Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Votul nostru, amprenta de pe obrazul lor!

28/10/2014 / Aurelian Mihai    

Dragi romani.

Am ales sa va scriu aceste randuri prin care va indemn sa participati la exercitiul electoral din luna Noiembrie nu din dorinta de a va solicita sprijinul pentru un candidat sau altul pe care eu l-as vota, ci pentru ca este un act civic. Dincolo de a folosi cuvinte ca datorie, obligatie sau verbul “a trebui”, va asigur ca nu exista arma mai potrivita decat votul pentru un cetatean roman, oriunde s-ar afla, in Romania sau in diaspora.

Ne-am obisnuit de multi ani cu minciuna, coruptia, neseriozitatea si lipsa de respect a celor care au decis si decid in clasa politica. Faptul ca au tarat in mizerie statutul cetateanului roman, ca au terfelit ideea de bunastare pe care fiecare dintre noi ar fi trebuit sa o cunoasca acasa, unde ne-am nascut, ca au impins romanii sa paraseasca Romania in cautarea acelei bunastari pe care ei, cei putini, dar puternici, nu au fost in stare sa o ofere, m-au determinat, pentru a-mi evita reprosuri, sa ma implic, sa crictic pozitiv sau nu, sa le arat ca exist, sa VOTEZ! si am votat si inainte de a trai in diaspora, in Madrid, dar si dupa ce am revenit acasa. Am votat in speranta si ca Romania va cunoaste o aslfel de cale dorita de mine,  dar am votat si gandindu-ma la dvs. cei pe care va reprezint la fel cum voi vota si de acum inainte.

Toata ura, toata nesupunerea, toata bunavointa mea si toata forta mea se transpun ca si cetatean prin vot. Votul este amprenta pe care noi o lasam pe obrazul candidatilor si este si amprenta pe care el, candidatul, face tot posibilul, prin faptele sale, sa o primeasca pe obrazul sau, din varful degetului apasat sau nu, care isi lasa acea amprenta, tot pe obrazul sau, curat sau mai putin curat, iar temerea cea mai mare a unui politician este votul popular.

si pentru ca eu sa votez, mi-au murit rude, bunici in razboaie, iar multi alti romani celebri sau nu, in istorie, au militat pentru ca eu, cetateanul sa le arat altor cetateni, indiferent de rangul pe care-l poarta, ca exist.

Daca vom iesi la urne in diaspora, dincolo de numarul statistic al voturilor, le demonstram ca sfidarea unora, ne motiveaza sa le aratam ca gresesc sau ca lipsa de respect fata de noi, cei obisnuiti cu lipsurile departe de casa, le arata ca ei gresesc.

stiu ca este greu sa mergeti zeci, sute de kilometri si nici nu va cer sa irositi banii familiei, poate ai copiilor, dar cei care aveti timp si sectii de votare aproape, nu evitati sa votati.

10.000, 100.000 de mii, un milion de voturi pe care le aducem, pe noi ne vor scoate din casa o zi, pe ei s-ar putea sa ii oblige zi de zi, pana isi vor face datoria fata de noi sau ii vom lasa pe altii mai buni sa ne reprezinte!
 
Va multumesc,

Deputatul dumneavoastra, Aurelian Mihai, diaspora, Europa de Vest

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page