Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Victor Ponta numeste ministru pe fiul unui securist

          
Cotidianul - Tata fost colonel, fiul a facut scoala „de la Baneasa”. In decembrie 2012, premierul avea o parere proasta fata de fostii ofiteri de contrainformatii.

Ce l-a recomandat pe Angel Tilvar

 Solutia de „avarie” a premierului Victor Ponta pentru a-l inlocui pe Adrian Anghel (propunerea initiala pentru „ministrul diasporei”), cazut la examentul comisiilor parlamentare, s-a numit Angel Tilvar. La prima vedere un personaj scos din joben. Lucrurile nu stau chiar asa. Numai din joben nu a fost scos Anghel Tilvar. El este deputat de Vrancea, parlamentar la al treilea mandat, om de incredere al lui Marian Oprisan. Pe Tilvar – daca studiati fisa de la Camera Deputatilor – nu il recomanda nimic pentru functia de ministru al diasporei. La prima vedere doar. In realitate il recomanda fosta functie a tatalui sau, Petrica Tilvar: colonel de Securitate, seful contrainformatiilor din Militia si Securitatea judeteana Vrancea. Pentru cei care nu au prins vremurile respective, cei de la contrainformatii, „CI”-istii, cum mai erau numiti, erau printre cei mai periculosi din breasla. si pentru ca aschia nu sare departe de copac, fiul fostului CI-st si-a tras niste studii postuniversitare, unde credeti, la Academia Nationala de Informatii „MihaiViteazul”.

Securistu’ bun si securistu’ rau
 
Deci, exact in ziua de 15 decembrie, cand la Timisoara au inceput manifestarile dedicate celor 25 de ani de la revolutie, premierul Victor Ponta cinsteste evenimentul cu numirea in guvern a fiului unui fost ofiter de Securitate. Teoretic, nu ar fi aceasta cea mai mare nenorocire, functia detinuta de tatal lui Angel Tilvar. si copiii securistilor trebuie sa aiba un loc de munca, sunt egali in fata legii cu oricine. Marea problema este cu totul alta. Pe 3 decembrie 2012, Victor Ponta, care avea si atunci calitatea de prim-ministru, tuna cu manie proletara la Realitatea TV: „Traian Basescu nu a fost colaborator, am inteles ca a fost chiar ofiter la Contrainformatii, intai la Marina si dupa aceea a trecut la DIE”. Si evident, subiectul a facut ulterior cariera la televiziunile de casa ale premierului. Deci, in viziunea lui Victor Ponta, era o problema ca Traian Basescu ar fi fost ofiter de contrainformatii inainte de 1989. De ce nu judecat cu aceeasi unitate de masura premierul si in cazul lui Tilvar. Sau Victor Ponta are o unitate speciala de masura, si stie cine a fost securistu’ bun si cine securistu’ rau.

http://www.cotidianul.ro/victor-ponta-numeste-ministru-pe-fiul-unui-securist-253360/    
          
    Departamentul de Analiza Politica si Comunicare PNL
comunicare@pnl.ro
2014-12-16 13:32:15

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page