Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Concert Nicolae Voiculet - "România din inima ta" in Washington DC


Madalina Corina Diaconu

ASTROM, Ambasada Romaniei din Statele Unite ale Americii si Institutul Cultural Roman din New York au placerea sa va invite la Concertul Extraordinar “Romania din inima ta” al maestrului naiului Nicolae Voiculet. Evenimentul va avea loc miercuri, 15 octombrie incepand cu ora 18:30 in sala de spectacole a Busboys and Poets " 5& K (1025 5th Street NW, Washington, DC 20001).

Nicolae Voiculet, cunoscut si ca NiVo, este un artist de exceptie care si-a manifestat interesul si atasamentul fata de muzica de la frageda varsta de trei ani. Singurul student acceptat vreodata de marele artist Gheorghe Zamfir, Nicolae Voiculet a transformat traditionalul nai intr-un instrument solo sofisticat, capabil sa reproduca un repertoriu muzical enorm, de la concerte baroce si teme populare si pana la compozitii proprii scrise anume pentru nai sau insotite de pian, orga si chiar de o orchestra completa. Repertoriu muzical al lui Nicolae Voiculet, cu adevarat remarcabil printre cele ale artistilor de astazi, include compozitori clasici cum ar fi Bach, Corelli, Vivaldi, Schumann, Schubert si Puccini, dar si multi dintre cei mai cunoscuti compozitori contemporani.
Maestrul s-a facut remarcat pe scene de prestigiu din intreaga lume, inclusiv din Franta, Spania, Republica Ceha, Germania, Austria, Ungaria, Marea Britanie, SUA, Japonia, Thailanda, si Italia, aici sustinand un concert extraordinar in memoria Maicii Tereza. Lista sa de realizari profesionale include de asemenea si deschiderea unei academii de nai in Chicago, unde a dus mai departe in lume faima si dragostea pentru acest instrument unic.
Cand Nicolae Voiculet canta la nai instrumentul parca devine magic, virtuozitatea sa este rezultatul unui rar talent muzical, al unei tehnici bine puse la punct dar si al unei concentrari intense - acesta in special fiind esentiala in stapanirea naiul, unul dintre putinele instrumente muzicale care nu poate fi vazut cand este cantat si care in acelasi timp, este controlat exclusiv numai prin suflul muzicianului. Naiul este unul dintre cele mai vechi instrumente muzicale din lume cu o istorie de peste 6000 de ani; se regaseste atat in culturile antice cat si in cele contemporane din Europa, Asia, America de Sud, si Japonia.
“Romania din inima ta” face parte din turneul cu acelasi nume initiat de artistul Nicolae Voiculet si reprezinta un omagiu adus celor peste un milion de eroi ai neamului, cazuti in cele doua razboaie mondiale. Concertul include un repertoriul muzical creat special pentru acest eveniment continand atat lucrari din patrimoniul muzical romanesc, printre care Calusul, Doina sperantei si Ciocarlia cat si teme clasice si moderne intr-o noua maniera de interpretare.
Bilete costa $15 si pot fi cumparate on line pana la ora 12 in ziua concertului la: https://nivoconcert.eventbrite.com/ sau $20 la intrare, in limita stocului disponibil.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page