Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ROMÂNII DIN DIASPORA TRIMIT CADOURI DE CRACIUN BATRÂNILOR DIN ROMÂNIA        FADERE Federatia asociatiilor de romani din Europa a inceput saptamana trecuta o campanie umanitara de strangere de ajutoare pentru batranii de la casele de batrani din tara.
 
         Campania se va desfasura in mai multe orase europene unde exista comunitati mari de romani si are ca scop ca o parte dintre batranii din Romania care locuiesc in casele de batrani sa primeasca in seara de Craciun un cadou din partea romanilor din diaspora.
 
         Proiectul umanitar este initiat de FADERE cu sprijinul Centrului cultural roman din Catalunia, Asociatia pentru difuzarea culturii romanesti din Barcelona, Parohia Ortodoxa Sfantul Stefan cel Mare din Barcelona, Biserica Adventista Emaus si Eben-Ezer din Madrid, Asociatia romanilor din Paris, Asociatia romanilor din Roma si Biserica Adventista din Verona.
 
        Ajutoarele din Spania, Franta si Italia, vor fi transportate fara cost cu sprijinul companiei Barsan si Atlasib.
 
         Marius Adrian Mihailescu are 37 de ani, este casatorit si are 2 copii. Locuieste in Spania de mai mult de 15 ani. Dragostea si dorul pentru bunicii lui care au ramas in tara l-au sensibilizat si impreuna cu sotia sa au decis sa intre si sa sustina acest proiect.
 
        „Ca de fiecare data romanii din diaspora au raspuns intr-un numar impresionant. Ei trimit de fiecare data bani in Romania, insa in mod special in preajma sarbatorilor de iarna trimit si cadouri celor dragi din tara,”  a declarat Daniel Tecu presedintele FADERE Federatia asociatiilor de romani din Europa.
 
   Presa FADERE                                                                                                    19-12-2014

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page