Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1143)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

Astazi, Vineri, 26 Septembrie, 2014, orele 14:15 cand va astern aceste randuri, numarul celor care-si duc existenta pe suprafata acestui terifiant Mapamond se cifreaza la 7.194.620.4169 (a se citi miliarde) suflete. Intrucat lecturarea eseului va surveni ceva mai tarziu, va las dumneavoastra placerea de a calcula la ce numar s-a ajuns, mentionand ca la fiecare 8 secunde o persoana se naste, iar la fiecare 13 secunde o persoana ne paraseste, trecand in Imparatia lui Hades, locul din care inca nu s-a intors nimeni, dar se presupune ca fiecare dintre noi vom da socoteala pentru faptele noastre. Este un calcul de aritmetica elementara, asa ca sunt convins ca rezolvarea lui nu va constitui o problema majora, ca doar nu-i limba romana !!!
In filosofia Buddhista si Hindusa s-a introdus termenul de Karma, care reprezinta credinta ca tot ceea ce faci va influenta direct ceea ce ti se intampla; mai pe limba stramoseasca, acest suport al vietii neamului nostru, aceasta candela a dainuirii unui popor - Lazar Ladariu, nepermis ignorata de marea majoritate a pretinsilor nostri conationali, ceea ce semeni, aceea vei culege. De regula, o Karma buna inseamna ca ai fost o persoana afabila, gentila, grijulie la nevoile semenilor, prietenoasa si vei fi recompensat cu lucruri bune; o Karma rea inseamna ca nu ai fost o persoana care te-ai regasit in calitatile expuse la aliniatul precedent si trebuie sa te astepti ca lucruri rele sa se ti se intample. Pana sa vedem ce se va intampla sub inconfundabila bagheta a celui mai nepregatit presedinte din istoria tuturor timpurilor, vremurilor si... anotimpurilor, va informez ca anumite organizatii lucreaza la construirea unui computer gigant care sa inmagazineze date despre toti cei peste 7 miliarde de suflete care au avut (ne)sansa sa apuce a doua decada a tumultosului mileniu al III-lea. Daca, prin absurd, se va incerca construirea unui computer similar care sa inmagazineze multitudinea gafelor omniscentului nostru presedinte, va asigur ca o asemenea problema va depasi capacitatile intelectuale ale geniilor de la Los Alamos - ma refer la Robert Oppenheimer, Enrico Fermi, Edward Teller, John Von Neumann-, ramanand pentru eternitate o incalculabila necunoscuta.
Ar fi nedrept si la ani lumina de standardele... Vechii Sparte sa nu dam Cezarului Jupiter ceea ce trebuie sa-i dam! In recenta intalnire avuta la Casa Alba cu presedintele Ucrainiei, Petro Porosenko, presedintele i-a spus in "plain english" ca se opune ca Ucraina sa primeasca statutul de membru asociat al NATO ! Hat-off, Mr. President ! Se pare ca mai tarziu decat... niciodata, s-a invatat ca stabilitatea lumii depinde de nivelul relatiilor cu Rusia, respectiv cu Vladimir Putin si nu de nivelul plecaciunilor facute in fata monarhilor Arabi. Iarasi, trebuie sa reamintesc ca Rusia nu este Insula Grenada, in care "Operation Urgent Furry" a pus capat influentei Sovieto-Cubaneze din zona in exact 20 de zile, in perioada 25 Octombrie - 15 Noiembrie 1983. Tot meritoriu este faptul ca tinand cont de recomandarile serviciilor de informatii, referitoare la faptul ca nu exista evidente ca Rusia a fost implicata in doborarea avionului Malaysian, presedintele se abtine a mai comenta aceasta problema. Un lucru este cert; deplang tragedia in urma careia 298 de persoane si-au pierdut viata, dar nimeni nu poate demonstra ca a existat un element-factor intentional si nici faptul ca personal rusesc se afla in Ucraina, in momentul lansarii rachetei SA-11. Intr-un stat de drept, statuat la norme internationale, nu este cazul Ucrainei - spatiul aerian in zonele conflictuale trebuia inchis si acest neplacut incident ar fi fost evitat. Daca unii dintre dumneavoastra aveti curiozitatea de a lectura istoria Ucrainei, veti constata ca urmasii lui Brejnev, Hrusciov etc. nu sunt parteneri cu care sa participi la o conflagratie, fara mari riscuri, iar Romania ar trebui sa fie mult mai atenta.
 Asa cum am mentionat in precedentul eseu, citandu-l pe Malcolm X, "Sunt pentru adevar, nu conteaza cine il spune - I'm for truth no matter who tells it" si daca cea mai prestigioasa organizatie de Intelligence - Informatii americane are pe frontispiciu acel citat faimos regasit in Evanghelia dupa Ioan, capitolul 8, versetul 32, "Veti cunoaste adevarul si adevarul va va elibera - and ye shall the truth, and the truth shall make you free", am sa va relatez si eu un inconvenient adevar: in ziua de 3 Iulie 1988, aflata in Golful Persic, nava militara americana, USS Vincennes, a doborat dintr-o regretabila eroare, avionul de pasageri Iranian, Flight 655, avand la bord 274 de pasageri si 16 membri ai echipajului. Deci, dragilor, erori umane sunt posibile, perfectiunea fiind apanajul strict a lui Dumnezeu - Divinitatea. Exceptand Franta care continua sa vanda nave de razboi Rusiei, restul Europei, inclusiv o tara... vecina Rusiei, s-au lansat intr-o serie de activitati care pot destabiliza nu numai Europa dar si intreg Mapamondul. Pana una alta, se propune anularea Campionatului Mondial de Fotbal, din 2018, care urmeaza sa aiba loc in Rusia, iar vocala Olanda, care are resentimente si pentru TARA MAMA, s-a trezit din somnolenta consumului legalizat de droguri, si cere, nici mai mult, nici mai putin, deportarea fiicei lui Putin, Maria Putina, care locuieste intr-un mic sat din Olanda, numit Voorschoten, impreuna cu prietenul ei Olandez !!!
In final, ultima perla, rod al cerebralitatii titanicului personaj, laureat, printre multe altele, al Premiului Nobel Pentru Pace, din motive care au scapat putinilor locuitori ai Planetei Terra, care mai cunosc notiunea de decenta: "In Siria, ne vom alia cu rebelii moderati." Este prima data in existenta mea Spartana cand am auzit o asemenea adjectivare ! Rebelii raman rebeli, Mr President; nu exista criminali si criminali moderati, cum nu exista femei gravide sau mai putin gravide.
Din nou, doar, doar se va retine ceva: 7 din cele 9 grupari de "rebeli moderati" care lupta impotriva regimului Sirian al presedintelui Bashar Al-Assad sunt formate din luptatori ai gruparii teroriste Al-Qaida, sprijiniti din Riyadh, Arabia Saudita si Doha, Qatar; soldatii trupelor guvernamentale, cazuti prizonieri sunt spintecati si li se mananca inima !!! Cu astfel de monstrii, doriti sa va aliati?
Pana sa mai vedem emanatiile mesianicului personaj, cat si ale premierului englez, David Cameron, cu pareri asemanatoare despre "pasnici" americanul Alton Nolen, din orasul Moore, statul Oklahoma, produs al "pasnicei religii" a decapitat o colega de serviciu - Collen Hufford. Se asteapta evenimente similare, intrucat aproximativ 100 de "pasnici" cetateni americani, s-au intors, experimentati in domeniu, de pe teatrele operationale din Siria si Irak. Sper ca organele abilitate sa le citeasca Miranda Law, in momentul arestarii, altfel riscam sa-i avem in permanenta printre noi. In ce ma priveste, sub protectia Amendamentului 2 la Constitutia Americana - Dreptul de a purta arme - am tinut cont de recomandarile facute de sefii Politiei din Los Angeles, California si Detroit, Michigan.
A.C.TON

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page