Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1145)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

In plin atac al (a)normalitatii Curtea Suprema de Justitie a Statelor Unite ale Americii a decis legalizarea casatoriilor, intre persoane de acelasi sex, in 30 de state ale Uniunii!
 Ca si cum aceasta aberanta decizie n-ar fi fost suficienta, am fost asigurati, ca in viitorul apropiat, "problema majora cu care se confrunta Mapamondul, in general si America in special,  va fi legalizata si in restul de 20 de state, neafectate, pana in prezent" de acest - haideti sa folosesc un termen decent- paradox juridic, comportamental, moral, spiritulal etc !!! Omenirea a devenit un cazan de pulbere, un vulcan gata in orice moment sa erupa, iar preocuparea majora a celui care se doreste lider necontestat al mapamondului, o constituie partile dorsale-anale ale compatriotilor sau compatrioatelor.
Sa nu fie familiar nimeni din cohortele de pretinsi oameni politici, consilieri, analisti, comentatori politici si tot felul de trepadusi care, fara a etala calitati deosebite in vreun domeniu, au ocupat pana la refuz toate posturile decizionale ale curentei administratii, de faptul ca legislatia curenta a omenirii are la baza Codul Babilonian al lui Hammurabi, existent din secolul al XVIII-lea B.C. care prevedea pedeapsa cu moartea pentru 25 de infractiunii, inclusiv cea legalizata in prezent: desi, datorita "tehnicii" curente, Bibliotecile sunt pe cale de desfiintare sau devin electronice, Codul Hittit - Hittite Code, existent din secolul XIV, B.C. prevede pedepse similare pentru cei care incalca normele de conduita morala.
Probabil pentru multi dintre dumneavoastra nu mai constituie un secret, personal sunt adeptul Codului Draconian al Atenei - The Draconian Code of Athens, care dateaza din secolul al VII-lea BC si care prevede pedeapsa capitala pentru orice incalcare a prevederilor stipulate de lege. Recomand tuturor celor care se pretind "slujitori" ai legii de pe aici si de pe alte meleaguri sa studieze Codul Roman al celor 12 Table - The Roman Law of the Twelve Tablets, care desi dateaza din secolul al V-lea B.C. sta la baza tuturor Codurilor Panale ale lumii civilizate. Atentie! ma refer in exclusivitate la lumea civilizata, daca se mai poate vorbi de civilizatie cand toate atributele caracteristice unei asemenea lumi-societati au disparut sau sunt pe cale de disparitie.  
Desi ne ducem existenta intr-o tara in care la 357 de locuitori, revine un jurist, trecut sau netrecut pe la Harvard School of Law care dateaza din 1636, ma surprinde ca din legiunile de persoane de conformatie juridica, nimeni nu are cunostinta de faimosul "Body of Laws and Liberties", adoptat in 1641 de Puritani din Bay Colony-Massachusetts, care prevede pedeapsa capitala pentru 12 incalcari ale legii, inclusiv sadomia si zoofilismul. Ca un paradox, desi Massachusetts a fost primul stat din Uniunea Statelor Americane, care prevedea pedeapsa cu moartea pentru asemenea infractiuni, a fost tot primul care, in anul de gratie 2004, a legalizat casatoriile intre persoanele de acelasi sex, demonstrand, daca mai era nevoie, ca moralmente ne aflam in cadere libera; situatia existenta actual, imi aminteste de situatia in care se afla Roma in timpul domniei lui Caius  Iulius Germanicus, alias Caligula (36-41 A.D), cand, de fapt, a inceput degradarea morala a Imperiului Roman. Sunt convins ca pastorul Nathanael Ward, autorul legii din 1641 se intoarce in mormant ! Doar ca titlu informativ, pastorului Nathanael Ward, licentiat la Cambridge, i se datoreaza si prima Constitutie scrisa pe Continentul American, inca din 1641. Sunt aproape sigur, ca o reactie similara ar avea si senatorul William J. "Pete" Knight, fost pilot de incercare si autor al legii care interzice casatoria intre persoanele de acelasi sex, in curs de anulare, datorita erodarii totale a standardelor morale la nivel planetar. Pana si cei de la care ne parvine expresia "Deutsche Ordnung", sunt in curs de legalizare a incestului si a casatoriilor intre rude de gradul I - frate, sora etc. Nimeni nu ma poate convinge ca o asemenea societate-mapamond poate fi functional, de la prabusirea morala pana la cea totala mai ramane un singur pas.
Asa cum am mentionat autoritatilor americane, care ne (ma) solicita in tot felul de activitati cu caracter juridic, singura Justitie in care cred este Justitia Divina-God Justice, in fata careia fiecare dintre noi vom aparea. Parcurgand Cartea Legii-Biblia, doresc sa va informez cu ceea ce Cuvantul lui Dumnezeu ne spune, legat de acest subiect; Deci, Leveticul, capitolul 20, versetele 13-15-17.
Raman constant la cele exprimate de generalul Douglas Mac Arthur, care ne-a lasat urmatoarea maxima: " O lume mai buna trebuie sa apara, bazata pe credinta si intelegere - A better world shall emerge based on faith and understanding". Va recomand sa va analizati cum stati cu credinta si intelegerea! In ciuda unor multitudini de legi, legendarul Platon considerat una dintre cele mai mari mosteniri de care a beneficiat omenirea, in cartea The Laws of Platon scrie ca "oamenii buni n-au nevoie de legi care sa le spuna sa se comporte responsabil, in timp ce oamenii rai vor gasi un mod de a eluda legea - Good people do not need laws to tell them to act responsably, while bad people will find a way around the law."
Pana sa mai vedem ce fac "oamenii buni si oamenii rai" Curtea Suprema de justitie a fostelor State Unite ale Americii, investita ca for juridic suprem prin Constitutia USA, articolul III, Sect.1, isi bazeaza in exclusivitate deciziile, in functie de apartenenta politica a membrilor !?! Dupa cum evolueaza lucrurile, mai devreme decat va inchipuiti, vom ajunge ca in Egiptul Antic, cand nu era nevoie de un Cod de legi, deciziile Faraonului reprezentand sursa principala a legilor, iar Pontifus Maximus se pare ca are descendenta faraonica.
A.C.TON

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page