Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

"Pensii nerusinate !!!"..... astea DA !!!.... nu altele....

In aceste ultime saptamani, odata cu intentia actualului govern de a promova o noua Lege a pensiilor, idee ce a inflamat aproape intreaga populatie a tarii si pe baza careia presa scrisa si audio-vizuala a declansat un uluitor razboi, pasional, zgomotos si, pe alocuri, absurd, in raport cu interesele politice si de alta natura ale celor ce o manevreaza.

Aparent, au fost descoperite o multitudine de argumente care sa convinga guvernul, acuzat, cu o iresponsabila usurinta de flasnetarii mediatici amintiti, de toate pacatele imaginabile. Din pacate, pera putini dintre deontologii angajati in acest razboi, au aruncat in lupta si argumente inspirate din activitatea si atitudinea noilor autoritati imperiale de la Bruxelles, gratie carora Romania, dar si alte state din zona, sunt azi in pragul colapsului financiar si economic.

Caci dupa modelul mai vechilor imperiu din istoria mai recenta sau mai veche a Europei, ceea ce e valabil la Bruxelles, un e valabil si in coloniile conduse cu mana de fier. Noua ni se predica, din pacate, tot mereu, si din ce in ce mai amenintator, sa strangem cureaua, sa crestem somajul, sa reducem salariile etc. Dar acolo, la Bruxelles, nu pare a se fi auzit de criza sau de celelalte nenorociri cu care se confrunta o buna parte din natiunile europene.

Si pentru ca veni vorba de o sintagma tare draga "ziaristilor" romani, anume cea a "pensiilor (si salariilor) nerusinate", IATA cateva exemple, usor verificabile, care demonstreaza convingator cat de rigurosi si economicosi sunt cei de la Bruxelles in aceasta privinta (precizez ca textul ce urmeaza l-am primit, de la un prieten din strainatate, pe net):

„Ati observat ca politicienii nostri se lupta ca nebunii sa intre in administratia U.E.
Si de ce? Pensionarea la 50 de ani, cu 9000 de euro pe luna pentru functionarii din U.E. a fost aprobata! In acest an, 340 de functionari se vor pensiona la 50 de ani cu o pensie de 9000 de euro pe luna. Da, ati citit corect! Pentru a sprijini integrarea personalului nou de la noile state membre ale U.E. (Polonia, Malta, Europa de est ...), functionarii din tarile membre (ca Belgia, Franta, Germania ...) Vor primi din partea europei, aceasta oferta (= cadou pretios, putem spune de aur) doar ca sa se pensioneze.

De ce si cine plateste ? Tu si cu mine!

Ei voteaza legi, fara control si-si atribuie ,,parasute de aur" cu impozitele noastre. Acestea trebuie sa fie dezvaluite cu ajutorul acestui mesaj tuturor europenilor din jurul vostru. Tehnocratii europeni beneficiaza de pensii de nababi.... Chiar si parlamentarii, care cu toate acestea, beneficiaza de regimuri speciale, nu primesc o treime din ceea ce ating acesti domni ... Adica, Giovanni Buttarelli, care ocupa postul de asistent supervizor de protectia datelor ", va primi numai dupa 1 an si 11 luni de serviciu (noiembrie 2010), o pensie de 1 515 euro / luna. Echivalentul a ceea ce se ,,ofera", in medie, unui angajat francez din sectorul privat, dupa o cariera completa (40 ani).
Colegul sau, Peter Hustinx, si-a vazut contractul reinnoit cu inca 5 ani. Acesta va avea dreptul la aproape 9 000 euro de pensie pe luna.

E simplu, nimeni nu s-a decis sa-i ia la intrebari, deci e firesc ca profita. E ca si cum pentru pensionarea lor, ei ar fi primit un cec in alb.

Multi alti tehnocrati se bucura de acest privilegiu:

1. Roger Grass, grefier al curtii de justitie, va primi euro 12 500 de pensie pe luna.

2. Pernilla Lindh, judecator la tribunalul de prima instanta, 12 900 euro/luna.

3. Da¹maso Ruiz-Jarabo Colomer, avocat general, 14 000 euro/luna.

Lista de verificare, fa click pe adresa de mai jos:

http://www.kdo-mailing.com/redirect.asp?numlien=1276&numnews=1356&numabonne=62286
Pentru ei, este jack-pot-ul mult visat. Fiind in functie de la mijlocul anilor 1990, sunt sigur de a ,,avea o cariera completa" si, prin urmare, a obtine maxim de 70% din ultimul salariul. Nu numai ca pensiile lor ,,sparg plafoanele de pensionare" dar pe deasupra pentru dansii e suficient de a lucra doar 15 ani si jumatate(intr-o viata de om) pentru a valida o cariera completa, in timp ce tu, ca si mine, trebuie sa te omori la servici 40 de ani, in curand 41 ani si doresc sa o mai lungeasca nitelus.....
Confruntandu-se cu prabusirea sistemelor de pensii, tehnocratii recomanda cariere mai lungi: de la 37,5 ani, 40 de ani, 41 ani (in 2012), 42 (2020), etc.

Dar pentru ei nu e nici o problema, e suficient doar 15.5 ani ... Initial, aceste pensii de nababi au fost rezervate doar membrilor comisiei europene dar de-a lungul anilor, acestea au fost acordate si altor angajati. Acum, ei sunt o armata care se bucura: judecatori, magistrati, grefieri, controlori, mediatori, etc. Dar, mai grav, in acest caz, este ca acestia nu contribuie nici cu o centime de euro la super-pensiile lor. Totul se plateste de catre contribuabili...

Noi, cotizam toata viata si la cea mai mica intarziere de plata ni se reaminteste, urmeaza amenzi, penalitati de intarziere de plata, etc. ... fara nici o mila. Ei sunt scutiti de toate acestea.

Va puteti imagina? Chiar si judecatorii curtii de conturi, care, cu toate acestea, se presupune ca "/ verifica daca cheltuielile uniunii europene sunt legale, pentru scopul pentru care sunt destinate ... / "beneficiaza de acest sistem si nu platesc nici o cotizatie.

In schimb nu uita ca trebuie sa joace rolul de ,, jandarmi " la Bruxelles " si continua sa dea lectii de ortodoxie bugetara, atunci cand ei au ambele maini pana dincolo de coate in oala cu gem?

La ora in care viitorul pensiilor noastre este serios compromisa de violenta crizei economice si brutalitatea soc demografic, oficialii europeni au, pe cheltuiala noastra, pensie de 12 500 - 14 000 euro/luna dupa doar 15 de ani de cariera, fara macar a contribui cu ceva ptr ea ... Acest lucru este pura provocare!

Scopul acestor randuri este de a alerta toti cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene.
Impreuna putem crea o maree. Nu exista nici o indoiala ca tehnocratii din Europa continua sa se bucure pe cheltuiala noastra si fara griji sau frica, de astfel de pensii. Sa incercam sa punem piciorul in prag. S-a efectuat un studiu precis si documentat, si se demonstreaza prin amploarea scandalului. Aceste studii au fost deja preluate de catre mass-media.

http://www.lepoint.fr/actualites-economie/2009-05-19/revelations-les-retraites-en-or-des-hauts-fonctionnaires-europeens/916/0/344867

Difuzarea pe o scara larga in randul tuturor celor 27 de tari ale U.E., prin intermediul presei a e-mailurilor.... poate se va ajunge la ceva, doar daca nu sunteti multumiti cu faramiturile care vi se ofera.
Transmiteti la toata lumea.

Dr. Dan Brudascu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page