Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Reculegere in California pentru eroii romani cazuti in timpul Revolutiei anti-comuniste

Duminica, 20 Decembrie, credinciosii Misiunii Greco-Catolice "Sf. Ioan Botezatorul" din Tustin, Orange County - California, au trait un moment de reculegere si aducere aminte a eroilor morti in urma cu 20 de ani in timpul Revolutiei anti-comuniste din Romania.

Urmand randuiala obisnuita, intr-o atmosfera de adanca religiozitate, pietate si aducere aminte, slujba de pomenire a celor raposati a fost oficiata de catre preotul Cristian Terhes impreuna cu intreaga biserica.

Inaintea slujbei de pomenire, Parintele a rostit un scurt cuvant de invatatura. "«Ei, de care lumea nu era vrednica» (Evrei 11, 38), sunt cuvintele pe care le-am auzit in Apostolul de astazi, cuvinte care fac referire la toti cei care, in decursul vremurilor, au suferit diverse chinuri avand credinta in fagaduinta Domnului. Aceste cuvinte, insa, se potrivesc si pentru toti aceia care au avut curajul sa stea in fata gloantelor si al tancurilor in 1989, curaj dat de credinta si speranta intr-o lume mai buna", a spus Parintele Terhes.

"Datorita sacrificiului acestor persoane, astazi ne putem ruga liber, putem vorbi liber, si putem gandi liber. Sa nu lasam sacrificiul acestor eroi sa treaca in van.

Putem desavarsi idealul pentru care acestia au murit in primul rand devenind noi mai buni, mai corecti si mai drepti unii cu altii. Schimbandu-ne viata la nivel personal, vom schimba si societatea facandu-o mai buna, mai corecta, mai dreapta", a concluzionat Parintele Terhes.

Tot astazi, 20 Decembrie, postul de televiziune CNN a relatat momente din timpul revolutiei, oameni si actiuni, marcand astfel semnificatia acestui eveniment istoric din viata poporului nostru.

Neculai Popa,
California

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page