Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1141)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

Intr-o lume aflata in totala degringolada, intr-un mapamond "cazut" dincolo de minima admisibilitate, intr-o Planeta care, dupa opinia subsemnatului, a devenit total nefunctionala din cauza stadiului alarmant de decadere comportamentala, educationala, intelectuala, morala si spirituala, aproape nimic nu este mai actual decat cuvintele ramase de la William Butler Yeats (1865-1939), poet Irlandez, una dintre cele mai proeminente figuri ale literaturii secolului al XX-lea: "Anarhia este raspandita in toata lumea - Mere anarchy is looses upon the world".
 Este suficienta o trecere pertinenta in revista, cu ceea ce se confrunta fostul bastion al democratiei mondiale, ca sa realizati ca sfarsitul este iminent si revoltator de aproape. Imi revin in memorie, cele ramase de la Thomas Stearns Eliot (1884-1965), unul dintre cei mai influenti poeti ai secolului al XX-lea, laureat al Premiului Nobel -1948- pentru Literatura:" This is the way the world end: not with the bang but a whimper - Acesta este modul in care lumea-omenirea se va sfarsi; nu prin lovituri puternice-violente ci cu un scancet". Nu cunosc daca desele scancete ale lui Pontifus Maximus vor genera sfarsitul acestui conglomerat de orice, inafara de ordine, la care a ajuns terifianta noastra Terra, dar un lucru este cert; primitivismul si infantilismul dovedit in relatiile cu pretinsii prieteni, cat si cu potentialii inamici, au redus credibilitatea Americii la zero absolut, nimeni dar absolut nimeni, nu mai vede in America un garant al pacii sau democratiei mondiale. In plus, ambiguitatea deciziilor care se iau de la cel mai inalt nivel al administratiei, ridica indreptatite semne de intrebare daca persoana respectiva este intr-adevar commander- in-chief- a celei mai puternice armate de pe glob, sau a ramas community-organizer- in- chief (un fel de activist sindical), functie detinuta dupa terminarea ... anumitor studii.
Nimic, dar absolut nimic, nu reprezinta o certitudine; intrarea noastra in razboi este nesigura, coalitia statelor care se vor confrunta cu teroristii ISIS, care dispun de o armata de pana la 50.000, este incerta. S-a vehiculat existenta a 10 state, dispuse sa se alature noua, pana in prezent numarul aderentilor este egal cu solutia banala din matematica - adica zero !!! Doar ca titlu informativ, in timpul razboiului din Golf, mult hulita administratie numarul 43, a reusit sa dispuna de o coalitie formata din 39 de state. Cu tot acest haos generalizat, rod al unei incompetente crase a celui care se doreste incontestabilul stapan al omenirii, se afirma cu nonsalanta ca omenirea, implicit America este mai in siguranta ca niciodata. Din nou, suntem considerati o masa amorfa de bovi, condus de marele "Iovi", personalitate care descinde direct din Jupiter. Intr-un interviu acordat ziaristei Candy Crowley de la postul de televiziune CNN, Senatorul democrat, Dianne Feinstein, seful Comisie Senatoriale Select Committee on Inteligence, a declarat ca "nu suntem mai in siguranta, activitatile  si gruparile teroriste sau multiplicat, terorismul devenind factorul de instabilitate numarul 1 !"
Pana si Directorul la National Intelligence, James Clapper, cea mai autorizata si competenta voce in domeniul Intelligence, numit in functie de actuala administratie, a afirmat ca in cei peste 50 de ani de activitate nu a experimentat o asemnea crestere a activitatilor teroriste, care reprezinta un pericol iminent la stabilitatea si securitatea Americii si a lumii. Cu toate aceste dovezi indubitatbile, mesianica faptura, titanicul personaj, afirma ca suntem mai in siguranta ca niciodata. Cu o asemenea viziune,  ma mir ca mai existam ! Fara a detine atributele unor mari "vizionari" care anual fac predictii fantasmagorice privind iminentul sfarsit al acestei anormalitatii, va asigur ca inlaturarea lui Bashar Al-Assad si retragerea noastra din Afganistan, vor genera scancetele care vor duce la sfarsitul lumii. Ce bine ar fi daca ne-am cunoaste capabilitatile si nu ne-am aventura in activitati pentru care nu suntem  inca pregatiti ; n-am fost capabili sa stingem in fasa ceea ce a declansat un umil vanzator de legume, Mohamed Bouazizi, din Tunis-Tunisia, credeti ca putem anihila o armata regulata de 50.000 de fanatici, care zilnic se alimenteaza cu noi aderenti, prin Turcia, considerat aliatul nostru de nadejdie !!! Dar, foarte probabil, este bine sa fii complet rupt de realitate si, parafrazand pe scriitorul George Orwell, pseudonimul lui Eric Arthur Blair sa traiesti in epoca minciunii universale.
Chiar daca pentru unii este o insuportabila povara, tin sa reamintesc ca in urma cu exact 10 ani, l-am citat pe Charles Pena, director al Departamentului de studii in domeniul apararii de la Cato Institute- organizatie care, cu mandrie afirm, m-a dorit in randurile ei-, a afirmat ca ideologia Al-Qaida poate fi regasita in peste de 60 de tari ale lumii cu sanse de raspandire pe intreaga planeta. Tot atunci am afirmat ca trupele americane nu se afla la dadacit o natiune care are o cultura milenara, sau intr-unul din episoadele lui Graham Greene, The quiet American in Mesopotamia, Samara nu mai este capitala vechiului Imperiu Islamic, care se intindea din Spania pana in India, dar ar putea redeveni daca nu ne trezim la realitate.
Inca doi ani sub bagheta celui mai nepregatit presedinte din istorie, avem toate sansele de reconstituire a Imperiului Islamic a carui vastitate ar intrece-o pe cea anterioara. Din nou, Alea Capitolina, tace !?!
In rest, indiferent de consecinte raman un ardent suporter a celor ramase de la Malcolm X; "Sunt pentru adevar, nu conteaza cine il spune; sunt pentru Justitie nu conteaza cine este pentru sau cine este impotriva - I'm for truth, no matter who tells it. I'm for Justice no matter who is fot or against."   
A.C.TON

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page