Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Comunicat de presa al presedintelui ales al României, domnul Klaus Iohannis cu ocazia alegerilor generale din Republica Moldova


Comunicat de presa
    
De-a lungul intregii zile de ieri si in cursul zilei de astazi, am urmarit desfasurarea alegerilor generale din Republica Moldova si numaratoarea voturilor.  Impreuna cu toti romanii,  am fost si eu alaturi de cetatenii Republicii Moldova in acest moment crucial pentru tarile noastre si pentru  intreaga regiune.
 
Am mai multe motive de satisfactie. Intai de toate, m-am bucurat sa vad ca alegerile s-au desfasurat in liniste si cu respectarea deplina a standardelor democratice in materie. In acest sens, felicit Guvernul de la Chisinau pentru felul exemplar in care a organizat acest scrutin.
Cel mai important motiv de satisfactie provine insa din rezultatele care se prefigureaza.  Ele confirma anticiparea noastra despre faptul ca  majoritatea cetatenilor Republicii Moldova isi doreste o continuare accelerata a parcursului european al tarii lor.
 
Din punctul meu de vedere, rezultatul alegerilor este limpede: electoratul isi doreste un guvern reformist, decis sa continue efortul de modernizare in sens european a Republicii Moldova. Cresterea economica,  reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei,  protectia familiei si a celor dezavantajati, integrarea deplina in viata publica a minoritatilor nationale, cresterea calitatii invatamantului si  independenta energetica, iata doar cateva din punctele esentiale care trebuie sa treaca de pe agenda cetateanului pe lista de prioritati a noului Guvern.
 
Adresez felicitarile mele Partidului Liberal-Democrat din Moldova, partenerul nostru in marea familie a popularilor europeni. Felicit, de asemenea,  Partidul Liberal pentru succes. Ma adresez, in fine, Partidului Democrat din Moldova cu acelasi mesaj de felicitare si solidaritate. Acestor partide le  revine raspunderea de a continua, intr-un ritm inca mai dinamic, drumul Republicii Moldova catre Europa unita.
 
Vreau sa ii asigur pe toti cetatenii moldoveni ca Romania le-a inteles asteptarile si mesajul si ca le va fi mereu alaturi. Astept cu bucurie momentul unei noi vizite in Republica Moldova  si inceputul colaborarii cu viitorul guvern pro-european de la Chisinau.
 
 
Klaus Iohannis,
Presedintele ales al Romaniei
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page