Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Comunicat de presa,


In cadrul audierilor de ieri la Comsiile reunite ale romanilor de pretutindeni din Parlamentul Romaniei, am audiat doi candidate la functia de ministru delegat pentru a conduce DPRRP. Primul dintre acestia, dl. senator Adrian Anghel nu a reusit sa obtina increderea noastra astfel ca PSD, formatiunea in atributiile careia intra managerierea acestui mic departament, a adus alta propunere in persoana domnului Angel Tilvar, care, cu sprijinul parlamentarilor majoritarii politice conduse de PSD, a reusit sa treaca de primul hop, primind aviza favorabil major. Votul din partea mea nu a fost pentru sustinerea nici unuia dintre candidatii puterii, in lipsa unui proiect concret si a cunostintelor aprofundate, legaturii concrete si a rezultatelor in Legislativ cu privire la votul in diaspora.
Tot ieri atat in cadrul audierilor cat si in plenul reunit al Parlamentului, am atras atentia premierului Ponta asupra faptului ca a venit degeaba in Parlamentul Romaniei pentru a obtine sustinerea mea, mai ales ca bugetul DPRRP a fost diminuat de la 10 milioane RON la 4,9 milioane RON, asa cum au informat dumnealor, loviturile primindu-le din plin parohiile si bisericile romanesti, asociatiile, presa sau cei care se ocupa de procesul educative in strainatate, ca de obicei, greul urmand a fi dus de voluntari si din economiile(buzunarul) romanilor din dispora.
Cu privire la ziua de astazi, Marti, 16 Decembrie 2014, zi de dezbateri pe amendamente la bugetul de stat in comisiile parlamentare reunite, au loc sedintele a 20 de comisii in aceeasi zi, minim 4 comisii in acelasi timp.
Nici macar secretarii de stat nu pot face imposibilul sa fie in acelasi timp la aceeasi comisie, unii au cate patru comisii in acelasi timp la care "trebuie" sa fie prezenti.
As intreba tovarasii aflati la putere si care decid cam totul in statul roman, cum poate un om sa isi sustina amendamentele aduse la legea bugetului de stat in acelasi timp?????
Trebuia sa fiu si la Comisia pentru drepturile omului, unde ma si aflu, pentru a sustine amendamentele aduse la SGG, pentru sustinerea lacaselor de cult si parohiilor, bisericilor in limba romana, dar trebuia sa fiu si la cealalta comisie privitor la politica politica externa unde s-au discutat deja amendamentele cu privire la infiintarea de noi misiuni diplomatice in diaspora. Absolut toate amendamentele au fost respinse la aceste comisii parlamentare, astfel ca nu vom avea nici mai mult personal in consulate care sa deserveasca cetatenii si-asa umiliti care sufera de pe urma acestor disfunctionalitati, nici consulate noi, nici sprijin pentru bisericile unde multi dintre noi se roaga, nici vreun alt sprijin.
Imposibil domnilor Ponta si Zgonea! Nu are cum sa functioneze un stat in stilul in care dvs. abordati totul, adica pom-pi-e-ris-tic!!!!!!!

Aurelian Mihai, deputat Europa de Vest

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page