Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Corlatean si presedintele Senatului polonez sustin continuarea colaborarii pentru transformarea democratica a vecinatatii estice


Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut luni o intrevedere cu o delegatie poloneza condusa de presedintele Senatului, Bogdan Borusewicz, prilej cu care cele doua parti au subliniat necesitatea continuarii colaborarii bilaterale pentru transformarea democratica a vecinatatii estice.
 Foto: (c) Simion MECHNO / AGERPRES FLUX
Potrivit unui comunicat de presa remis AGERPRES de MAE, cei doi oficiali au cazut de acord ca o continuare a colaborarii este necesara inclusiv pentru asigurarea securitatii energetice si consolidarea relatiei transatlantice.
In cadrul discutiilor au fost abordate aspecte legate de cooperarea excelenta dintre Romania si Polonia, pe baza Parteneriatului Strategic, dar si teme de interes ale agendei europene si internationale, cu accent pe securitatea regionala in contextul crizei din Ucraina.
"Atat ministrul roman, cat si presedintele Senatului polon si-au exprimat preocuparea fata de situatia din Ucraina, care continua sa aiba un impact semnificativ asupra securitatii regionale. Romania si Polonia sustin integritatea teritoriala, suveranitatea si independenta Ucrainei in cadrul frontierelor sale recunoscute in plan international, precum si obiectivele europene ale Kievului", se arata in comunicatul citat.
A fost subliniata, totodata, importanta cooperarii in materie de securitate in formatul trilateral Romania-Polonia-Turcia, dar si importanta acordarii sprijinului politic si economic partenerilor din Vecinatatea Estica, in special Republicii Moldova, cu scopul sustinerii aspiratiilor europene ale Chisinaului.
Intalnirea a avut loc in contextul vizitei oficiale pe care demnitarul polonez o efectueaza in Romania, in perioada 5-7 octombrie, precum si al participarii la manifestarile organizate la Craiova cu prilejul comemorarii a 75 de ani de la izbucnirea celui de-al Doilea Razboi mondial si primirea in Romania a refugiatilor polonezi, precizeaza MAE.
AGERPRES/(AS — autor: Catalin Alexandru, editor: Antonia Nita)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page