Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

La evenimentul cultural-electoral de la Roma "Votati si pentru noi" au participat peste 6.000 de români


 “Impreuna pentru a ne cunoaste mai bine” este sloganul folosit de Asociatia Romanilor din Italia (ARI) cu ocazia organizarii evenimentului cultural-electoral din ziua de duminica, 26 octombrie 2014 la Roma, la Teatro Terndastrisce.
Membrii si simpatizantii ARI, romani din Roma, au venit in numar record. Peste 6.000 de persoane au participat la acest maraton cultural-electoral inceput la ora 14:30 si incheiat al ora 19:30. ARI a lansat in cadrul evenimentului campania de informare si responsabilizare a romanilor din diaspora si din Romania, “Votati si pentru noi”.
Prin aceasta campanie se cere romanilor o implicare directa in reformarea Romaniei, in restabilirea democratiei si a bunului sens in Romania. Dezradacinarea birocratiei, combaterea coruptiei, rezultate care pot fi obtinute doar prin participare si implicare, prin vot.

Aspectul cultural al evenimentului a fost sustinut de Elisabeta Turcu Juverdeanu, George Rotaru, Ionica Stan, Ansamblul “Dor Calator” fiind apreciat de catre publicul prezent prin aplauze prelungite, dansuri, hore si voie buna. Inclusiv oaspetii politicieni italieni, membri marcanti ai comunitatii s-au bucurat de atmosfera romaneasca. Surpriza pe care ARI a facut-o celor prezenti s-a numit indragitul interpret Gheorghe Turda, care a fost indelung aplaudat pentru cunoscutele sale cantece patriotice.
Singurul candidat care a raspuns la invitatia ARI si a oferit materiale de promovare participantilor a fost Calin Popescu-Tariceanu, programul sau prezidential fiind bine primit de comunitatea prezenta. ARI apreciaza in acelasi timp faptul ca Victor Ponta a fost in vizita la romanii din Torino pentru a-si expune programul sau pentru diaspora. Pana acum cei doi candidati au fost singurii care au dat atentie diasporei.
Presedintele ARI Eugen Terteleac a comunicat ca Asociatia Romanilor din Italia a invitat toti candidatii la presedintia Romaniei sa prezinte romanilor din Roma programul lor electoral.
Vor mai fi organizate alte evenimente in aceeasi locatie: duminica 9 noiembrie sunt invitati sa participe cei doi candidati care vor ajunge in turul doi al alegerilor prezidentiale, astfel romanii din diaspora vor afla prin intermediul televiziunii Daciatv cum vor fi reprezentati de viitorul presedinte al Romaniei, ce va face acesta concret pentru romanii din diaspora. In schimb, duminica 16 noiembrie vom urmari minut cu minut decursul alegerilor si vom sarbatori la Roma inchiderea scrutinului si noul presedinte al Romaniei.
Roma, 26 octombrie 2014
Biroul de comunicare ARI

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page