Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Diaspora-Multumim Romania


 
FADERE, Federatia asociatiilor de romani din Europa, multumeste tuturor romanilor care au iesit in strada in orasele Timisoara, Bucuresti, Cluj,Oradea, si Sibiu sa manifeste in ca semn de solidalitate cu cerintele romanilor din diaspora.

Zeci de mii de romani din diaspora nu au putut vota pe 02 noiembrie la primul tur al Alegerilor Prezidentiale iar cei care au votat majoritatea dintre ei au facut-o in conditii inumane stand si peste 4 ore la cozi. Toate acestea din cauza organizatii proaste facute de Ministerul Afacerilor Externe.

FADERE a facut aceasta saptamana mai multe demersuri catre Guvernul Romaniei unde a propus solutii clare pentru ca sa fie asigurat dreptul la vot tuturor romanilor din diaspora. 1000 sectii de vot si dublarea numarului personalului si stampilelor in sectiile deja existente au fost singurele masuri cerute.

Dezinformand populatia Romaniei Ministrul Titus Corlatean a spus ca Biroul Electoral Central nu ii permite sa mai puna mai multe sectii de vot. In cursul zilei de ieri BEC a trimis o nota de presa unde a aratat clar ca MAE are libertatea de a pune mai multe sectii de vot unde romanii din diaspora sa voteze.

Cerem inca odata Prim Ministrului Victor Ponta si Ministrului de Externe Titus Corlatean, ca daca le-a ramas un minim de decenta sa asculte propunerile noastre si sa creeze cadrul posibil pentru ca toti romanii din diaspora sa poata vota. a declarat Daniel Tecu,  pre?edinte FADERE-  Federatia asociatiilor de romani din Europa.Presa FADERE
Federatia asociatiilor de romani din Europa                     09-11-2014

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page