si atmosfera a fost la limita sa inghete apa. Altfel suna „ intr-o atmosfera prieteneasca de colaborare si avantaje reciproce“. Insemna ca s-au inteles si ca atmosfera era intradevar destinsa.
Azi ne zbatem sa intelegem mediile prin notiunea de corect sau incorect politic. De aceea m-am decis sa vorbesc pe sleau ! Cu alte cuvinte incorect politic.
Prin 1914 zanganeau armele prin Europa. Motivul de razboi poate fi calificat azi ca ridicol. Chestia cu Arhiducele a fost doar o scanteie ce aprins un butoi de pulbere ca urmare creeri unui gol poltic : imperiul austro-ungar se destrama incet, incet, poftele expansioniste ale celui rusesc ajunsesera la apogeu,  „la grande nation“ suspina inca dupa Napoleon iar peste canalul manecii se trageau, ca intotdeauna, sforile pentru toata Europa. Expansiunile coloniale erau in toi, Rusia si Germania ramasesera in urma  la impartirea mamaligii africane. Nemtii cu austro-ungarii aproape ca castigasera razmerita contra Frantei, Angliei si Rusiei cand deodata o mana de sionisti promit la Londra victoria in aceast razboi in contracost cu crearea unui stat pentru poporul lor. Ia astfel nastere celebrul act Balfour, presedintele Wilson, pana atunci neutral si plin delaude fata de Germania, cauta cearta cu lumanarea. Trimete vaporul „Lusitania“ incarcat cu oameni si cu arme pe apele controlate de submarinele germane care-l scufunda. America are motiv de razboi cu Germania si bine inteles culege la urma si avantajele invingatorilor. Germania e umilita la Versailles, pacea incheiata acolo e de fapt motivul unei noi conflagratii internationale. Renania si regiunea Ruhr-ului e ocupata de francezi, Elsass-ul si Lotring-ul raman un mar al discordiei intre aceste doua tari si in aceasta atmosfera plina de tensiune Germania incearca sa construiasca Socialismul. De asemenea in aceasta perioada se constitue Liga Natiunilor , Romania e printre primii semnatari. Un mic partid, aproape neinsemnat la vremea aceea, de orientare national socialista ia nastere dar nu se poate tine pe picioarele sale financiare slabe.
Sionistii dau apa la moara nemultumirii generale si dupa cum ne povesteste un colaborator apropiat al presedintelui Wilson, pe nume Benjamin Freedman, fac o adevara propaganda contra Germaniei, chiama tarile la boicotul marfurilor nemtesti, atzatza mediile americane, engleze si din toata lumea contra acestei tari care incerca din rasputeri la Geneva sa-si dovedeasca intentiile de pace.
Un caporal austriac devine canclar german si partidul creat de el gaseste sprijunul marilor industrii si finante din vremea aceea. Apar lagarele de concentrare pe care nu vrea sa le vada nimeni. Ard singagogile ca azi casele de azil dar si cartile unor mari scriitori si ganditori.In loc de revolta doar circumspectie, deoarece se construiesc noi autostrazi, industria de razboi infloreste si ea in fiecare zi, iar dintr-o tara somera atingem aproape paradoxul folosirii fortelor de munca. Ce conteaza atunci daca se pun pe rug „cateva carti“ ?! Acordul de la München, Dictatul de la Viena si pactul Molotov – Ribbentrop cioparcesc Europa cu satural: Austria cedeaza Italiei sudul tarii, Romania pierde Basarabia si jumate din Ardeal si Banat, Cehia aproape ca nu mai exista iar pentru refuzul de a crea coridoare intre Königsberg, Danzig si Germania se imparte Polonia intre rusi si nemtzi ca la talcioc.Impreuna serbeaza aceasta victorie. Rusii se dau neutrii dar cotropesc in aceasta perioada Finlanda si tarile baltice, cucerind noi teritorii. Toate instalatiile militare de aparare ale sovieticilor sunt demolate si puse in slujba atacului. La granitele vestice ale Rusiei sunt comasate in scurt timp armament si tehnica militara de ultima creatie, armate intregi de soldati, cam cinci milioane de oameni. De ce ma intreb ? Ca sa pornim razboiul de aparare al patriei ? Nu ! Ca sa invadcam Europa si sam ai luam ce a ramas sau ne-a lasat  marele Reich. Asa ca dupa cum afirma cercetaratorii istorici militari sovietici, era doar o chestiune de timp ca armatele ruse sa o porneasca spre Atlantic. Dar caporalul austriac ajuns cancelar german, seful  unui Reich in expansiune i-a luat-o lui Stalin inainte si a pornit cam cu una – doua saptamani mai devreme ofensiva asupra Rusiei. Cineva striga dupa „solutia finala“, evreii sunt bgati in lagare de concentrare si ia astfel nastere un sistem bazat pe exterminarea unor oameni,  Niste consortii bancare dspre care familia texana  Bush ar putea da relatari mai amanuntite, impreuna cu uzinele chimice IG Farben lucreaza asiduu la realizarea lui, iar castigurile realizate sunt administrate de Prescott Bush si banca la care e director.
La Teheran si Yalta se imparte lumea ca la masa de ruleta, pe biletetzele date pe sub masa si schimburi reciproce de amabilitati naive.Facit, ca dupa razboi Europa e divizata in doua intre rusi si americani, Germania e din nou umilita pentru faptele barbare comise contra milioane de evrei. Se pun bazele holocaustului comercial ce dureaza pana-n zilele noastre cand a treia generatie dupa razboi plateste bani grei pentru gesturile barbare si de incultura comise de bunicii si strabunicii lor. Germania insa, isi pune cu drag cenuse in cap,  cere iertare in stanga si in dreapta, cade in genunchi in fata sistemului comunist doar sa fie lasata in pace sa munceasca . Planul Marshall, acea mana de dolari primiti dupa razboi le-a dat indemnul necesar ca sa creeze o societate pe care o numesc economia sociala de piata.
Beneficiile acestui sistem dureaza peste 25 de ani si sunt mirifice. Pana cand nu stiu ce grup sau gasca, se supara de prea binele teuton si incep sa conspire la reimpartirea averilor. Piatra de temelie este fondarea ONU-lui, cu cele patru mari puteri si dreptul lor de veto, indiferent ce ar vrea popoarele acestei lumi.
Pe deasupra un bancher destept spune ca daca-i dai moneda unei tari i se falfaie cine face legile mai departe. Se inventeaza Bretton Woods, dolarul devine calauza mondiala si poate fi tiparit cu nemiluita timpt de peste 60 de ani. Dar candva naivitatae si prostia omeneasca au si ele limite, asa ca trebue spalati acei bani tipariti si schimbati cu aur, bogatii naturale si alte bunuri materiale. Apar bursele ca principal loc unde se spala banii tipariti, In talmes-balmes-ul bursier se pierde urma de vandalism si frauda economica, totul ajunge pe masa de joc si se imparte dupa cum suna ceasul, fara ce-l mai mic respect fata de creatorii de valori materiale. Se schimba munca pe bani falsi si lumea bate din palme deorece se crede mai bogata. Germania castiga prin nume si renumele economic ce a pierdut prin zanganitul armelor. Se pun temelile unirii europene, mai intai Uniunea Montana careia ii urmeaza Piata Comuna redenumita mai tarziu fara baza evolutiva adevarata Uniunea Europeana. Aceasta institutie a fost mereu carul pus inaintea cailor iar detaliile creeri si decaderii sale ne sunt bine cunoscute de la curbura castravetului, la instaurarea unei monede europene pe care multi vor s-o adopte si putin o merita.UE dupa modelul SUA e o aberatie, bazele sunt altele si mai ales conditiile difera de la tara la tara si de la popor la popor. Chiar daca aruncam totul intr-o caciula si o supraincarcam cu o politica de imigratie si azil total neconforma cu radacinile etnice si culturale a membrilor comunitari care trebue sa suporte urmarile ei, nu vom face din UE a doua Statele Unite iar religia crestina de pe meleagurile noastre va fi principalul obstacul. Nu e vorba aici ca desconsideram alte religii, ca le denigram sau ca vrem sa le distrugem Aici e vorba de un drept elementar al omului de credinta religioasa si nu trebue sa mai insir cate razboaie, revolutii, crime si alte fapte odioase nu s-au purtat si nu se poarta in apararea aceastui drept. Sa respectam pe aceia care azi demonstreaza pe strada cu frica ca-si vor pierde dreptul la credinta si sa infieram faptele odioase petrecute ca urmare a unui nivel de cultura si educatie scazut si nedemn de calitatea de om. A da foc la case, a ucide si a te cobori la un vandalism nedemn este de fapt exact ce Dumnezeu nu vrea de la noi.Politica corecta sau incorecta trebue insa sa ia seama de aceasta primejdie a islamizarii europene deoarece semnele acelui 11 septembrie regizat pe timpul administratiei Bush sunt mult mai adanci si cu multe alte intelesuri decat gramada de moloz a celor doua cladiri dinamitate in ground zero de dragul aservirii unor fonduri de asigurare in buzunarul unor afaceristi bigoti.
Sunt multe lucruri grave petrecute in ultimii 100 de ani care au fost tinute sub tacere pe timpul cortinei de fier iar azi zac sub lacatul si lantul corectitudinii politice.Cine va avea curajul sa deschida aceasta cutie a Pandorei si sa umple cu viata adevarata acele teorii denumite pe nedrept conspirative, va fi si acela care va ajuta ca adevarul istoric sa se ridice insfarsit la suprafata si adevarata lui valoare. Asa sa ne ajute Dumnezeu !

Pugler Robert
22,12,2014 FÜRTH / GERMANIA

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page