Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1148)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie si imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

In sfarsit, ziua de Marti 4 Noiembrie, 2014, "ziua masacrului" cand Titanicul Democrat s-a scufundat la impactul cu Icebergul Republican,  a demonstrat ca "Vox Populi, Vox Dei-Vocea Poporului, Vocea lui Dumnezeu", nu ramane doar un controversat vechi proverb uitat in negura timpului, atribuit eronat lui William din Malmesbury, considerat pana in momentul de fata cel mai mare istoric al Angliei, undeva prin secolul al XII-lea, ci a devenit o stare de fapt, cand o parte insemnata a poporului american, a transmis un mesaj clar, dar nereceptionat, ocupantului imobilului situat la 1600 Pennsylvania Avenue din Washington, D.C. - Districtul Columbia, pentru neavizati.
Ma gandesc ca titanica faptura, inegalabilul orator, astralul personaj a carui ascendenta trebuie cautata intre zeitatile Olimpului s-a familiarizat cu Alcuin, un dominant intelectual al epocii Carolingiene, considerat unul dintre cei mai mari arhitecti ai Renasterii Carolingiene-Carolingean Renaissance, care intr-o scrisoare adresata in anul 798 regelui Frantei, Charlemagne, a facut urmatoarea precizare: "Nec audiendi qui solet dicere Vox Populi Vox Dei, quum tumultuositas vulgi, semper insaniae proxima sit - And those people should not be listened to who keep saying Vox Populi Vox Dei, since the riotousness of the crowd is always wery close to madness - Nu trebuie sa fie ascultat cel care spune ca "Vox Populi, Vox Dei - Vocea poporului, vocea lui Dumnezeu, din moment ce freamatul - reactia multimii este intotdeauna aproape de nebunie. Nu ne ramane decat sa ne multumim cu, Vox Populi, Vox Derbedeis.
Alcuin l-a sfatuit pe Charlemagne sa reziste unei asemenea idei, preluata ulterior de o sumedenie de "nume", printre care si Walter Reynols, Arhiepiscop de Canterbury, care intr-un serviciu Divin, intitulat Vox Populi, Vox Dei, tinut in 1327, s-a ridicat impotriva regelui Edward al II-lea. La 1216 ani, de cand dateaza recomandarea lui Alcuin, facuta regelui Frantei, ultimul care a preluat aceasta idee a fost Pontifus Maximus, care prin Ordine Executive - Executive Orders ignora atat Vox Popului - Vocea Poporului cat si Vox Dei - Vocea lui Dumnezeu.Trecand din nou in revista prestatia lamentabila a mesianicului personaj Pontifus Maximus, trebuie sa va reamintesc de Edmund Burke, om politic, orator, filosof specializat in filosofie politica, erudit, influentat de scrierile lui Aristotel, Cicero, Montesquieu etc. care, cu peste 200 ani in urma, ne avertiza asupra pericolului pe care-l reprezinta noii conducatori alesi, dornici de putere absoluta. Prezenta administratie se incadreaza perfect in axioma lui Edmund Burke, chiar daca "in spatele usilor inchise" se vehiculeaza trecerea in rezerva de cadre a inexistentului Harry Reid si a Cruellei DeVille, numele "conspirativ" al leader-ului minoritatii democrate din Congresul fostelor State Unite ale Americii, persoana care, dupa umila mea opinie, necesita un consult general la Patton Military Facility, cea mai renumita institutie medicala destinata persoanelor cu traumatisme, intr-o anumita regiune a organismului.
Astazi, Vineri, 7 Noiembrie, 2014, orele 11:39:43 PM, Greenwich Mean Time (GMT) cand scriu acest nou eseu, datoria nationala a Statelor Unite ale Americii se cifreaza la aproape 18 trilioane de dolari - mai exact, 17.940.777.212.009,27) !!!!!!!!!! La o populatie de 319.366.103 de suflete, gratie acestui incompetent regim ne revine, pe cap de locuitor o datorie cifrata la suma de 56.176,19 dolari; tot gratie acestor diletanti, zilnic datoria nationala creste cu 2.44 miliarde de dolari. Orice persoana rationala ar recurge la gestul Imparatului Roman Galba, materializat la data de 15 Ianuarie 69 AD. Ce multa dreptate a avut filosoful Socrate, cand a definit ca cel mai mare pacat este sa preferi viata in schimbul onoarei.
 Pentru amatorii de statistici, tot astazi 7 Noiembrie, 2014 se implinesc 97 de ani de la marea Revolutie din Octombrie (25 Octombrie, pe stil vechi, 7 Noiembrie pe stil nou) cand datorita unor planuri magistral elaborate in ultrasofisticatele laboratoare ale celor care conduc destinele lumii si cu bani proveniti tot din partea lor, Politia Secreta Tarista, cunoscuta sub numele de Ohrana, a preluat franele partidului Bolsevic din Rusia!!! Scenarii similare intamplandu-se dupa anul 1989 in toate tarile aflate in spatele Cortinei de Fier, cand cadrele disponibilizate dupa "gararea" partidelor comuniste, au fost infiltrate in noile partide aparute, inclusiv in partidele istorice. Deci dragilor, "la timpuri noi, tot noi". Nu uitati, John Birch Society, o organizatie anticomunista sustine ca cei mai influenti oameni din lume - presedinti, industriasi, jurnalisti, oameni de geniu etc. sunt componentii unei conspiratii care sa aduca lumea sub controlul unui singur guvern totalitar mondial. Nu acelasi lucru a sustinut si Vladimir Ilici Ulianov, cunoscut si sub numele de Lenin, in timpul studiilor facute la Geneva, Elvetia, ghiciti pe banii cui?
Pana sa vedem ce sistem va deveni mondial - cel prevazut de Vladimir Ilici Ulianov sau cel existent - doar, doar se va intelege ceva, desi am indreptatite dubii, revin la parintele filosofiei sociale si autorul Teoriei Haosului Controlat, menit sa tina sub control statele lumii. Autorul acestei cerebralitati, greu de priceput de masa amorfa, este Kurt Lewin, profesor universitar la Universitatile din Berlin si Ohio. Deci, cu alte cuvinte, haosul cu cu care ne confruntam in toate domeniile vietii sociale si politice si care s-a generalizat la nivel planetar, nu este rod al intamplarii sau al comportamentului nostru infantil-primitiv, ci este opera meticuloasa a unor grupari-grupuri-organizatii, greu accesibile gradului nostru de percepere. Probabil fiind atat de "dotati" cerebral, conform spuselor lui Walter E. Williams, profesor de economie la George Mason University, Congresul Statelor Unite ale Americii ne considera o masa de idioti utili, total dezinformati si usor de manevrat. Foarte probabil, in noua componenta, parerea va fi usor modificata !?!
Pana sa vedem noua opinie a guvernantilor, despre noi, idiotii utili-guvernatii, nu pot sa nu va relatez despre o caracterizare facuta de jurnalistul Mark Landsbaum: "Guvernul a crescut in autoritate, dimensiune, costuri si incursiune, pana cand virtual nu exista domeniu al vietii care sa nu fie controlat, inclusiv trasul apei la toaleta-Government has grown in autority, size, cost and pervasiveness until virtually no part of life is beyong its intrusion  and control, down to flushing your toilet." Cu zeci de ani in urma, am facut remarci asemanatoare, la care mi s-a reprosat c-am lecturat prea mult despre sistemele totalitare !?! Indiferent de gradul meu de familiaritate cu toate sistemele politice care s-au perindat pe acest mapamond, un lucru este cert pentru mine, reiesit dintr-o deviza inscrisa pe una din obiectele mele de inbracaminete: "In Dumnezeu noi credem; pe toti ceilalti /i monitorizam: In God we trust; all other we monitor." Mai bine ne-am canaliza monitorizarea spre Mineapolis, statul Minesotta, unde anumite  grupari de "pasnici", reintorsi de curand de pe teatrele operationale ISIS or ISIL din Siria si Irak, doresc sa implementeze Sharia Law. Daca nu ne trezim la timp, mai devreme decat va inchipuiti, in loc de "God bless you" vom auzi Baarak Allaah Fiik !
Mai puneti mana pe carte, domnilor: somnul ratiunii naste monstri.
A.C.TON

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page