Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Nu sta acasa. Voteaza!In general, tendinta majoritatii cetatenilor Romaniei este de a se retrage in sfera privata, de a nu fi interesati de problemele de interes general, de a privi cu nepasare si/sau resemnare la situatia existenta, preferand sa se ancoreze in nostalgia unui presupus trecut glorios decat sa participe activ la crearea unui viitor mai bun. Consider ca este o atitudine gresita, pentru ca daca fiecare din noi ar constientiza importanta alegerii sale cu siguranta am trai intr-o societate mult mai buna, cu siguranta am face diferenta dintre nepasare si dorinta de implicare.
 Votul este singurul mijloc aflat la indemana cetateanului prin care acesta poate produce schimbarea dorita in societate. Doar o societate responsabila poate da o clasa politica responsabila. Daca dorim cu adevarat schimbarea, atunci trebuie sa avem un comportament mai responsabil fata de noi si fata de viitorul copiilor nostri. Totul pleaca de la cetateni si de la capacitatea lor de a face o alegere buna intr-o chestiune deosebit de importanta pentru viitorul lor, iar alegerile din din 2 noiembrie 2014 sunt deosebit de importante.
Pe 2 noiembrie se decide practic soarta Romaniei si depinde doar de noi, cetatenii acestei tari, daca o lasam pe mana unor demagogi care pot seduce usor, prin actiuni populiste, un electorat neinformat si mai ales dezinformat; daca o lasam la discretia unor persoane a caror unica competenta este sa minta si sa manipuleze grosolan; daca le permitem sa ne scoata din lumea selecta a civilizatiei (UE si NATO) si sa ne duca inapoi in trecut (catre Rusia) si nu in ultimul rand, depinde doar de noi daca dorim sa fim complicii coruptilor, hotilor, impostorilor si tradatorilor, asa cum bine spunea odata George Orwell.
Pentru ca doar prin neprezenta noastra la vot in 2 noiembrie, scenariul urat descris mai sus poate prinde viata. De aceea, indemn toti romanii de buna credinta sa nu ramana indiferenti la minciuna, manipulare si duminica, 2 noiembrie 2014 sa se prezinte la vot pentru a sustine doar pe cei care pot opri Romania din drumul spre Moscova, haos si saracie.

Consiliul Roman American, Los Angeles, California
Neculai Popa
(fost detinut politic, 14 ani la Aiud, Gherla, Jilava, Pitesti, Dej)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page