Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Apel la Rugaciune la inceputul anului 2005!

 De Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

„Iata va vestesc anul placut Domnului."(Luca 4:19). "Si le-a zis: „Pentru ce dormiti? Sculati-va si va rugati, ca sa nu cadeti in ispita." (Luca 22,46):

„Eu Sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, se va mantui; va intra si va iesi, si va gasi pasune" (Ioan 10:9).

„Si s-a intors Moise la Domnul si a zis: "O, Doamne, poporul acesta a savarsit pacat mare, facandu-si dumnezeu din aur. Rogu-ma acum, de vrei sa le ierti pacatul acesta, iarta-i; iar de nu, sterge-ma si pe mine din cartea Ta, in care m-ai scris!" (Iesire 32,31-32). „Zis-a Domnul catre Moise „Voi ierta dupa cuvantul tau" (Numeri 14,20).

„Dupa cum este scris in Legea lui Moise, toata nenorocirea aceasta a venit peste noi; si noi n-am rugat pe Domnul, Dumnezeul nostru, nu ne-am intors de la nelegiuirile noastre, si n-am luat aminte la adevarul Tau" (Daniel 9,13).

„Ca o mie de ani inaintea ochilor Tai sunt ca ziua de ieri, care a trecut, si ca o straja de noapte. ... zilele anilor nostri sunt saptezeci de ani; Iar de vor fi in putere, optzeci de ani, si ce este mai mult decat acestia este osteneala si durere. Ca trece viata noastra si ne vom duce. Invata-ne sa socotim bine zilele vietii noastre, ca sa ne indreptam inimile spre intelepciune" (Psalm 89,4-14).

„Doamne" i-a raspuns vierul „mai lasa-l si anul acesta; am sa-l sap de jur imprejur, si am sa-i pun gunoi la radacina. Poate va face rod in viitor; iar de nu il vei taia" (Luca 13,8-9).

(Continuare din numarul precedent)

Domnul ne spune aici, sa ne rugam nu numai pentru cei apropiati, ci si pentru cei vrajmasi, pentru cei ce ne bleastama, pentru cei ce ne urasc si pentru cei ce ne asupresc si ne prigonesc si se poarta rau cu noi, precum El s-a rugat pe Crucea Golgotei pentru cei ce L-au rastignit, zicand: „Parinte, iarta-le lor, ca nu stiu ce fac...” (Luca 23,34).

Astazi toate popoarele lumii sunt „asuprite si prigonite" de terorismul mondial, cine s-a gandit ca trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne scape de asupririle si urmaririle terorismului mondial? Numai El stie cu adevarat. Dar adevarul este ca izbavirea nu vine de la unirile mondiale fara Apelul la Rugaciune, a tuturor popoarelor lumii, catre Milostivul Dumnezeu, de la care vine izbavirea dupa Cuvantul Lui: „Ridicat-am ochii mei la munti, de unde va veni ajutorul meu. Ajutorul meu de la Domnul, Cel ce a facut cerul si pamantul." (Psalm 120,1-2). Deci, daca vrem sa recunoastem, putem vedea in aceasta descoperire a lui Dumnezeu, ca oriunde am ridica ochii sa ne rugam, ajutorul nu-l putem primi decat numai de la Domnul care a facut cerul si pamantul.

Crizele economice mondiale sunt rezultatul pacatelor savarsite de popoarele lumii, de unde vin toate nenorocirile, si a neintoarcerii de la nelegiuri la Dumnezeu cu Rugaciune pentru iertarea pacatelor (cf.Daniel 9,13). Lipsa de educatie religioasa crestina aduce ratacirea generatiei respective spre pacat, de la care neintorcandu-se omul la Dumnezeu, pacatul ii aduce moartea. „Apoi pofta, zamislind, naste pacatul, iar pacatul odata savarsit, aduce moartea” (Iacov 1,15) .

Cum ne vom izbavi? Prin apropiere de Dumnezeu cu Credinta si Rugaciune, caci fara ajutorul lui Dumnezeu nu putem face nimic, ne spune insasi Mantuitorul Hristos, astfel: „Eu sunt vita, voi sunteti mladitele. Cel ce ramane in Mine si Eu in el, acela aduce roada multa, caci fara Mine nu puteti face nimic” (Ioan 15,5). Da, prin Rugcaciune cu credinta catre Hristos Domnul ne putem izbavi, fara de care nu putem face nimic sa ne salvam, Care s-a descoperit lumii ca Paine a vietii (cf.Ioan 6,35), si Apa cea vie (cf.Ioan 4,10).

In continuare Mantuitorul Hristos, ii asigura pe toti oamenii si pe toate popoarele care vor merge la El, ca nu vor flamanzi si nu vor inseta niciodata (cf.Ioan 6,35). Popoarele lumii incep Noul An cu ingrijorarea de a nu flamanzi, in crizele economice care se arata, fericite sunt acele suflete si acele popoare care vor crede ca Hristos Iisus este Painea vietii si Apa cea vie, care a venit in lume ca tot cel ce va crede in El sa nu piara ci sa aiba viata (cf.Ioan 5,24-30).

Revelatia ca Domnul Hristos este „vita si noi mladitele" este o teologie intreaga a descoperirii existentei omenirii in Hristos, in urma intruparii in umanitate prin Nasterea din Fecioara, in urma zamislirii de la Duhul Sfant (cf. Matei 1,18) cand ne-a recapitulat pe toti in Sine, ca sa ne renasca si sa ne mantuiasca. Prin rugaciune cu Credinta catre Hristos Domnul (cf.Galateni 2,16) care s-a descoperit lumii, nu numai, ca Paine a vietii si Apa cea vie, dar si ca El, Hristos, Fiul lui Dumnezeu este: Calea, Adevarul, si Viata (cf.Ioan 14,6). Da, Hristos Iisus este: Calea care nu rataceste, Adevarul care nu inseala si Viata care nu sfarseste niciodata.

Si El ne indeamna in continuare la Rugaciune, zicand: „Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna, nici intr-o zi de Sabat”(Matei 24:20). „Luati seama, vegheati si rugati-va; caci nu stiti cind va veni vremea aceea”(Marcu 13:33). „Vegheati, deci, in tot timpul, si rugati-va, ca sa aveti putere sa scapati de toate lucrurile acestea, care se vor intampla, si sa stati in picioare inaintea Fiului Omului.” (Luca 21:36)

Va urma

 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page