Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Adrian Anghel - Ministrul delegat pentru Relatiile cu Românii de Pretutindeni! Surse din comunitatea româneasca din Los Angeles cer lamuriri legate de trecutul sau pentru a înlatura suspiciunile de “cârtita” a Securitatii


UPDATE: Premierul Victor Ponta propune un nou ministru delegat pentru romanii de pretutindeni in persoana lui Anghel Tilvar, deputat PSD de Vrancea.
Cine este acesta puteti vedea aici:
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=302&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1
UPDATE: Adrian Anghel nu a reusit sa ia aviz pozitiv de la Comisiile pentru romanii de pretutindeni reunite. In mod normal ar trebui ca Victor Ponta sa faca o alta nominalizare.
Numirea lui Adrian Anghel ca ministru delegat pentru romanii de pretutindeni a surprins atat societatea civila care se ocupa de aceasta problematica in Romania cat si pe romanii din SUA care il cunosc mai bine pe senatorul Anghel, transmite Romanian Global News.
Absent complet din dezbaterile/conferintele privind problematica complexa a romanilor de pretutindeni, dezbateri care de multe ori au avut loc chiar in Parlamentul Romaniei senatorul Anghel a aratat un dezinteres major si in ceea ce priveste initiativele legislative legate de domeniu. Practic din cele 30 de initiative legislative la care senatorul Anghel este coinitiator nici una din ele nu se refera la romanii de pretutindeni(https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=7ae6b400-70fe-49cf-b471-ff524e92a4be)
Nici in ceea ce priveste trecutul sau nu sunt lucrurile prea clare. Surse ale Romanian Global News din Los Angeles/Encino, din cadrul comunitatii romanesti, cer redactiei sa investigheze modul in care Adrian Anghel a ajuns in SUA si ce a facut acesta in SUA in perioada cat a stat pe teritoriul american in ceea ce priveste legatura cu comunitatea romaneasca activa din zona in care actualul senator a locuit.
In cadrul comunitatii romanesti din Los Angeles exista suspiciunea ca Adrian Anghel ar fi fost o "cartita" a Directiei de Informatii Externe a regimului Ceausescu, care a fost repatriat dupa decembrie 1989.
Din pacate publicitate electorala utilizata de actualul senator este ambigua si nu explica nimic din trecutul sau
(http://www.romaniantribune.net/a6281_ADRIAN_ANGHEL_-_Candidat_la_functia_de_SENATOR_in_Colegiul_2_Diaspora.aspx)
In acest sens Romanian Global News a cerut persoanei de contact a senatorului Anghel lamuriri privind trecutul sau. Mai clar:
In ce conditii a plecat Adrian Anghel din Romania comunista?
Daca a avut sau nu legatura cu Securitatea?
In ce fel s-a implicat in viata comunitara a romanilor din SUA si ce a facut pana in 1989 pe teritoriul SUA.
Si o intrebare suplimentara pe care o transmitem public: Dupa revenirea in Romania a avut Adrian Anghel de-a face cu serviciile de informatii si a avut intalniri cu fosti ofiteri ai Securitatii sau cu ofiteri ai serviciilor de informatii din Romania?
Din pacate CV-ul pe care il gasiti pe
https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=7ae6b400-70fe-49cf-b471-ff524e92a4be nu trece decat foarte sumar peste o perioada extrem de controversata din viata domnului senator Anghel.
Studii
1979-1982: Universitatea Babes Bolyai, Facultatea de Educatie Fizica
1983-1986: Universitatea Northwestern- Chicago
- Feinberg School of Medicine
- Reabilitare si Fizio Terapie
Specializari
Producator TV- MASS-MEDIA
Experienta politica
Activitate
2000-prezent: PSD
Romanian Global News cere Presedintelui Romaniei sa solicite informatii legate de apartenenta sau neapartenenta senatorului Adrian Anghel ca sursa sau ca ofiter acoperit al fostei securitati sau/si al unuia din serviciile de informatii din Romania de dupa 1989.
Sursa: Romanian Global News

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page