Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Fotbal: Burleanu - Euro 2020 este o sansa pentru România sa se faca cunoscuta în întreaga Europa


Razvan Burleanu, presedintele FR de Fotbal, a salutat cu prilejul unei conferinte de presa la Casa Fotbalului postura onoranta a Romaniei, care se afla pe lista celor 13 tari ce vor gazdui meciuri la turneul final al Euro 2020.
 Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/AGERPRES ARHIVA
''E o sansa pentru Romania sa putem trai alaturi de suporteri acel sentiment extraordinar al unitatii si al apartenentei la o comunitate romaneasca pe de o parte, iar pe de alta parte europeana.
Este o sansa in acelasi timp, ca acest eveniment va contribui in mod decisiv la vizibilitatea fotbalului in Romania si va sustine acest demers pe care l-am asumat, de aducere a fotbalului cat mai aproape de suporteri, cat mai aproape de oameni si totodata, e gandul nostru primordial, sa-l aducem in preocuparile copiilor nostri. E o sansa totodata pentru Romania sa se faca cunoscuta in intreaga Europa si sa se fixeze in constiinta europenilor si cu lucruri bune pe care le putem face impreuna.
Din punct de vedere organizational si managerial, dar si din punct de vedere al infrastructurii, Euro 2020 ne va da forta sa crestem din punct de vedere calitativ, sa mai urcam o treapta in ceea ce denumim procesul de europenizare'', a declarat presedintele FRF.
Razvan Burleanu a subliniat importanta factorului politic in reusita candidaturii Romaniei si s-a aratat convins ca organizarea meciurilor la Bucuresti va avea succes: ''Avem o misiune foarte clara de indeplinit, dincolo de obiectivul din plan sportiv, ca trebuie sa ne calificam, dar in acelasi timp avem performante pe care atat guvernul Romaniei, cat si Primaria Capitalei, dar si FRF trebuie sa le indeplineasca.
Am toata increderea si toate garantiile necesare sa facem fata cu totii acestei provocari, astfel incat in 2020, Bucurestiul si Romania sa ia parte la ceea ce asteptam cu totii sa fie, un mare eveniment sportiv la nivel eruropean, o mare sarbatoare. Le multumesc tuturor reprezentantilor care au facut posibil acest parcurs extrem de onorant pentru noi.
In primul rand Guvernului Romaniei, dlui prim ministru Victor Ponta si vicepremierului Gabriel Oprea, pentru toata determinarea si increderea care au avut-o in acest parcurs si toata sustinerea pe care au acordat-o In acelasi timp dlui primar Sorin Oprescu si dlui Bogdan Hreapca, care a contribuit in mod decisiv in ceea priveste documentarea raportului pe care l-am depus. In acelasi timp Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie, in special dlui Vasile Dancu, care a gestionat aceste ale procesului de candidatura si prezentarea finala. Si nu in ultimul rand tuturor angajatilor FRF care s-au implicat in acest parcurs''.
Burleanu a anuntat o premiera a FRF, care a castigat primul proiect cu finantare europeana, ce se va realiza la Timisoara pentru persoanele defavorizate: ''Este vorba de constructia cu fonduri europene a unei minibaze sportive. In perioada urmatoare va urma semnarea contractului cu guvernul, astfel incat sa demaram inca de anul viitor acest lucru.
Este o minibaza sportiva care va angrena foarte multe persoane care vin din medii defavorizate, se vor crea 15 noi locuri de munca, iar contributia FRF este sub 5000 euro in acest proiect''.
AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Dragomir)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page