Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

PREFER NEAMTUL

 
        SUNT  ROMAN, cetatean roman si urmaresc cu atentie Romania si Romanitatea din 1980, cand am avut sansa de a scapa de lagarul comunismului sovietic, de socialismul romanesc. Am scris si voi continua sa scriu liber despre acele vremuri si cele care au venit dupa 23 decembrie 1989. Din 1990 vin in fiecare an in patria mea, a parintilor mei, a neamului meu. Observ, ma informez, citesc si analizez situatia din tara, incerc sa fiu cat mai obiectiv, corect. Sunt un om liber, nu am interese, sunt autonom, niciodata nu am facut parte din nici un fel de formatiuni politice. Singura formatiune politica romaneasca, din trecutul nostru istoric, fata de care am o deosebita consideratie este Miscarea Legionara, datorita  nedreptatii istorice in care este aruncata, incarcerata. In prezent simpatizez, cu sperante,  ecologistii din intreaga lume.     
        Nu numai ca nu am facut parte din formatiuni politice, dar nici nu am votat pentru ele. Pardon, in viata mea am fost trimis la urna, pot zice fortat, de Tata dupa o contradictie cu el. Mi-a ordonat:  mergi la sectia de votare, te vad cei ce trebuie sa te vada, iti dau buletinul cu care intri in cabina, il impachetezi fara sa-l citesti, il depui in urna si pleci !  Si ca sa execut fara alte pareri, mi-a dat o palma rasunatoare (doua palme mi-a dat Tata in toata viata lui, una in copilarie si una student fiind ) A doua oara, nu mai era Tata in viata, iar Mama m-a implorat cu lacrimi in ochi si m-am dus din nou la urna, ca si prima data. De unde atata repulsie fata de politicieni ? Dintr-o minima demnitate fata de mine insumi; nu pot sa votez pe cei ce ma vor minti si insela cand vor ajunge la putere. De unde aceasta minima demnitate ? De la auzul unei povestiri din Fieraria lui Staricu, cand eram copil, povestita si re-povestita de Alde Batu. Pe scurt.  un hot s-a insurat cu o curva si dupa un timp au avut o fetita pe care au numit-o Politica. Asta era intotdeauna concluzia lui Alde Batu cand ajungeau ei cu vorbele lor la politicieni, asta mi s-a lipit mie in minte atunci si numai asta am constatat eu in viata mea. Etalonul fiind in trecut comunistii din Romania, dominantii fiind ne-romani, iar dupa 23 decembrie 1989 Iliescu - Nastase, Constantinescu – Ciorbea zis tunel , Basescu cu Boc si Ponta o reala ochlocratia  jefuitoare, lefegista, inculta si fara caracter, oportunista, inconjurata de linge-blide si trepadusi.
        Si iarasi vin votarile in Romania ! Le zic votari nu alegeri, pentru ca la fel ca-n vremea cand parintii mei ma trimeteau sa fac act de prezenta la votare, nici acum nu e nimic de ales; atunci era doar unul, care oricum iesea, iar acum in 2014, am auzit de la romanii din Romania nu avem ce alege !! Cerule Mare, au dreptate, politicienii de azi sunt fiii si nepotii hotului si curvei din alegoria lui Alde Batu din copilaria mea.  Nu comentez, dar ascult comentatorii din Romania, citesc ziarele romanesti, urmaresc ecranele: nemultumire, confuzie pana in bratele panicii, dezinformare prin atacuri din toate pozitiile si vesnica manipulare a celor puternici sau vanduti.
        Am fost intrebat si eu, obisnuit, cum se intreaba romanii de rand intre ei:
Tu pe cine ai alege ?!  
Eu nu aleg, dar dintre toti, eu prefer neamtul, pe Klaus Joannis
De ce, ma ?!
Intai de toate, e sas ardelean si sasii sunt linistiti si harnici, se tin de cuvant cand promit ceva, duc la capat ordonat si bine ce incep, sunt realizatori. Ii caracterizeaza modestia si traditia, nu sunt increzuti, ingamfati ca ungurii sau romanii de pe Dambovita, care le stiu pe toate,toate.
Ce ai tu ,ma, cu dambovitenii , uite-te la banatenii  si ardelenii tai.
Ma uit si ai dreptate, sunt si printre acestia destule loaze. Dar eu am avut destul sa tot vad si aud, din 1944, la conducerea Romaniei numai rusi cu tancuri si divizii de politruci cu pistol, de evrei ce ne-au indoctrinat cu comunism si pe urma au sters putina, facandu-ne antisemiti, de unguri iredentisti ce uneltesc necontenit la fundamentul nostru national, de oportunisti romani, care slugaresc orice fel de strainii, pe care-i vad ca pe niste extraterestri mantuitori, asa ca doar  pe ei ii asculta si se roaga, ramanand surzi, nepasatori la suferintele noastre. Din aceste motive prefer neamtul care candideaza la presedintia Romaniei. In plus, mi-a venit in minte Carol Intai, cel cea pus regatul pe roate si a luptat pentru independenta romanilor si Ferdinand care nu ne-a lasat la greul razboiului ci a fost alaturi de romani pana la victoria intregirii nationale. Asa ca din aceste motive, cred mai mult in NEAMTUL care va jura credinta ROMANIEI, decat in ceilalti homunculusi romani de astazi ce se reped la scaunul de la Cotroceni  numai din  egotism si egoism rapace, cu pretul de-a deveni  marionetele extraterestrilor mantuitori.      
 Adica, dupa tine in toata Romania, nu exista un roman mai ales decat neamtul tau ?!  
O nu, sunt multi romani de talia neamtului, dar nu au curajul, sunt slabi in fata hienelor politice pentru ca  e foarte greu sa reusesti fara o platforma puternica, adevarat romaneasca, ce nu s-a format in Romania in 25 de ani. In schimb s-au format false elite si partide fara programe nationale supuse total dictonului divide et impera de catre  extraterestri mantuitori ce au napadit Romania din 1989 si se amesteca cu interesele lor  si flagrant in alegerile romanesti.  
Corneliu Florea                         
Septembrie 2014                     
 Winnipeg – Canada.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page