Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

În timp ce ofiteri SIE se ocupa cu „acoperiti” ilegali si fierul vechi, România e sufocata de vecini ostili


E halucinant ceea ce se intampla pe plan geopolitic cu Romania. In timp ce foste cadre SIE se ocupa de afaceri cu fier vechi, acoperire de matrapazlacuri financiare, “ofiteri acoperiti” pe plan intern care incalca legea si crearea de cariere politice pentru politicieni cu doctorat plagiat, Romania e sufocata politic, la propriu, de vecini ostili. Ucraina duce o campanie de exterminare culturala a minoritatii romane din Bucovina de Nord si Buceag. Bulgaria e „calul troian” al Rusiei in UE, iar politicienii de la Sofia sunt deconspirati ca agenti KGB. Mai mult, constructia conductei South Stream are sprijinul bulgarilor, care se considera frati cu rusii. Ungaria e condusa de un mic despot, Viktor Orban care face politica Kremlinului, iar Jobbik-ul ce flutura steagul autonomiei tinutului Secuiesc e o creatie financiara a Moscovei.
Zilele trecute s-a inchis cercul izolarii Romaniei pe plan extern de catre vecini. Presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau sarb Tomislav Nicolici Presedintele rus Vladimir Putin a sosit la Belgrad joi, intr-o vizita simbolica vizand sa ancoreze interesele rusesti in centrul Europei, intr-un context de tensiuni puternice intre Moscova si Occident. Presedintele Serbiei, Tomislav Nikolici, l-a decorat pe presedintele Rusiei, Vladimir Putin, cu Ordinul Republicii Serbia gradul I. Putin, a carui vizita are loc cu ocazia marcarii a 70 de ani de la eliberarea Belgradului de sub ocupatia nazista, a fost primit pe aeroport de catre omologul sau sarb Tomislav Nikolici. Autostrada care asigura legatura intre aeroport si centrul orasului era pavoazata cu steaguri ruse. Cei doi presedinti au depus jerbe de flori la cimitirul in care sunt inmormantati militari rusi cazuti la datorie in al Doilea Razboi Mondial. Presedintele Serbiei, Tomislav Nikolic, l-a decorat pe presedintele Rusiei, Vladimir Putin, cu Ordinul Republicii Serbia gradul I. „Draga frate Vladimir, poporul sarb este mandru ca tu porti cea mai inalta distinctie sarba”, a spus Tomislav Nikolic in limba rusa. Liderul de la Kremlin a asistat si la o mare parada militara, prima organizata in capitala sarba din 1985, cu 3500 de sooldati ca in vremurile bune ale comunismului.
In acest context dramatic, Romania se afla izolata, cu o clasa politica corupta si incompetenta, cu un SIE care nu a fost reformat, suspect de coruptie si de implicare ilegala in politica interna a tarii, construind ilegal cariere de politicieni corupti si plagiatori. Tara noastra se afla in acest context geopolitic intr-o situatie dramatica, ca-n vara lui 1940, fiind inconjurata de vecini ostili. Sufocata de inamici, Romania e izolata si apartenenta noastra la NATO si UE nu mai e o garantie de securitate astazi, doar un paliativ psihologic. Sa nu uitam ca SUA ne desconsidera prin faptul ca, pana astazi, nu ne-a trimis de circa doi ani de zile, un ambasador american la Bucuresti, fapt ce arata ca Romania e izolata intentionat pe acest flanc al NATO-UE. Oare suntem folositi pe post de poligon de incercare?
Ionut Tene


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page