Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Corlatean: Basescu foloseste serviciile ca aparat de campanie politica pentru doamna visurilor sale politice


Presedintele Traian Basescu foloseste serviciile de informatii ale tarii ca aparat de campanie politica pentru "doamna visurilor sale politice" iar iesirile sale publice devin "grotesti", dar mai ales "toxice" pentru viitorul Romaniei, a afirmat, marti, vicepresedintele PSD Titus Corlatean.
 Foto: (c) GRIGORE POPESCU/ AGERPRES FLUX
Potrivit unei declaratii de presa remise AGERPRES, Corlatean apreciaza ca "extrem de negativ" modul in care presedintele Basescu, aflat la finalul a doua mandate "cu rezultate mai mult decat mediocre", intelege sa iasa din scena.
"Este nu numai imoral, dar si ilegal ce face astazi. Lansand tema artificiala a ofiterului acoperit, compromite imaginea unor institutii cu rol fundamental in protejarea securitatii, democratiei si independentei tarii. Dupa ani dificili de reforma si credibilizare a SRI si SIE, un presedinte care s-a ascuns sistematic in spatele acestor institutii demareaza, la sfarsit de mandat, un scenariu menit sa compromita cele doua servicii si sa-i diabolizeze pe cei ce, in interiorul acestora, cu discretie si sacrificiu slujesc interesul national", afirma social-democratul.
Corlatean il acuza pe seful statului ca incalca "cu obstinatie" regulile privind independenta justitiei, "apostrofeaza magistratii, dicteaza verdicte, ameninta institutii".
"Iesirile sale publice devin grotesti, dar, mai cu seama, devin toxice pentru viitorul acestei tari. Este revoltator cum, prin tot ce intreprinde in aceste ultime zile de mandat, ne face sa credem ca singura sa filosofie politica este: 'dupa mine potopul'. Nu mai are nicio limita, nu mai are respect pentru prevederile constitutionale, nu mai are respect pentru normele specifice unei societati democratice, nu mai are buna cuviinta si nici macar nu se mai fereste de penibil", a afirmat social-democratul.
Vicepresedintele PSD mai afirma ca seful statului intervine direct in campania electorala pentru a o sustine, "de o maniera care te face sa rosesti, pe una dintre doamnele candidat la Presedintie". In opinia lui Titus Corlatean este vorba de o sustinere care trece dincolo de politic, una "viscerala" si inacceptabila unui om de stat.
Acesta considera ca actiunile lui Basescu risca sa "desfigureze" Romania in fata partenerilor europeni si transatlantici.
"Este nevoie sa explicam ca acest comportament deviant este doar o forma a depresiei politice de care sufera persoana dubioasa care aproape ca uzurpa astazi demnitatea de presedinte. Este timpul sa-l intrebam foarte raspicat: Cine esti dumneata, domnule Basescu? ?i mai ales, cine ai fost dumneata, tovarase Basescu? Este poate timpul sa cautam si sa citim mai atent informarile nevinovate ale comandatului Basescu. Stilul, domnule aproape fost presedinte, nu s-a schimbat, tot a politie politica mirositi si dupa 25 de ani de democratie", conchide Corlatean, conform sursei citate.
AGERPRES/(AS — autor: Catalin Alexandru, editor: Florin Marin)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page