Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Apel la Rugaciune la inceputul anului 2005!

 De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

„Iata va vestesc anul placut Domnului."(Luca 4:19). "Si le-a zis: „Pentru ce dormiti? Sculati-va si va rugati, ca sa nu cadeti in ispita." (Luca 22,46):

„Eu Sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, se va mantui; va intra si va iesi, si va gasi pasune" (Ioan 10:9).

„Si s-a intors Moise la Domnul si a zis: "O, Doamne, poporul acesta a savarsit pacat mare, facandu-si dumnezeu din aur. Rogu-ma acum, de vrei sa le ierti pacatul acesta, iarta-i; iar de nu, sterge-ma si pe mine din cartea Ta, in care m-ai scris!" (Iesire 32,31-32). „Zis-a Domnul catre Moise „Voi ierta dupa cuvantul tau" (Numeri 14,20).

„Dupa cum este scris in Legea lui Moise, toata nenorocirea aceasta a venit peste noi; si noi n-am rugat pe Domnul, Dumnezeul nostru, nu ne-am intors de la nelegiuirile noastre, si n-am luat aminte la adevarul Tau" (Daniel 9,13).

„Ca o mie de ani inaintea ochilor Tai sunt ca ziua de ieri, care a trecut, si ca o straja de noapte. ... zilele anilor nostri sunt saptezeci de ani; Iar de vor fi in putere, optzeci de ani, si ce este mai mult decat acestia este osteneala si durere. Ca trece viata noastra si ne vom duce. Invata-ne sa socotim bine zilele vietii noastre, ca sa ne indreptam inimile spre intelepciune" (Psalm 89,4-14).

„Doamne" i-a raspuns vierul „mai lasa-l si anul acesta; am sa-l sap de jur imprejur, si am sa-i pun gunoi la radacina. Poate va face rod in viitor; iar de nu il vei taia" (Luca 13,8-9).

(Continuare din numarul precedent)

Aici, Mantuitorul ne pregateste sa ne rugam nencetat cu privire la sfarsitul lumii, caci nu se stie cand va fi aceasta, si sa putem sta inaintea Fiului Omului. Sa nu fim ca cele cinci fecioare nebune, care nu si-au pregatit ulei in candele lor (cf.Matei 25,3), ci sa fim ca cele intelepte care si-au pregatit ulei in candelele lor di’nainte (cf.Matei 25,4) si cand a venit Mirele la miezul noptii au putut sa intre cu El la Nunta si usa s-a inchis. Venind si celelalte fecioare nebune, adica cei necredinciosi, Domnul le-a raspuns ca nu le cunoaste (cf. Ioan 25,1-12).

Dar inainte de sfarsitul lumii, fiecare trebuie sa se roage cu privire la sfarsitul vietii lui pamantesti, care la fel nu se stie cand va fi pentru nici unul din noi. Nimeni si cu nimic, chiar daca ar castiga omul lumea toata, nu poate rascumpara sufletul sau de la moarte daca il pierde in pacat si nu se intoarce (cf.Matei 16,26).

Rugaciunea omului trebuie sa fie zilnica spre a nu cadea in ispita, caci duhul este cu ravna dar trupul este neputincios. „Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita; duhul, in adevar, este plin de ravna, dar trupul este neputincios” (Matei 26,41).

Implinind aceste chemari si indemnuri din partea lui Dumnezeu la Rugaciune, in Noul An, ca si in toti anii vietii, El care este mult-milostiv: „Dar Tu Doamne, Dumnezeu indurat si milostiv esti; indelung-rabdator si mult-milostiv si adevarat, Cauta spre noi si ne miluieste...”(Psalm 85,14-15), ne va binecuvanta si va fi cu noi: „Vei binecuvanta Cununa anului bunatatii Tale si campiile Tale se vor umplea de roade grase. Imbracatu-s-au pasunile cu oi si vaile vor inmulti graul; vor striga si vor canta” (Psalm 64,12-14)). „Fi-va belsug de paine pe pamant pana-n varful muntilor; pomii roditori se vor inalta ." (Psalm 71,16). „Mila si adevarul s-au intampinat, dreptatea si pacea s-au sarutat”(Psalm 84,11).

Ce Revelatie extraordinara aflam, ca prin binecuvantarea Milostivului Dumnezeu peste Cununa Anului, se umplu campiile de roade grase si pasunile de oi, si asa se ridica belsug de paine pe pamant pana in varful muntilor, la oamenii si popoarele credincioase care se roaga cu credinta si cheama numele lui Dumnezeu ajung la idealul divin, intre oameni si popoare, unde mila si adevarul se intalnesc, dreptatea si pacea se saruta si oamenii credinciosi se bucura si canta: „...Cine este Dumnezeu mare ca Dumnezeul nostru? Tu esti Dumnezeu, Care faci minuni!” (Psalm 76,13), si cum reveleaza mai departe Cuvantul lui Dumnezeu, in cine popoarele se vor bucura si se vor inalta, adica in Dumnezeu: „... Fericit este poporul care cunoaste strigat de bucurie; Doamne, in lumina fetei Tale vor merge, si in numele Tau se vor bucura toata ziua si intru dreptatea Ta se vor inalta” (Psalm 88,15-16).

Dumnezeu in milostivirea Sa, ne descopera prin omul Sau Moise despre anii vietii omului, astfel: „Ca o mie de ani inaintea ochilor Tai sunt ca ziua de ieri, care a trecut, si ca o straja de noapte. ... zilele anilor nostri sunt saptezeci de ani; Iar de vor fi in putere, optzeci de ani, si ce este mai mult decat acestia este osteneala si durere. Ca trece viata noastra si ne vom duce. Invata-ne sa socotim bine zilele vietii noastre, ca sa ne indreptam inimile spre intelepciune” (Psalm 89,4-14).

Prin aceasta Revelatie putem vedea evaluarea timpului, a anilor vietii omului in acest univers, din partea lui Dumnezeu. Si urmand mai departe Rugaciunea lui Moise catre Dumnezeu, pe care sa o contiuam si noi, rugandu-ne: „Cauta spre robii Tai si spre lucrarile Tale si indrepteaza pe fiii lor. Si sa fie lumina Domnului Dumnezeului nostru peste noi, si lucrul mainilor noastre le indrepteaza”(Psalm 89,18-19).

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page