Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

PRIMIM DE LA CITITORI


Stimata Redactie,

Regret ca aceasta revista, Clipa, cea mai veche revista romaneasca din Statele Unite in circulatie, isi va inceta activitatea, in forma tiparita, incepand cu 29 Martie, 2015.
Noi, ca pensionari, ne hraneam din ea lecturand continutul ei de exceptie; ne luati painea de la gura si nu stim ce vom face in continuare, computerele, la varsta noastra, constituind in continuare o enigma.
Poate se va gasi un sponsor sau sa ne unim mai multi ca sa putem prin contributia noastra sa prelungim publicarea acestei instructive Reviste. Va multumim pentru intelegere.

Cu multa stima si admiratie,

Corneliu Munteanu
Glendale, California, 91205


Distinse Conational,

Va multumim pentru emotionantele dumneavoastra randuri. Din nefericire, chiar daca starnim reactii adverse, in afara antagonismului perfect in care traim, nu ne-am remarcat prin nimic palpabil, interesul pentru culturalizare-lectura nu intra in preocuparile membrilor comunitatii romanesti din Statele Unite ale Americii; altfel, cum se explica faptul ca organizatii romanesti de prestigiu, aproape centenare, n-au un elementar abonament la publicatia noastra, Biserici carora le trec pragul sute de credinciosi saptamanal, sunt in aceeasi situatie, in plus mai beneficiaza si de publicitate gratuita, desi traim intr-o tara in care nimic nu este gratuit, anunturile, mediatizarile in general, presupunand cheltuieli cu hartia, placi tipografice, filme, chimicale, manopera tiparirii etc. In plus, desi avem tarife mai joase decat in Somalia si de 5-6 ori mai reduse decat alte publicatii comunitare, oamenii de afaceri, desi cheltuielile cu advertising se scad la taxe, prefera sa contribuie la prosperitatea noii administratii in loc sa sustina mentinerea limbii romane in perimetrul geografic american, nerealizand ca odata cu disparitia presei, dispare si identitatea nationala.
Desi nu va mai spun o noutate, comunitatea maghiara din zona, cifrata la cca 24.000, au peste 20.000 abonamente la publicatia de limba maghiara; daca sunt 4 intr-o familie, trei se aboneaza pentru a sustine mentinerea limbii in perimetrul geografic american. La noi procentul este 1/10.000. Dupa aproape 25 de voluntariat, in care am contribuit cu resurse financiare proprii la pastrarea Testamentului lasat de Ienachita Vacarescu, "Las voua mostenire, pastrarea limbii romanesti si-a Patriei cinstire", imi revin in minte cuvintele unui coleg american, care mi-a spus textual: Dwight, you are addressing to a wrong people - Dwight te adresezi unui wrong people. Doar ca titlu informativ, in nobila intentie de a fi sprijiniti, am avut abonamente de la colegi americani care cunosteau, in limba romana, doar doua cuvinte !!!
Jenantul situatiei este ca de pe malul Dambovitei avem reactii similare, desi toata presa comunitara din USA este sustinuta din tarile de origine; pana si guvernul de la Hanoi, sustine 7 publicatii de limba vietnameza, desi toate, dar absolut toate ii sunt ostile. Ne vor mai trebui... mii de ani, luminii ca sa ajunga! Regretabil.
Redactia Clipa

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page