Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Lansarea volumului “Alois Mock – Un politician scrie istorie” de Dr. Martin Eichtinger, fost ambasador al Austriei la BucurestiMadalina Corina Diaconu

Cu ocazia implinirii a 25 de ani de la caderea “Cortinei de Fier”, Asociatia de prietenie Romania-Austria, sub patronajul Ambasadei Austrieisi cu sprijinul Forumului Cultural Austriac, va lansa pe 15 octombrie2014, volumul in limba romana “Alois Mock – Un politician scrie istorie”, biografie realizata de Dr. Martin Eichtinger, fost ambassador al Republicii Austria la Bucuresti, si de istoricul Helmut Wohnout.
Alois Mock (nascut 10 iunie 1934) este un politician si membru al Partidului Popular Austriac (ÖVP). El a fost vice-cancelar al Austriei din 1987 pana in 1989. El a modelat istoria Republicii, prinangajamentuldedicatpentruaderareaAustriei la UE. Angajamentulsau la unificarea Europei si extinderea UE a consolidate reputatiasa ca om de stat si ministru de externe.
Ca semn al recunoasterii de care se bucura la nivel international, Alois Mock a primit in anul 1994 distinctia de cetatean de onoare al municipiului Sibiu.
In perioada septembrie 2007 - iulie2010, domnul Dr.Eichtinger, incalitate de Ambasador al Austriei,a condus misiunea diplomatic din Romania si Republic aMoldova, gestionand relatiile bilateral intre cele doua tari si Austria. In timpul mandatului sau, investitiile straine au sporit semnficativ, propulsand Austria in top 3 al investitorilor straini.
Dr. Martin Eichtinger este Doctor in drept, Director General al Departamentului de Politici Culturale din cadrul Ministerului Federal pentru Europa, Integrare si Afaceri Externe al Austriei.
Este vicepresedintele Societatii Austro-Americane, vicepresedintele Fundatiei Dr. Alois Mock- Europa si membru al Vienna Chapters al American - Austrian Foundation. In 2010 a obtinut titlul de Doctor Honorius Causa Universitatii din Pitesti, in 2012, al Universitatii de Vest din Timisoara, in 2013, al Universitatii Babes Bolyai din Cluj in 2013, iar este purtatorul Distinctiei pentru merite deosebite aduse Republicii Austria sial  unor inalte distinctii ale mai multor state.
La evenimentul de lansare sunt invitate personalitati ale mediului academic, cultural, precum si reprezentanti ai societatii civile.
Invitatii se vorputea bucurasi de expozitia"Travel in No-man's Land" ce surprinde instantanee de-a lungul “Cortinei de Fier” a binecunoscutului fotograf austriac Kurt Kaindl.

Contact:
Cristiana Radu
PR Asociatia Romania-Austria
E-mail: cristiana.radu@teaha.ro
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page