Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Iohannis le cere studentilor sa învete pentru a avea un loc de munca bun, nu pentru a tine diploma în sufragerie


Presedintele Partidului National Liberal (PNL), primarul Klaus Iohannis, le-a spus marti seara, celor catorva mii de studenti stransi in Piata Mare din Sibiu, la ceremonia de incepere a anului universitar, ca este important sa invete pentru a avea un loc de munca foarte bun, nu pentru a pune la sfarsit, o diploma frumoasa, in sufragerie.
"Sunt convins ca, daca parteneriatul intre oras si universitati va fi consolidat, toata lumea va avea de castigat, iar dumneavoastra, studentilor sau celor care din aceasta toamna deveniti studenti, va spun: Nu uitati! Nu studiati pentru a avea la sfarsit o diploma frumoasa de pus in sufragerie! Dumneavoastra studiati pentru competentele pe care doriti sa le aveti la sfarsitul studiilor, pentru ca veti fi si veti dori sa fiti membrii valorosi ai societatii noastre. Veti dori si veti gasi loc de munca foarte bun, atunci cand va concentrati pe continut si nu pe forma. Va multumesc si va doresc tuturor un an universitar foarte bun!", a spus Klaus Iohannis, prezidentiabilul Aliantei Crestin Liberale (ACL).
El considera ca o natiune nu poate sa fie pe termen mediu si lung mai buna decat sistemul ei de educatie.
"Deschiderea anului universitar este pentru Sibiu, de fiecare data, o zi de sarbatoare. Astazi este un eveniment foarte special, fiindca nu se face doar deschiderea anului universitar intr-o aula, ci in ceea ce am putea sa numim generic, aula orasului, Piata Mare, loc incarcat de istorie si de cultura. Pentru Sibiu, universitatile au fost dintotdeauna poate cei mai importanti parteneri si cu siguranta, in ultimii 14 ani am dat o greutate deosebita acestui parteneriat. O natiune nu poate sa fie pe termen mediu si lung mai buna decat sistemul ei de educatie. ?i o comunitate nu poate sa fie pe termen mediu si lung, mai respectata decat ea isi respecta scolile si universitatile", a mai spus Klaus Iohannis.
Acesta a luat parte la ceremonia de incepere a anului universitar, alaturi de ministrul delegat pentru Invatamantul Superior, Mihnea Costoiu, autoritatile locale, parlamentari, dar mai ales rectorii celor doua universitati sibiene, profesori, studenti si parinti ai acestora.
AGERPRES/(A — autor: Isabela Paulescu, editor: Cristian Anghelache)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page