Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Vasluiul, capitala umorului românesc pentru o saptamâna


Cea de-a XXIII-a editie a Festivalului Umorului 'Constantin Tanase' a debutat duminica, la Vaslui. Organizat o data la doi ani, festivalul are mai multe sectiuni: interpretare, film de comedie, salon de literatura, salon de caricatura, la care se adauga reprezentatiile de teatru.
Ca noutate, la editia de anul acesta a festivalului s-a deschis, la Casa de Cultura 'Constantin Tanase', Sala Studio 'Valentin Silvestru', unde vor evolua actori vasluieni, iar concursul de interpretare se va desfasura in orasul Negresti.
'Vreme de opt zile, Vasluiul este capitala umorului romanesc. Cu toate ca nu mai are amploarea de odinioara, acest festival al umorului rezista la Vaslui de mai bine de 45 de ani si este dovada vie a faptului ca oamenii din aceasta zona stiu sa aprecieze umorul de calitate. Suntem incantati de faptul ca spectacolele care vor fi prezentate pe scena Casei de Cultura se joaca cu casa inchisa. Speram ca toate sectiunile festivalului vor fi apreciate de vasluieni', a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale Vaslui.
Festivalul a debutat cu o parada a personajelor 'Funny Art', dupa care Teatrul 'Masca' din Bucuresti a prezentat un spectacol de statui vivante 'Sub semnul ingerului'. In paralel, in sala Studio a Casei de Cultura, s-a desfasurat spectacolul 'Orfanii', de Dennis Kelly, iar prima zi de festival s-a incheiat cu spectacolul 'Hronicul gainarilor' de Aurel Busuioc, in regia lui Petru Hadarca, prezentat de Teatrul National 'Mihai Eminescu' din Chisinau.

AGERPRES /(AS — autor: Loredana Ciobanu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page