Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Asociatia Student Sport a facut pledoarie pentru diplomatia sportiva


Asociatia Student Sport a organizat, luni, la Hotelul Intercontinental din Bucuresti, conferinta cu tema ''Diplomatie sportiva'', la care au participat personalitati din lumea sportului, membri ai corpului diplomatic si consular roman, rectori si profesori universitari, numerosi ziaristi si studenti.
 Foto: (c) ALEX TUDOR/AGERPRES ARHIVA
Printre temele abordate s-au numarat promovarea Romaniei prin sport, apartenenta universitara si misiunea sportului in universitate, rolul sportivilor ca vectori de imagine, dezvoltarea unui sistem sportiv universitar, in corelatie cu valorile europene, implicarea mediului privat in sustinerea sportului universitar.
Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, a vorbit, in acest context, despre organizarea de catre tara noastra a unor meciuri de la Campionatul European din 2020, fapt care ''reprezinta o oportunitate pentru Romania, in sensul de a se afirma pe plan continental''.
Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Alin Petrache, a spus, la randul sau, ca sportul inseamna educatie si sanatate. Fostul rugbyst a subliniat ca sportul si educatia fizica trebuie sa devina o prioritate pentru orice guvern, indiferent de coloratura politica. ''Ne preocupa proiectul de a organiza, in 2021, Universiada de vara in tara noastra'', a dezvaluit Alin Petrache.
Directorul Centrului pentru Dezvoltarea Performantei Umane, Pierre de Hillerin, a vorbit, la randul sau, despre efectele grave ale lipsei practicarii miscarii in aer liber asupra tinerilor din tara noastra.,
La conferinta organizata de Asociatia Student Sport au mai fost prezenti presedinta Federatiei Romane de Inot si Pentatlon Modern, Camelia Potec, Directorul General al AGERPRES, Alexandru Giboi, reprezentanti ai board-ului FISU (Federatia Internationala a Sportului Universitar), conducatori ai ligilor studentesti etc.
Cu acest prilej, a fost lansat si primul numar al revistei Student Sport Magazine, integral color, cu un bogat continut, in 78 de pagini, in care sunt cuvinte de salut ale ambasadorilor Asociatiei Student Sport, Constantina Dita, campioana olimpica la maraton in 1998, fosta judoka Alina Dumitru, campioana olimpica la Beijing, fosta gimnasta Andreea Raducan, campioana olimpica la Sydney 2000, jucatoarea de tenis Simona Halep, presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, gimnastul Marian Dragulescu, spadasina Ana-Maria Branza, presedintele Federatiei Romane de Scrima, Mihai Covaliu, fosta handbalista Narcisa Lecusanu, ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, fostul baschetbalist Virgil Stanescu, tenismanul Horia Tecau, fostul handbalist Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu, selectionerul nationalei de fotbal Under-21, Viorel Moldovan, fostii fotbalisti Miodrag Belodedici, George Ogararu, fosta inotatoare Camelia Potec.
Maestrul Nicolae Voiculet a sustinut minirecital la nai in deschiderea evenimentului.
Asociatia Student Sport este initiatoarea unor concursuri la discipline sportive precum fotbal, tenis, atletism, baschet si handbal, competitii unde, in ultimul an de invatamant, au participat, la nivel national, 7.000-8.000 de studenti. (Foto pe flux)
AGERPRES (autor: Aristotel Bunescu, editor: Mihai Tenea)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page