Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Armata si conducatorii Serbiei în genunchi în fata lui Putin. Rusia închide cercul în jurul României


Dupa ce tot alaturi de Rusia, Milosevic a facut praf fosta Iugoslavie, conducatorii de azi ai Serbiei demonstreaza ca nu au invatat nimic din Istorie. Pentru a putea arata slugarnicia maxima fata de Putin, conducatorii Serbiei au devansat cu patru zile parada militara organizata pentru a comemora 70 de ani de la eliberarea Belgradului de sub ocupatia nazista, special pentru a coincide cu vizita presedintelui rus Vladimir Putin, transmite corespondentul Romanian Global News din Serbia.
Parada a fost prima organizata de Serbia in ultimii 30 de ani, ultima avand loc pe vremea Iugoslaviei.
Presedintele sarb, Tomislav Nikolic, un alt dinozaur nationalist la fel ca si Milosevic, a calificat ca fiind „pretios" sprijinul pe care Rusia il acorda Belgradului in problema Kosovo, pentru „mentinerea integritatii teritoriale si independentei Serbiei".
Nikolic a subliniat ca „Serbia vede in Rusia un tovaras mai mare al sau si nu isi va pune in pericol principiile morale prin relatii negative cu Rusia".
La randul sau Premierul sarb, Aleksandar Vucic, in care Occidentul isi punea mari sperante in combatere a coruptiei si in reformare a statului sarb, sustine ca nu exista nicio contradictie intre aspiratia guvernului de a adera la UE si primirea calduroasa facuta lui Putin. „Serbia se indreapta spre UE, acesta este obiectivul nostru strategic, dar nu vom impune sanctiuni Rusiei din mai multe motive, cel economic fiind unul dintre ele".
Ambasadorul SUA la Belgrad, Michael Kirby, a declarat ca este la latitudinea autoritatilor sarbe pe cine invita in vizita si ca este posibil sa aiba relatii bune atat cu Rusia si China, cat si cu Statele Unite. "Noi avem opinii diferite despre vizitele oficialilor chinezi si ale oficialilor rusi. Chinezii nu au atacat pe nimeni, dar rusii au facut-o", a subliniat el intr-un interviu pentru un ziar sarb.
Si cand te gandesti ca tot felul de securisti mai acoperiti sau mai la vedere din clasa politica dau tot felul de declaratii la Bucuresti despre sustinerea neconditionata a integrarii Serbiei in UE. Adica inca un cal troian la Bruxelles...Pentru cine lucreaza oare acesti prieteni neconditionati ai Serbiei de la Bucuresti in conditiile in care statul sarb comite un adevarat genocid identitar fata de cei peste 300.000 de romani/vlahi din Timoc?
Intrebarea este evident retorica!
Sursa: Romanian Global News

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page