Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Sa ne purtam rusinea cu demnitate!


General Br. (r) Aurel Rogojan   

Familiile politice sunt cancerul democratiei si inamicul statului de drept in Romania

Politicieni promovati de presa ca formatori de opinie sunt acuzati de mare coruptie Cum ar trebui sa intelegem faptul ca, cel putin o duzina de politicieni, prezenti aproape nelipsit din platourile televiziunilor, unde sunt invitati ca sa ne formeze si sa ne orienteze opiniile, potrivit standardelor de valori ale presei promovate de respectivele posturi de televiziune, si-au incheiat misiunile” in spatiul comunicarii publice prin a avea probleme grave cu legea, fiind condamnati ori inculpati pentru acte de coruptie, savarsite in exercitiul functiei de autoritate, iar altii au cautat sa se ascunda de raspunderea penala sub paravanul imunitatii parlamentare? De ce i-au scos partidele „la inaintare”, in ordine aproximativ cronologica, pe „greii” Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, Ilie Sarbu, Ecaterina Andronescu, Dan Radu Rusanu, Relu Fenechiu, Mariana Campeanu, Monica Iacob Ritzi, Sorin Rosca Stanescu, Ioan Adam, ca sa-i numim doar pe unii dintre cei mai redutabili candidati, ori membri ai speciei politice a lui „homo fraudensis”? Erau cei numiti exemplele de civism si moralitate prin care partidele doreau sa-si promoveze doctrina si programele, sa ne castige (insele) increderea, ori, cei in cauza, aveau nevoie de vizibilitatea publica pentru a abate atentia de la mizeriile in care s-au scufundat? Ei si gastile lor politice. Ceea ce, in caz afirmativ, se cheama propaganda de diversiune si intoxicare informationala, cu corolarul si rezultatul: „razboi politic impotriva poporului roman”. De ce si in ce scop? Pentru ca in spatele perdelei de fum tesute din asa zisele nobile idealuri ale democratiei, in diversele ei culori politice (social-democrate, liberale, conservatoare, nationaliste -romane ori maghiare - , ecologiste etc. etc.) infrastructurile criminale transpartice sa poate lucra in liniste pentru prosperitatea familiilor politice organizate ca veritabile clanuri mafiote. Am mai spus-o, dar trebuie reiterat: „Familiile politice sunt cancerul democratiei si inamicul statului de drept in Romania.”

Melanjul sufocant al smarcului din care trebuie scoasa Romania

O asemenea concluzie grava, conduce la un nou set de probleme. Ce sunt posturile de televiziune care impun atentiei publice astfel de repere politice, morale si civice? Sunt ele in serviciul presei, „caine de paza al democratiei”? Sau, dimpotriva, au devenit armele unui razboi psihologic, prin care se destructureaza capacitatea unei natiuni de a intelege corect realitatile, de a judeca rational evenimentele si a decide libera optiunile? O persoana, a carei onestitate nu cunosc sa fi fost contestata si de a carei buna credinta nu am motive sa ma indoiesc, imi relata cum un personaj din specia politica a lui „homo fraudensis”, dupa ce a fost „adecvat moderat” de un om de televiziune, ajuns, ulterior, si el senator, a „uitat” in studio o punga cu bancnote, pe care amfitrioana, caci era de „sex frumos”, a luat-o cu gingasie, mare drag si radiind de o nedisimulata bucurie. Ce ne demostreaza acest exemplu? Ca numai o presa corupta este deschisa aplicatiilor de demagogie politica la care, noi cetatenii, suntem zilnic supusi de politicieni si ziaristi, si unii si altii corupti. Partinirea unor asa zisi gazetari, analisti, moderatori, producatori si invitati ai lor este atat de evidenta, pana la o ostilitate gretoasa, care compromite pana si ideea de presa. Pana intr-o seara, un fost director al unui serviciu national de informatii ne-a obisnuit a fi consultantul televiziunilor si invitatul cu „mare expertiza” in tot ceea ce altii nu se pricepeau. La stirile diminetii, aflam ca domnul Catalin Harnagea este perchezitionat in afacerea de mare coruptie politica „E.A.D.S”, intr-un lot de alte cateva zeci de persoane, care include si sonorele nume ale oamenilor de afaceri Dorin Cocos (fost consort al candidatei la presedintia Romaniei, Elena-Gabriela Udrea ) si Nicolae Dumitru, mai bine cunoscut ca „Niro”, detinatorul unui holding si a monopolului pe un anume segment al relatiilor de afaceri cu China. Afacerea „E.A.D.S.” si altele, pe acelasi calapod, sunt „causa causorum” pentru care Romania nu a fost, inca, admisa in spatiul Schengen si nu este un membru credibil al familiei euroatlantice. Fratia criminala a lumii politice, a oamenilor trecuti prin serviciile secrete, si/sau chiar din interiorul acestora, promovarea onorabilitatii infractorilor de catre presa corupta, protectia cumparata de la magistrati, politisti, vamesi si perceptori, acesta este melanjul sufocant al smarcului din care trebuie scoasa o tara, tara noastra, Romania.

Mafia traspartinica si transnationala a medicamentelor

Tara intreaga este dimensiunea reala a flagelului, iar ceea ce ne este dat sa vedem, nu este decat o parte infima a dezastrului, chiar daca cifrele prejudiciilor sunt ametitoare. Dintr-un singur foc, o singura manopera de trafic de influenta, doi lideri majori ai social-democratilor, Ilie Sarbu si Viorel Hrebenciuc, sunt inculpati in aceeasi cauza, avand ca obiect retrocedarea ilegala a 90.000 ha de munti si paduri, cu un prejudiciu de aproape 400 de milioane de euro. Cate asemenea alte prestatii de trafic de influenta au mai fost? Timid, cu jumatate de gura si condeiul tremurand, cineva a incercat, apoi a renuntat, sa deschida subiectul „mafiei traspartinice si transnationale a medicamentelor”. Romania este si tara farmaciilor. Retelele criminalitatii organizate din domeniul asigurarilor de sanatate si al medicamentelor administreaza un „bussines” care ne scoate anual din buzunare, fara fiscalizare, cel putin 5.000.000.000 (cinci miliarde) Euro. Si chestiunea arzatoare a sanatatii poporului, a achizitiilor si deficitelor de medicamente (desi se importa in cantitati care permit reexportul!) este pe agenda unor redactii specializate ale televiziunilor. Ziaristi, politicieni, directori de case de sanatate, medici si patroni de retele farmaceutice dezbat, dezbat furtunos, intr-o regie uneori tragicomica, in timp ce pe ecran curg imagini zguduitore ale mizeriei si suferintelor sistemului sanatatii publice. Tot o perdea de fum ! Cand se va destrama ?!

Lista celor ce sunt si vor mai fi invitati sa jure pe Biblie si in fata Justitiei este fara de sfarsit...

Nu trebuie sa ne bucuram sau sa ne intristam de absenta in viitor a unor politicieni de pe ecranele televizoarelor. De dincolo, ne vor invita pe blogurile personale, in incercarea de a ne convinge ca sunt nevinovati. Intre timp, cei aflati pe „lista de asteptare” vor continua sa ne salute in fiecare zi sau seara. Nu vor mai veni in „prime time” Ilie Sarbu si Ioan Adam? Mai sunt si altii din falanga social-democratilor: Dan Sova, Gabriela Vranceanu Firea-Pandele, Rizeaa... Apropo, de ce sa fie surprinsa Ecaterina Andronescu ca in ministeriatul dansei sau intamplat atat de multe cazuri suspecte de coruptie, daca era mai mult prin platourile televiziunilor, decat la carma invatamantului, educatiei nationale si cercetarii stintifice? Ne-a lipsit Monica Iacob-Ridzi? A suplinit-o Sulfina Barbu. Nu mai sunt Dan Radu Rusanu, Relu Fenechiu si Mariana Campeanu? Mai sunt generalul Dobritoiu, profesorul Barbu... Lista comunicatorilor partidelor si a formatorilor opiniilor noastre este fara de sfarsit si fara numar, ca si lista celor ce sunt si vor mai fi invitati sa jure pe Biblie si in fata Justitiei.

Reciclarea „reperelor morale” ale vietii publice in suspecti si inculpati, infractori si condamnati este oare purgatoriul prin care trebuie sa treaca Romania, pentru a renaste? Daca acesta este pretul, sa ne purtam rusinea cu demnitate !


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page