Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Batjocorirea românilor de pretutindeni continua: Bugetul pentru 2015, reducere dramatica, de peste 56%

 Batjocorirea romanilor de pretutindeni continua: Bugetul pentru 2015, reducere dramatica, de peste 56%

Deputatul PNL de Diaspora Ovidiu Raetchi a subliniat astazi, in contextul discutiilor pentru buget, faptul ca plecarea lui Stanoevici din Guvern este tardiva si are loc in contextul unui nou esec care vizeaza romanii de peste hotare. „Bugetul pentru 2015 prevede si ca sprijinirea activitatii romanilor de pretutindeni si a organizatiilor acestora va inregistra o reducere dramatica, de peste 56%", scrie www.gazetaromaneasca.com, preluat de Romanian Global News.

"O noua ofensa adusa romanilor care lucreaza peste granita si care au trimis, doar anul trecut in Romania peste 3,7 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate de Banca Nationala, adica 2% din PIB-ul Romaniei. Plecarea lui Stanoevici din Guvern reprezinta un gest tardiv, care trebuia sa aiba loc in urma cu luni de zile, dupa dezastrul organizarii votului din Diaspora si dupa haosul Congresului Romanilor de Pretutindeni ", a spus deputatul PNL, potrivit unui comunicat de presa, citat de evz.ro.

Ovidiu Raetchi a criticat faptul ca, in bugetul pe 2015, Ministerul Afacerilor Externe a primit doar 0,3%, fiind Cenusareasa exercitiului bugetar de anul viitor.

„Bugetul ministerului de Externe va suferi o scadere importanta in 2015, de peste 10%, in contextul in care Romania si-a fixat obiective politice importante pentru anul viitor. Printre ele, aderarea Romaniei la spatiul Schengen – obiectiv considerat fezabil, pentru luna martie, inclusiv de presedintele Consiliului European, Donald Tusk. 681,5 milioane de lei alocate pentru Ministerul Afacerilor Externe pentru 2015 inseamna perpetuarea problemelor cu serviciile consulare, inseamna ca vom avea in continuare ambasade cu sedii la un pas de prabusire – cum se intampla in Israel, inseamna ca proiectele pentru Diaspora vor fi simbolice si ineficiente.

Merita precizat ca, in raport cu celelalte ministere, MAE este cenusareasa bugetului de stat; doar ministerul Tineretului si Sportului si cel al Culturii au o pondere mai slaba in exercitiul bugetar din 2015. Scaderea este de asemenea, dramatica, in conditiile in care majoritatea ministerelor au beneficiat de majorari bugetare. Ingrijoratoare este si reducerea cheltuielilor de personal cu 7%, in conditiile in care angajatii ministerului de Externe sunt si asa suprasolicitati", a mai spus deputatul PNL.

Romanian Global News precizeaza ca principala vina pentru dezastrul de la DPRRP nu apartine atat lui Stanoevici cat celui care coordoneaza in mod direct DPRRP, secretarul de stat Stejarel Olaru care in complicitate cu diversi diplomati „acoperiti" prin strainatate au bulversat complet mediul asociativ al romanilor de pretutindeni.

Prin introducerea de proceduri imposibile si prin intarzierea semnarii contractelor au determinat renuntarea la implementarea proiectelor o marte parte a asociatiilor romanesti. Astfel ca DPRRP a cheltuit practic doar 4 din cele zece milioane care le-a avut alocate. Ca urmare Ministerul de Finante vazand proasta gestionare a bugetului pe 2014, a alocat pe anul viitor doar cat incompetentii de la DPRRP au reusit sa cheltuie.
Sursa: Romanian Global News
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page