Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Panzerul JOHANNIS

Sergiu Gabureac

 
Fara indoiala, Monarhia ne-ar costa mai putin decat institutia prezidentiala. De vreo patru-cinci ori, afirma cei care se pricep la astfel de analize.
Am avea asigurate, pritre altele, o imagine real-pozitiva, precum si un comportament decent in politica romaneasca, dominata in ultimele doua cincinale, de marlania generata de Demisul national. Am avea parte, de un acel comportament european mult asteptat.
Numai ca, vorba reclamei, pentru Monarhie boborul nu e pregatit ! Mental majoritatea e virusata, minimum o generatie, de morbul egalitarismului de masa si a respingerii scarii valorilor !  
Am avut ocazia sa-l vad si sa-l ascult, recent, pe Johannis de doua ori in aceeasi zi. La o diferenta de cateva ore si de la o distanta mai mica de cinci metri. La Cinema Patria, unde a avut loc intalnirea cu seniori ai ACL, apoi o la dezbatere cu blogerii ACL. Insotit de staful de campanie.
Ma asteptam, conform intoxicarilor tembelviziunilor, sa vad promtere, fituici, consilieri panicati ... Nimic ! Un om calm, bine cladit, sigur pe ce spune si cum spune. Intrebarile nu au fost dintre cele mai comode. Mai ales la blogeri ! E drept, unele nu-si aveau locul si rostul ! Puse de niste ziaristi damboviteni, care doreau doar sa iasa in evidenta. Plini de ifose ! Cunosc specimenele. Asta-i mass media romaneasca, cu extrem de multi jurnalisti de doi lei !
Culmea, Johannis are si umor ! Ceea ce, sincer sa fiu, nu prea banuiam ! E adevarat, nu de tip dambovitean, „ca sa ne radem”, dar are ! Nu m-am hotarat daca il voi vota, insa din toata oferta toamnei are CV-ul profesional-poitic cel mai consistent. In rest, palavre !
A face ceva pentru Romania inseamna, in primul rand, a face pentru casa ta. Familia ta sa nu fie o povara pentru tara. A face ceva pentru Romania inseamna a face ceva pentru strada pe care stai, pentru cartierul in care traiesti, pentru localitatea in care domiciliezi.
Da, Sibiul inseamna Romania ! La Sibiu s-a demonstrat, cu o administratie onesta, ca se poate. Sa nu existe somaj ! Sa fie atrase importante investitii si fonduri europene ! Serviciile publice sa atinga performante europene, iar urbea sa arate tot mai bine. Asta a reusit sa faca Johannis si echipa lui.
Sibiul a facut si face imagine Romaniei ! Mai mult decat au facut-o multi prim ministri ai Romaniei si guvernele lor de „profesionisti” ! Sau presedinti, „sefi de stat”.
S-a oficializat existenta noului Partid National Liberal, prin comasarea cu trunchiul din PDL dupa plecarea basistilor. Cam gaunos ! Sper ca membrii sa se mai cearna. Mai sunt ceva liberali vopsiti prin structurile de conducere ale ACL-ului. Dalmatieni. Oricum, ACL se dizolva de la sine dupa alegeri. Noul partid este continuatorul PNL-ului, care a avut un rol determinant in crearea si modernizarea Romaniei Mari.
E timpul sa terminam cu discutiile sterile si sa ne gandim serios. Crin a devenit istorie. Prin proprie vointa si ajutat de „prieteni” ! E timpul sa vedem ce facem cu prezentul si viitorul tarii !
Romania e, oficial, din nou in deriva economica, politica nici nu mai discutam, fiind oaia raioasa a Uniunii Europene ! Plagiatorului nici nu-i pasa ! Nu exprima, macar, o minima ingrijorare ! E in campanie ! Pomeni si promisiuni fara acoperire. Totul duduie !
Am inteles, direct de la Johannis, ca nu vrea sa fie politician, ci om politic.
Ceea ce este foarte, foarte greu. In perioada postdecembrista am avut extrem de putini oameni politici si niciunul in posturi de mare importanta impact decizional. Acolo s-au infipt tot soiul de politicieni (catavenci si javre) ciolanari.
Un neamt ne-a europenizat, modernizat si ne-a redat Independenta, pe care, nici pana azi, postdecembristii nostri „democrati” nu au declarat-o ZIUA NATIONALA. Stam ca blegii, in postul Craciunului, si degeram, inghesuidu-ne pentru o caserola de fasole cu ciolan !
Cu ai nostri, romani get-beget, la varf de tara m-am lamurit ! Sa merg pe mana unui alt neamt, nascut in Romania, deci roman !?! Exista o sansa, e drept mica, sa o rupem cu Sistemul Cripto-Mafiot ! Dar, macar sa iesim din mocirla imorala basescuiana-pontista !?!
Vorba Aidei: „- Incercam cu un neamt, poate iubeste mai mult Romania decat romanii politicieni !”. As zice, cu regret, poate mai mult decat multi romani, nu doar politicieni.
Incep sa ma indoiesc ca Viorel Ponta va ajunge in turul al doilea ! Desigur, Sistemul Cripto-Mafiot va face imposibilul sa-si salveze pielea pentru a mentine structurile mafiote, care zugruma Romania de 25 de ani.
Dupa CV-urile profesionale in finala ar trebui sa fie Johannis cu Tariceanu ! Ei au demonstrat ca pot ! Ceilalti, gargara, multa gargara !
Panzerul Johannis a pornit motoarele. Sa vedem daca boborul ii va asigura combustibilul necesar reformarii din temeli a Romaniei, cum a facut-o regele Carol I. S-a implinit suta de ani ! Sa fie un semn si noi nu-l intelegem?   

N. B. Aristotel de la Brasov este al 25-lea presedinte de consiliu judetean din Romania cercetat penal. Inca o retea mafiota destructurata ? Sau locul a si fost ocupat de noul nas ?
Nu stiu de ce, dar unele cercetari ale DNA-ului mi se par a fi spalari de cadavre.
Demisul l-a bagat la puscarie exact pe cel care a insistat ca el sa fie presedinte. Mi se pare corect ! Pana si „seful de stat” si-a dat seama ce greseala imensa a facut SRS.
Detinuti de toate zilele avem, de nu-i mai incap inchisorile. E drept la jumatate fata de perioada de dinainte de 1989. Se simtea o lipsa acuta  la categoria „detinuti grei” din retelele politico-mafiote ale administratiei de stat. Vad ca, incet-incet, se completeaza efectivul. Astept procesele lotului Traian, bomboana pe coliva. Atunci voi striga in Piata Universitatii la fapt de seara:
- Traiasca Justitia independenta din Romania !

Sfatul medicului
Cu romul nu e bine sa te pui !
In cantitate mare dauneaza grav libertatii !

Sergiu Gabureac
     VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com,  
Bucuresti - 39

Informatia, o problema ?
O rezolvam impreuna.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page