Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Peste 90 de parasutisti din SUA participa la un antrenament româno-american la Câmpia Turzii


Peste 90 de parasutisti din Brigada 173 Aeropurtata a Fortelor Terestre ale SUA au inceput marti dimineata exercitii romano-americane in cadrul unei operatiuni aeropurtate desfasurata la Campia Turzii, informeaza Ambasada SUA in Romania intr-un comunicat remis AGERPRES.
 Foto: (c) Simion MECHNO / AGERPRES ARHIVA

Potrivit sursei citate, parasutistii americani au inceput exercitiul de reactie rapida la doar cateva ore dupa ce au fost informati, parasind aerodromul Fortelor Terestre de la Grafenwoehr, din Germania, pentru a zbura in spatiul aerian al Romaniei la bordul unor avioane C-130 Hercule ale Fortelor Aeriene ale SUA.

"Parasutarea demonstreaza capacitatea de dislocare a unitatii in 18 ore oriunde in zonele de responsabilitate ale Comandamentului SUA pentru Europa, Comandamentului SUA pentru Africa sau Comandamentului Central. (...) Exercitiile comune care se desfasoara in perioada 21-24 octombrie in contextul angajamentului romano-american fata de Securitatea Colectiva a NATO demonstreaza ritmul alert al exercitiilor din cadrul Operatiunii Atlantic Resolve, menite sa intareasca interoperabilitatea terestra si aeriana a fortelor militare ale aliatilor NATO. Brigada "Soldatii Cerului" soseste in Romania la doar doua saptamani dupa dislocarea timp de sase luni in Polonia si statele baltice Estonia, Letonia si Lituania, in cadrul Operatiunii Atlantic Resolve", arata Ambasada SUA.

Potrivit sursei citate, parasutistii americani s-au parasutat cu tot echipamentul si proviziile necesare pentru manevre si misiuni in conditii de stres, inclusiv somn redus si desfasurare de operatiuni zi si noapte in teritorii necunoscute.

"SUA raman angajate sa mentina o prezenta substantiala in Europa de Est, colaborand cu aliati NATO, precum Romania, pentru a asigura o prezenta terestra, aeriana si maritima coordonata si continua in regiune, ca parte a angajamentelor asumate la Summitul NATO", subliniaza Ambasada SUA.

AGERPRES/(AS-autor: Florentina Peia, editor: Antonia Nita)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page