Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Apel al Consiliului Româno-American catre Parlamentul României pentru votul prin corespondenta


« Consideram ca ne-a fost incalcat unul din drepturile fundamentale ale cetateanului, situatie greu de imaginat pentru o tara membra a Uniunii Europene. Incompetenta autoritatilor romane de a oferi conditii care sa permita exercitarea votului fara discriminare, a generat cozile interminabile de la sectiile de votare din strainatate », se arata intr-un apel al Consiliului Romano-American adresat parlamentarilor romani, preluat de Romanian Global News.

Stimati deputati si senatori,

La alegerile prezidentiale din acest an, in ambele tururi de scrutin, mii de romani din afara granitelor, s-au aflat in imposibilitatea de a-si exercita dreptul la vot. Astfel, consideram ca ne-a fost incalcat unul din drepturile fundamentale ale cetateanului, situatie greu de imaginat pentru o tara membra a Uniunii Europene. Incompetenta autoritatilor romane de a oferi conditii care sa permita exercitarea votului fara discriminare, a generat cozile interminabile de la sectiile de votare din strainatate.
In contextul acestor evenimente facem un apel catre toti deputatii si senatorii din Parlamentul Romaniei de a-si asuma cu responsabilitate initiativa legislativa privind introducerea votului prin corespondenta a deputatului independent Eugen Tomac, ca fiind un proiect vital pentru noi, romanii din afara granitelor.
Mizam pe intelegerea domniilor voastre in speranta evitarii pe viitor a dezastrului in organizare si a umilintelor prin care au trecut romanii din Diaspora in zilele de 2 si 16 noiembrie.

Neculai Popa
Dan Lupuleasa
Consiliul Romano-American

Sursa: Romanian Global News

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page