Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Canadienii colindati (si) în limba româna


Limba romana a fost una dintre cele 20 de limbi in care s-au cantat colinde in Catedrala Notre Dame din centrul Ottawei. Concertul de colinde a fost organizat de catre Delegatia Uniunii Europene din Canada si de catre statele membre reprezentate in Ottawa.

Programul a cuprins peste 25 de cantece, iar noi, romanii, ne-am simtit mandri ca limba noastra a rasunat in aceasta frumoasa catedrala catolica. Colindul romanesc, „Buna dimineata la Mos Ajun", a fost interpretat cu mult profesionalism si caldura de catre corul studentilor de la Universitatea Ottawa, Calixa Lavallée. Ca romanca, m-am simtit chiar importanta si bucuroasa ca am fost inclusi in program si ca, si astfel, am putut sa le arat colegilor mei inca o parte din traditiile noastre. La realizarea acestui program si-au adus contributia si corul de copii, Ottawa Children's Choir si corul de elevi, Chorale De La Salle.

Catedrala a fost plina pana la refuz de spectatori si binevoitori, iar atmosfera a fost plina de emotie, bucurie si curiozitate fata de colindele cantate in diferite limbi europene. La sfarsitul programului, publicul a fost incurajat sa participe in a canta o versiune trilingva a colindului german „Stille Nacht".

Corespondenta de la Andrada Mihai, Ottawa

Sursa: Romanian Global News

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page