Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (938)

* Nu mai este un secret pentru nimeni dintre dumneavoastra ca sunt adeptul parerilor contrare sau adverse, considerand acest gen de atitudine drept un corolar al democratiei si un atribut al unui comportament civilizat. Asta, in masura in care adversitatea parerilor se exprima intr-un limbaj civilizat, decent, urban si foloseste un lexic de o anumita calitate. Celorlalti, al caror mod de exprimare aminteste de comuna primitiva, le reamintesc postulatul lui Hazrat Ali, care ne-a spus ca "nu exista decat o singura modalitate de a raspunde imbecililor si ignorantilor; de a pastra tacere." Albert Einstein, spunea ca cea mai buna cunoastere este cunoasterea de sine. Le recomand celor care etaland valente comune "epocii de piatra", sa se studieze si poate vor realiza ca inceperea educatiei la nivelul unei grupe mici al unei gradinite ar fi cel mai potrivit mod de a se face afirmati. Din nefericire, la nivel planetar gasim specimene, care necunoscandu-se pe sine, acced la pozitii de decizie, actualul haos mondial fiind consecinta exclusiva a celor care educational, cerebral, comportamental, moral, spiritual etc. sunt departe de standardele minime admise pentru ocuparea anumitor pozitii-posturi.

Dar sa revenim la perimetrul nostru geografic. Intr-un numar anterior v-am amintit de Thomas Jefferson care ne-a avertizat ca un guvern suficient de mare ca sa ofere tot ce dorim, este suficient de puternic sa ne ia tot ce avem. (A government big enough to give you everything you want is strong enough to take everything you have). Cu toate eforturile depuse de Pontifus Maximus de a implementa agenda lui socialista, nimeni nu ma poate convinge ca sistemul de piata libera capitalista nu este de departe cel mai moral si virtuos sistem si net superior sistemului socialist. Mesianicul presedinte a mentionat clar ca doreste o redistribuire a veniturilor, de la cei care produc la cei care nu produc sau participa la crearea avutiei nationale, lucru care demonstraza fara dubii ca ne indreptam spre un alt sistem social si alta forma de guvernamant. Sunt convins ca cei 47% dintre americani care nu platesc taxe federale vor fi adeptii noului sistem, netinand cont de faptul ca guvernul federal este dator cu 13 trilioane dolari, suma urmand a fi platita de urmasii urmasilor nostri, asta fiind valabil pentru cei care au urmasi.

Tot Thomas Jefferson ne-a avertizat, intr-un discurs tinut in anul 1802, "ca institutiile bancare sunt mai periculoase pentru libertatea noastra decat orice armata. Daca poporul American va permite bancilor sa controleze problema banilor, la inceput prin inflatie, apoi prin deflatie-oprirea inflatiei, bancile si corporatiile se vor dezvolta pana cand copiii vor ajunge homeless -fara locuinta- pe pamantul pe care parintii lor l-au cucerit. (I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies. If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation, then by deflation, the banks and corporations that will grow up around the children wake-up homeless on the continent their fathers conquered). La ora actuala, bancile americane au fost salvate de la pieire cu sumele alocate de guvernul federal din taxele noastre, ceea ce inseamna ca au trecut tacit in proprietatea statului, administratiei revenindu-i sarcina de a ne aduce la cele prevazute de Thomas Jefferson cu 208 ani in urma: la faza de homeless, milioane de americani urmeaza a-si pierde locuintele.

Nu cunosc ratiunile pentru care nimeni, dar absolut nimeni, nu face apel la cele lasate mostenire de fondatorii acestei tari.

Desi realizez ca din nou vorbesc la peretii si "bostanii" cladirilor guvernamentale, am sa incerc sa-i familiarizez cu cele spuse de fondatorii Statelor Unite ale Americii si stipulate in Constitutia SUA, legea suprema a tarii.

George Mason, unul dintre marii patrioti americani, cel care alaturi de James Madison este considerat parintele lui Bill of Rights - Drepturile Omului, ne-a atentionat ca nu putem prezerva binefacerile libertatii fara o frecventa referire la principiile fundamentale pe care s-a constituit aceasta tara. Un test in randul legislativilor, ar demonstra ca numele lui George Mason este revoltator de necunoscut, desi avem o Universitate care-i poarta numele. Acelasi lucru se poate regasi si pe meleagurile carpatine, unde politicienii, cu foarte putine exceptii, sunt total nepregatiti pentru pozitiile pe care le detin. De zeci de ani propun teste de inteligenta pentru cei care doresc sa ne reprezinte. Ca intotdeauna, fara rezultat.

James Wilson, jurist, unul dintre fondatorii Constitutiei, ales in primul Congres Continental al Statelor Unite, ne spune ca un guvern trebuie format sa asigure mentinerea drepturilor fundamentale ale cetatenilor si orice guvern care nu urmareste acest scop este total inadecvat si nelegitim. Oricum, drepturile fundamentale, consfintite in legea suprema sunt pe cale de disparitie, ceea ce demonstreaza nelegitimitatea actualului guvern.

John Adams, al doilea presedinte al Statelor Unite al Americii ne-a atentionat ca in momentul admiterii in societate ca proprietatea nu mai este sacra ca si Legea Divina si nu avem legi care s-o protejeze, anarhia si tirania se instaureaza.

Pe acelasi subiect, John Dickinson, jurist, Congresman din timpul Revolutiei Americane, a spus "ca nu putem fi liberi, daca nu suntem siguri de propritatile noastre, care fara voia noastra pot fi insusite de guvern. Pentru cei nefamiliari, in USA exista Eminent Domain Law, care stipuleaza ca statul poate trece in proprietatea lui orice domeniu privat. Da, ati citit bine, este vorba de Statele Unite ale Americii. Va mai las si alte emanatii ale unor oameni de exceptie, pentru viitorul Stanley Kramer.

Nu-l pot incheia pe cel prezent, fara a va aminti de numele lui Mihail Sergheievici Gorbaciov. Fara a trage un singur foc de arma, fara a fi membrul unei conspiratii internationale, fara a avea adepti in randul propriului partid, fara… fara… fara, de mii de ori ... fara, a desfiintat un sistem care a functionat din 1917 fara intrerupere, un colos militar si industrial situat, la timpul respectiv, pe locul al doilea in lume, o tara cu miliarde de simpatizanti, un sistem care prin totalitarismul lui se credea ca va dainui pentru vecie, ba chiar mai mult, ca va deveni mondial. Ce va face sa credeti ca ceea ce a fost posibil pentru Gorbaciov, este imposibil pentru mesianicul nostru presedinte?

Istoria demonstreaza ca nimic nu este vesnic, iar marile imperii au ramas doar in cartile de istorie.

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page