Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (921)

 * Din ratiuni mai mult comune irationalului, conceptul filosofic numit America se indreapta indubitabil spre disparitie totala. Dand dovada de o obstinatie diabolica, Congresul Statelor Unite ale Americii a aprobat noul plan al asigurarilor de sanatatea, dand posibilitate mesianicului presedinte sa-si treaca in palmares o noua "realizare", menita sa luam drumul socialismului victorios, sau, dupa caz, drumul spre Liternum-Livezeni. Foarte probabil ca in apropiatul discurs privind Starea Uniunii, de la inceputul anului 2010, se va mentiona cu surle si trambite aceasta noua lovitura data ………… imperialismului. Cei peste 200 milioane de americani care s-au opus planului, n-au fost luati in considerare, dovedind, daca mai era nevoie, ca Vox Populi nu mai este demult Vox Dei, ci, fie-mi iertat, in acceptia guvernantilor, Vox Derbedeis ! Ne mai ramane sa ne rugam Divinitatii ca diabolica Lege sa fie analizata in mod responsabil de Curtea Suprema de Justitie a Statelor Unite si sa fie respinsa. Desi sansele sunt minime, ma gandesc ca numai pe Poarta Purgatoriului, conform Infernului lui Dante Alighieri, scrie, "Lasciate Ogni Speranza, Voi Ch’Entrate". Nu trebuie sa fii juris doctor sa realizezi ca ceea ce Congresul a aprobat, este total neconstitutional, guvernul avand posibilitatea sa ne verifice dosarul medical, conturile de checking, saving, programul de pensii in care suntem incadrati, proprietatile pe care le detinem si sa ne repartizeze si doctorii, pe care functionarii guvernamentali cred de cuvinta. Dragilor, Statele Unite ale Americii nu sunt Hyde Park din Chicago, unde mesianicul presedinte isi are o resedinta si nici nu poate fi condusa Chicago style. Analizand componenta Curtii Supreme de Justitie, ma gandesc ca cei peste 200 milioane de americani care nu impartasesc viziunea mesianica a lui Barack Hussein Obama, vor avea sanse de castig. Pentru stiinta d.voastra Curtea Suprema de Justitie a Statelor Unite are in componenta ei 9 judecatori, 6 dintre ei (John H. Roberts, John P. Stevens, Antonin Scalia, Antony M. Kennedy, Clearence Thomas, Samuel Alito jr.) fiind nominalizati de presedinti republicani, respectiv de George H. W. Bush, Gerald Ford, Ronald Reagan si George W. Bush, iar 3 dintre ei (Ruth Bader Ginsburg, Stephen G. Breyer si Sonia Sotomayor au fost rodul nominalizarii presedintilor William Jefferson Blyte Clinton si Barack Hussein Obama. Cu un Senat majoritar democrat, legea a trecut cu usurinta prin senat, obtinand o majoritate democrata de 60 voturi, gratie ignorantei noastre, de a fi reprezentati de cine nu trebuie.

Parafrazand pe Warren Buffett, inca greul nu a venit, intrezarindu-se un deficit de 13 trilioane de dolari, revenind celor 80 milioane familii de americani un debit de 162.500 dolari !!! In conditiile in care zilnic apar noi taxe, iar numarul platitorilor se imputineaza din cauza pierderilor locurilor de munca, sfarsitul este previzibil ! Chiar nimeni dintre alesii tarii sa nu fi auzit de economistul Jude Waniski care ne spune ca reducerile de taxe aprobate de administratia George W. Bush, reduceri care au adus taxele la nivelul anului 1932, au salvat economia Americana de la un colaps total; chiar nimeni nu a auzit de Edward C. Prescott, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, care a recomandat reducerea substantiala a taxelor ca singurul remediu al refacerii econmiei americane; chiar nimeni nu-si reaminteste ca reducerile de taxe, efectuate in anul 1981, sub administratia Reagan, au generat o crestere fara precedent a economiei americane? Se pare ca istoria este un obiect de studiu, total necunoscut actualei administratii.

Am sa va propun un test, dupa enumerarea unor fapte antisociale savarsite de componentii unei anumite colectivitati, lasandu-va d.voastra placerea sa stabiliti unde acesti corifei isi desfasoara activitatea. Din start, spre a va veni in ajutor, va comunic ca autorii acestor fapte nu sunt "pensionari" ai unei Inchisori Federale de maxima securitate, sau al unui Institute for Men or Women, nume generic sub care sunt cunoscute inchisorile americane. Intrucat numarul viitor al revistei apare pe 6 ianuarie 2010, raspunsul il veti gasi in editia numarul 922, al publicatiei noastre. Deci: 36 dintre ei au fost acuzati de violenta in familie; 7 au fost arresati pentru frauda: 19 au fost acuzati pentru emiterea unor cecuri fara acoperire; 117 au generat falimentul a cel putin doua firme; 3 au fost "pensionarii" unei inchisori, pentru acte de violenta; 71 dintre ei nu pot obtine un credit card, datorita insolvabilitatii financiare; 14 au fost arestati pentru folosirea de droguri; 8 au fost arestati pentru furt din magazine; 21 se afla in prezent in diferite procese judiciare; 84 au fost arestati pentru conducerea vehicolelor sub influenta alcoolului!!!

Fiind in pragul celei mai mari Sarbatori a Crestinatatii, distinsul publicist Princeton University Press si eminentul autor, Joel Waldfogel, de la University of Pennsylvania’s Wharton Business School, ne vorbesc despre noul hurican distrugator care va lovi America. Nu, nu va speriati ! Nu este vorba de o noua Katrina ci de zecile de miliarde de dolari, pe care americanii le cheltuiesc pe cadouri, dupa parerea autorilor, in majoritate inutile pentru cei care le primesc. Anul acesta, desi ne aflam in plin declin economic, se vor cheltui peste 70 miliarde de dolari pe inutilitati. Autorii propun drept cadou, sume de bani pe care destinatarul poate sa-i foloseasca mult mai eficient. Subscriu in totalitate. Si pentru ca vorbim de eficienta economica reputatul profesor Thomas Sowell de la Stanford University, ne spune: Adevarata problema cu ecomomia este ca exista prea multe persoane implicate in acest domeniu si care pretind ca stiu. Persoanele care pretind ca stiu cauzeaza cel mai mare deserviciu.

Nu pot incheia acest Stanley fara a multumi omului de exceptie, caracterului deosebit, omului ale carui valente intelectuale, morale, patriotice si spirituale sunt in afara oricaror dubii, provenit ca si mine din roditorul pamant al Transilvaniei, Triunghiul Bermudelor - Zona Blaj, Sighisoara, Tg. Mures, domnului John Muntean, pentru informatiile furnizate. Tuturor, prietenilor si neprietenilor, cititorilor fideli si necititorilor, colegilor de breasla si celor care prin aportul lor contribuie la mentinera mostenirii lasate de Ienachita Vacarescu - Limba Romana - Sarbatori Fericite si La Multi Ani, 2010 !!!

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page