Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (936)

* Revoltator de adevarat si de domeniul irealului. Pentru prima data in istoria Statelor inca Unite al Americii, ne confruntam cu o situatie paradoxala, cu un exod de inteligenta spre alte perimetre geografice ale lumii si cu un refuz categoric al fortei de munca calificate, sa mai considere America pamantul fagaduintei.

Acestea sunt concluziile unui studiu, elaborat de Duke University, sub conducerea lui Vivek Wadhwa. Se anticipeaza ca in urmatorii ani peste 100.000 creiere de exceptie se vor intoarce in tarile lor de origine, cu preponderenta China si India, iar numarul imigrantilor sa se situeze cu mult sub cotele aprobate de viza H-1B. Dintr-o perspectiva economica realista, acest fenomen nu trebuie ignorat. La cele mai prestigioase companii tehnologice americane, ma refer la Microsoft si Google, cca 35% din forta de munca, provine din afara teritoriului national. Nu este greu de prevazut ce se va intampla, daca "glasul pamantului" natal va fi mai puternic decat temporarul confort oferit de culoarea verde a monedei americane si marea majoritate se vor intoarce acasa.

Dar, din nefericire, in sfera preocuparilor celor care ne guverneaza, nu intra probleme de aceasta natura, care ar fi in contradictie totala cu ceea ce se urmareste: disparitia totala a ceea ce a fost America, singurul si ultimul bastion al democratiei mondiale si cum bine a caracterizat-o presedintele Woodrow Wilson, la Conferinta de la Paris din 1919, singura gata sa sara in ajutorul victimelor sistemelor opresive. In ignoranta mea, ma intreb: cine va mai sari in ajutorul victimelor sistemelor opresive, cand este evident pentru toata lumea, ca America se indreapta spre un sistem opresiv, in care toate activitatile vor fi controlate si dirijate de guvernul fe-deral. Pentru cei care mai au dubii, sau sunt manipulati de mass media liberalo-stangista.., ii informez ca la aceasta ora continua in ritm galopant socializarea tuturor mijloacelor de productie, peste 50% dintre acestea trecand in proprietatea statului, a se citi a prezentei administratii. Acesta este doar inceputul sfarsitului !!!

Desi suntem toti revoltator de egali, indiferent de coloratura politica, alte… culori, denominatii religioase etc. se bate moneda pe notiunea de rasa, amestecata cu politica. Daca s-ar cunoaste istorie universala, s-ar fi putut realiza ca aceasta combinatie vitriolica a generat razboaie si genocide care au cauzat zeci de milioane de victime. De cand a preluat conducerea administratiei, Pontifus Maximus s-a indepartat total de cele jurate pe Biblie, in ziua inaugurarii. Va mai amintiti de "grupuri" de afro-americani care intimidau votantii in ziua alegerilor? Justitia a inchis ochii !!! Va amintiti de Sonia Sotomayor, promovata la Curtea de Justitie a Statelor Unite, care a respins un caz vadit de discriminare impotriva unor pompieri de rasa caucasiana? Va amintiti de atacurile furibunde impotriva tuturor care gandesc diferit de ceea ce emana mintea messianica? Daca o parte a populatiei doreste control guvernamental asupra vietii lor personale iar cealalta parte prefera libertatea si dorinta de a nu suporta intruzia guvernului, societatea, fara a-si da seama ajunge la stare conflictuala, antagonica ce usor poate genera varsare de sange. Este exact situatia de acum, a unei casnicii in care una dintre parti doreste sa rupa mariajul, convietuirea nefiind posibila. S-a ajuns la punctul in care exista diferente ireconciliabile intre americani si americani si intre guvernanti si guvernati. Controlul total al Partidului Democrat asupra Washington-ului a generat o ireconciliabilitate asupra modului cum se aplica Constitutia Americana. Spre exemplicare am sa va redau niste neconcordante majore, lasandu-va dumneavoastra posibilitatea de a concluziona exemplele mele. Articolul 1, Sectiunea 8 a Constitutiei Satelor Unite, stipuleaza activitatile care acorda Congresului autorizatia de a cheltui banii sau de a stabili sursele de finantare-taxe.

Am citit si recitit, pentru a fi sigur ca cele afirmate sunt in concordanta cu Legea Suprema a Statelor Unite. Nicaieri nu este specificat ca forul suprem al natiunii este autorizat sa cheltuie banii publici pe retete farmaceutice, sisteme de pensii - apropos, cei care n-au lucrat o secunda in aceasta tara, au pensie mai mare decat cei care au in spate peste 40 ani de munca -, educatie publica, bonuri de masa gratuite, ajutorarea fermierilor sau bancilor de la faliment, si alte activitati care consuma 66% din bugetul federal. Ca sa fiu mai direct si la obiect: Congresul violeaza Constitutia Statelor Unite !!! James Madison, al patrulea presedinte al Statelor Unite ale Americii, considerat parintele Constitutiei, ne-a avertizat asupra riscului ca sa acordam prea multe drepturi Guvernului Federal. Americanii care doresc sa traiasca la perceptele stabilite de cei care au fondat aceasta tara, au cateva optiuni. Noi putem rezista, lupta pentru drepturile consfintite de Constitutie, in incercarea de a forta guvernul sa ne respecte libertatile si drepturile civice. Istoria ne demonstreaza ca atunci cand exista diferente ireconciliabile, ca intr-o familie, urmeaza separarea. Amintesc razboiul cu Anglia din 1776, Razboiul Civil din 1861, desprinderea Norvegiei de Suedia, din 1905, desprinderea statului Panama de Columbia, din 1903, desprinderea West Virginiei de Virginia din 1863. Chiar despartirile violente, pot genera prietenii durabile. Anglia este un exemplu elocvent, fiind de departe cel mai apropiat aliat al Statelor Unite si asta in ciuda celor ce s-au intamplat in timpul razboaielor din 1776 si 1812.

Problema esentiala care se desprinde: trebuie ca o anumita categorie a populatiei sa-si impuna punctul de vedere? Preferinta mea este de a se reinstaura valorile Constitutiei Americane privitoare la un guvern limitat cu atributii care sa se incadreze in normele constitutionale. Altfel, pana la dictatura nu mai este decat un singur pas.

A. C. Ton

 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page