Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Cameron: "Marea Britanie nu va plati 2 miliarde de euro la 1 decembrie" la bugetul UE


Marea Britanie nu va plati cele 2 miliarde de euro care reprezinta contributia sa la bugetul UE la 1 decembrie, a repetat luni David Cameron, in ciuda amenintarilor Comisiei Europene ca tara sa ar putea fi amendata, relateaza AFP si Reuters.
 Foto: (c) Luke MacGregor - REUTERS
'Marea Britanie nu va plati nimanui cele 2 miliarde de euro la 1 decembrie si respingem cuantumul acestei plati. Ne vom bate prin toate mijloacele posibile', a declarat prim-ministrul britanic in fata parlamentului.
'Suma si calendarul acestei solicitari sunt inacceptabile. Ajustari se fac in fiecare an. Dar nu s-a intamplat niciodata sa ni se ceara doua miliarde de euro, circa 20% din contributia noastra neta de anul trecut', a adaugat Cameron.
Contributia Marii Britanii pentru 2014 a fost marita cu 2,1 miliarde de euro dupa luarea in calcul a cifrelor revizuite ale PIB-ului sau.
'Doua miliarde de euro reprezinta mai mult decat contributia bruta a anumitor tari. Nu este maruntis, sunt bani ai contribuabilului britanic', a adaugat premierul britanic, confruntat in tara sa cu o presiune crescanda din partea eurofobilor din UKIP, in perspectiva alegerilor legislative de anul viitor.
Comisia Europeana a avertizat luni ca ar putea cere Marii Britanii sa plateasca penalitati daca premierul David Cameron isi pune in practica amenintarea ca nu va achita cele doua miliarde de euro cerute de executivul european pentru rectificarea bugetului pe anul in curs.
'Legea impune statelor sa verse contributia la bugetul european pana pe 1 decembrie. Daca aceasta prevedere nu este respectata, Comisia poate impune amenzi', a indicat oficialul comunitar, declarandu-se in acelasi timp 'surprins' de pozitia exprimata pe acest subiect de premierul Cameron la Consiliul European de saptamana trecuta.
AGERPRES/(AS — autor: Florin ?tefan, editor: Tudor Martalogu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page